וויקוח פילוסופי

וויקוח פילוסופי

לא קשור לבני משפחה, רק שאלה באויר
אתם יודעים יש לי זוג מכירים חרדים די פתוחים אבל שחורים ממש. כל הזמן הם טוענים שהם פתוחים ולא כופים. אז יום חם אחד שאלתי בת משפחה בת 8 "חם לך עם גרביים ועוד עד למותניים?" היא ענתה שכן ושהייתה רוצה להוריד אבל אמא לא מרשה.
כשסיפרתי לאמא, שאלתי: איך את יכולה לכפות מצד אחד ולטעון שאת פתוחה מצד אחר?" היא ענתה שכל עוד הילדה אצלם ככה מתלבשים עד התיכון לפחות. אחר כך היא תחליט. אז אני שואלת: זאת כפייה? או זאת רק דרך חינוך ?
כי אני לעולם לא כפיתי סגנון מסויים של לבוש לילדיי

עצם הדת היא כפייה

זוהי שאלה די מורכבת מכיוון שיש דבר הנקרא כפייה ויש קוד לבוש ואתיקה.
אם תשאלי אדם חילוני אם יכפה על ביתו ללבוש גרביון, הוא יזדעק ממקומו בחלחלה.
אך אם תבקשי ממנו להוציא את ביתו הצעירה כשרק ביקיני לגופה,לזה כבר הוא היה מתנגד.
(ויש הרבה הורים חילונים שאני מכיר שמתנגדים שהבת שלהם תצא לחוץ גם עם שורטס)
ואפילו, אם נסתכל ממבט נוסף,היו מתנגדים לחצאית ארוכה ולחולצות רחבות סטייל בני ברק.
כך גם במגזר החרדי הלבוש השמרני הוא קוד ודרך לבוש. המחייב את חברי המגזר להצמד לו.

אז לא עצם הכפייה היא הפואנטה לטעמי, אני אישית מאמין שהדת היא מקור לכל הבעיות,
היא זאת שיוצרת את קוד הלבוש השמרני והנוקשה שמציעה היהדות.
ואת כל החומרות היתרות והמיותרות עליהם שלא עושות טוב לאף אחד.
הדת חוסמת ומונעת אנשים לפרוש כנפיים ולהתפתח(היה משפט יפה של אופיר בן שטרית,מתמודדת דתיה בתוכנית דה וויס
שאמרה-"יש את העיניין של קול באשה ערוה, אבל אם לשיר זה מה שעושה לי טוב,
אני אעשה את זה ואלוהים יצטרך לסלוח לי...)
אפילו אשתי סיפרה לי שלדעתה ילדים חילונים בוגרים בשלים ומוכנים יותר לחיים שבחוץ מאשר ילדים חרדים.
ואם היא אמרה משפט שכזה, התביעה סיימה את טענותיה...

מסכים עם כל מילה

כל מילה כתןבה נכונה.
הדברים של אופיר בן שיטרית שהבאת מזכירים לי, שלפני שגיליתי שהדת היא המצאה חסרת בסיס - אמרתי כעין זה לעצמי בכיוון ההפוך והיתרתי לעצמי לשמוע שירת נשים כי זה עשה לי מצב רוח טוב (והמצב רוח טוב עזר לי גם לזמנים שלמדתי תורה, למרבה האירוניה...)

אני חושבת שאת לא מדייקת

כשאת אומרת שלא כפית על ילדייך סגנון לבוש מסויים. אין לי ספק שגם אצלך היו גבולות, בוודאי הרבה יותר רחבים, אבל אני בטוחה שאילו ביתך המתבגרת היתה חושבת לצאת מהבית בלבוש מופקר (מיני שני סמ' מהישבן, גרביון רשת, גופיית מחשוף וכו') את לא היית מאפשרת לה.
מבחינת חברתך, לצאת מהבית ללא גרביונים זה מראה מופקר.

זה באמת נכנס להגדרה של מה תפקידו של ההורה

בחייו של הילד.
מה זה פתוחים?
והורה שנותן סמים לילד שלו הוא פתוח?
ואחד שנותן לו לנהוג בלי רשיון הוא גזעי?
ומי שנותן לילדה שלו להיכנס למערכת יחסים בגיל 13 הוא מודרני ומשוחרר?
מהם הערכים שעליהם את מחנכת את ילדך? זאת כל השאלה.

למעלה