נועה, את כנראה לא הבנת אותי נכון.
אני מסכימה עם מה שאמרת בקשר לזה שיצטרפו מלא בוגרים חדשים אם הכל היה בחינם, אבל זה ממש לא מה שאמרתי. אני לא אמרתי ש
כל הטיולים, המחנות, המפעלים האחרים ודמי הבוגר לא יעלו לנו כסף. לא אמרתי ש
הכל צריך להיות בחינם. הדבר היחיד שאולי התכוונתי שיהיה בחינם, זה וייסגל - שזה באמת מפעל שהוא צ'ופר לבוגרים, והוא גם המפעל שהכי זול לדעתי בתנועה, אז הנה הזדמנות טובה להנהגה, לסבסד משהו לבוגרים. מה ש
כן אמרתי, זה שהמחירים מאוד מאוד גבוהים. אין לי בעיה לשלם, וגם לא 50 ש"ח על טיול - אלא יותר, אבל לשלם 100 ומשהו על טיול של יום אחד, ועוד שאנחנו
מתנדבים בתנועה הזו
אני לא רואה הצדקה. נכון, יש כל מיני הוצאות בטיול - אוכל, הסעות, מקומות שמבקרים בהם... אבל וואלה, בתור בוגרים שמשקיעים בתנועה איזה חצי מחיי היום-יום שלהם, לא מגיעה לנו קצת הדדיות
אחנו משקיעים בתנועה, גם מבחינה כספית וגם מהרבה בחינות אחרות, אז שהתנועה תשקיע גם בנו מבחינה כספית ומבחינות אחרות [ומהרבה בחינות אחרות היא כבר עושה את זה, לדעתי.] גם דמי בוגר בתנועה - אנחנו בסניף גדרה משלמים
400 ש"ח על שנת הפעילות, וזה לא כולל אפילו חצי מהמחירים למפעלים: וייסגל, סמינר פתי"ש, טיול סוכות, מירוץ לפיד חניכים [על מירוץ בוגרים זה שונה, אבל גם די יקר], מחנה קיץ... וגם המחירים שהחניכים משלמים - זה ממש בשמיים. וואלה, חניכים משלמים
500 ש"ח על מחנה של
ארבעה ימים, ואח"כ בוגרים ורכזים מתפלאים למה יוצאים כ"כ מעט חניכים למחנה. כאילו, זה לא נראה מוגזם
לא יודעת מה איתכם, אבל אותי זה כבר ממש מקומם. ואני באמת מתכוונת לעשות עם זה משהו, כי חייב להיות פה
שינוי
יומעולה
, נעם.