וולדמורט

DearPrudence

New member
אבל כנראה../images/Emo41.gif

שזה לא היה רלוונטי לסיפור, זאת אומרת, כנראה זה לא ממש חשוב (לדוגמא, איפה היו תוקעים שיש כלא לקוסמים גם בארה"ב?
זה פשוט לא חשוב לעלילה). ברביעי זה קשור אז כן מראים שיש קוסמים בכל העולם (ועד אז לא שמענו אזכורים על זה). אני חושבת שמהספר הרביעי מבינים (גם מקרקוף כמו שציינו ועוד), שוולדמורט כן פעם בכל העולם.

ToryMaster

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

אנחנו שומעי םרק את מה שחשוב להארי ומה שמעניין אותו [ומה שיעיל לעלילה, כמובן], אני חושבת שהדברים האלו פשוט לא משתלבים, נראה לי מאוד הגיוני שוולדמורט לפחות התחיל להתפרש על עוד ארצות.

michalas

New member
וגם

מאוד הגיוני שרוב אוכלי המוות יהיו בריטיים ושההשפעה של וולדמורט תהיה בעיקר בבריטניה, ופחות בשאר העולם מכיוון שטום רידל הוא בעצמו בריטי. כך שמובן שרולינג תציג פחות את שאר העולם, או אירופה.

וגם הארי לא נתקל בהם.

וסדרת הספרים עוסקת במספר גיבור. ככה שלא הגיוני שנשמע ונראה דברים מחוץ לטווח ראייתו של גיבור העלילה. חוץ מהפרק הראשון בספר הרביעי, ובספר השישי - וזה בא לכדי להשלים פערים במידע.

michalas

New member
מספר- גיבור../images/Emo35.gif

אם הבנתי נכון את המושג, אני חושבת שאתה טועה. הספר לא כתוב בגוף ראשון, הארי הוא לא המספר. ממה שאני זוכרת משיעורי ספרות בתיכון, זה יותר "מספר יודע כל".- במיוחד בגלל הפרק הראשון בספר השישי. (הרי בספר הרביעי זה החלום של הארי, כך שזה לא ממש נחשב "מחוץ לטווח ראייתו של גיבור העלילה")

Mr Sinister

New member
זה מספר כל יודע

שבוחר להציג דברים מנקודת מבטו של הארי. המספר לא אובייקטיבי, והוא רואה אנשים דרך העיניים של הארי[בגלל זה אנשים שהארי לא מחבב מתוארים כמכוערים לעומת החברים שלו]. המספר בספרים נכנס רק לראש של הארי, ומספר לנו רק על המחשבות שלו, ורק על החלומות שלו.

אני חושבת שבסופו של דבר מציגים את מה שרלוונטי

לסיפור, מה גם שוולדמורט עצמו הוא אנגלי, החל את דרכו באנגליה ובמקרה גם התומכים הקרובים שלי שנשארו נאמנים לו הם אנגלים.

black robe

New member
אני די תומכת בתאוריה הזאת.../images/Emo63.gif

והיא נשמעת מאוד הגיונית. הרי לא רק בנאגליה יש קוסמים, ו-וולדמורט רצה להשתלט על כל עולם הקוסמים, נכון? אז זה די הגיוני שהפורענויות שלו התפרסו על כל העולם ולא רק בנאגליה.

black robe

New member
ואל לנו לשכוח...../images/Emo63.gif

שבספרים 5 ו6, וולדמורט מתמקד יותר באנגליה מכיוון שהארי גר שם, ולא בבולגריה או בכל מקום אחר. ומסדר עוף החול התקיים באנגליה, מכאן שרב אוכלי המוות יהיו מאנגליה, ומכאן שוולדמורט יתמקד יותר באנגליה כי בה נמצא האויב הכי גדול שלו: דמבלדור בהתחלה והארי אח"כ.

למעלה