סחתיין, לקחת קורס מבוא בכלכלה...
אם כך, בוודאי תוכל להסביר את המשפט הבא: "ושהעלות השולית לכל ממכר נע בקירוב יחסי". אני לא בטוח שהמשפט הזה תקין אפילו בעברית...
אני מודה שכשאני קונה מוצר צריכה אני לרוב לא ממש מבין את הפן הכלכלי (לאשורו) ואת תהליכי הייצור ומשמעותם (תהליך זה זכר). זה לא מפריע לי לקחת את המוצר מהמדף ולשלם עבורו, ואז לצרוך אותו. אין לי מושג למה זה מפריע לך.
אין לי איך להתמודד עם טענה כמו "אין בהם שום אינדיקציה לגבי איכות" כשאתה מתייחס לקוניאק, למשל. בחרת את המשקה האלכוהולי שהכי לא מתאים לתמוך בטיעון שלך (להוציא אולי שמפניה). לפי ההיגיון הכלכלי שלך מזקקה תמכור ויסקי בהפסד בגלל יחס ההיצע-ביקוש: אם היא מייצרת הרבה ואין יותר מדי קונים היא פשוט תקבע את המחיר כך שמישהו ייקנה ממנה ולא משנה אם הוא מחיר שאפשר להרוויח או להתאזן ממנו או לא. גאוני.
לפי דעתך וודקה וכו' צריכה לעלות כך וכך. הבעיה היא שלדעה שלך יש השפעה מזערית ביותר, עד לא קיימת כמעט, על המחיר בשוק (זאת, גם לפי המודל הכלכלי שהמצאת). אם כך - הכיצד דעתך רלוונטית לנושא המחיר? לכל היותר אתה רשאי שלא לקנות. גם שאר ההסבר שלך לגבי הצדקה לייצור לא עולה בקנה אחד עם תיאוריות כלכליות נהוגות.
בקיצור, אף אחד לא מפריע לך לשתות בלנד ב-50 ש"ח ולהרגיש שדפקת את השיטה. שאלת, ולכן ענו לך שניים שמבינים משהו מהחיים שלהם, שבמחיר הזה עדיפה וודקה זולה/סבירה על פני ויסקי (ופה, כמישהו ששתה איזה ויסקי בחיים שלו, אודיע לך שבאופן אישי לא הייתי שותה ויסקי ב-50 ש"ח גם אם החלופה היתה מים). בהצלחה.