וויסגל..

וויסגל..

הוויסגל כבר כאן, עוד פחות משבוע וזה קורה. ב- 21.8, סופסוף במקומו המקורי [הוויסגל
], מהבוקר, עד הלילה.. בתכנית: המון ספורט, טקס, וכמובן שרצחה לילית ומסיבה ענקית. [חרוזים.^^] מי יוצא? ויותר חשוב....... מי משתתף? באיזה ענף? לא לשכוח בגד ים.

assafein

New member
לא יודע עדיין אם אני יוצא...

אבל אני לא משתתף בכלום.. וייסגל 2008, נעלה זוכים בגביע של הכדורסל!! עלי!!

יאייי וייסגל

אני יוצאת:) משתתפת בכדורגל,מחניים,כדורסל וזה ממה שאני זוכרת...יש מצב לעוד.. יהיה כייייייף

לא בטוח שבכולם. ../images/Emo6.gif

צריך לבדוק גם עם נילי נעלה, ולפי זה יוחלט סופית!

noamsheron

New member
לא יוצאת.

זה מלא כסף- גם לחוד וגם עם הסמינר שלנו, וסניף גדרה זה סניף של בטטות ואנחנו בקושי עושים שם משהו חח... אז לא כזה מפריע לי לוותר על יום בריכה עם חברים
בקטאאנה. אבל תהנו
[ובוא'נה, הייתי בטוחה שרשמת "סקס" במקום "טקס" חחחחח
סליחה זה מהעייפות של הלילה... בוקר.. חח]

שנה שעברה עלה 80..

השנה זה בפארק מים ברחובות-וויסגל
וכנראה שזה מעלה את העלות ב10 שקלים.. כל טיול במכבי או סמינר זה בכלל יקר

noamsheron

New member
כמו שאני מכירה את וייסגל,

זה לא באמת שווה 90 ש"ח... אבל כשתחזרו מהוייסגל, תקנו אותי אם טעיתי.
ובאמת כל טיול וסמינר במכבי זה יקר, וזה מתחיל להיות מוגזם ומאוד מעצבן.

אין אפשרות לסבסד אולי?

לעשות וועדת (או שאולי קיימת כבר) שתענה על הבעיות הכספיות.. שתגייס כספים מכל מיני גורמים, אפילו ללכת יום אחד כסניף לעשות משהו ולהרוויח כסף.. ולצאת כולם בחינם לוויסגל.

noamsheron

New member
כבר מתחילת השנה בתור בוגרת

אני חושבת על הרעיון הזה של להקים צוות סיבסוד שיארגן כל מיני דרכים לאסוף כסף. מה שמרגיז אותי זה שאנחנו באים בהתנדבות למכבי, מתוך רצוננו האישי, ועוד צריכים לשלם על זה. עכשיו, סבבה, לשלם סכום נורמלי - אין לי בעיה. ואפילו בכיף. אבל לפי החישוב שעשיתי, כל הטיולים והמחנות והסמינרים והחולצות וכל הדברים האלה, מסתכמים לכל בוגר בסכום של משהו כמו 2,000 ש"ח בשנה - וזה סכום ענק ומוגזם. אני זוכרת שהדיון הזה כבר נפתח פה בתחילת השנה, על עניין הכספים, אבל אני אישית, עדיין לא מבינה למה אנחנו, המדריכים והבוגרים בתנועה, שבאים בהתנדבות ובכיף באמת מתוך רצון לתרום למדינה הזו - צריכים לשלם סכומים כ"כ גדולים. ועוד וייסגל, שזה אמור להיות צ'ופר לבוגרים... למה הוא לא מסובסד ע"י התנועה
אותי אישית, זה מאוד מקומם, העניין הזה. ובאמת... אני בוגרת בסניף, ומכבי זה חלק מאוד מאוד גדול בחיים שלי, והתנועה הזו היא כבר חלק ממני ואני לא אעזוב אותה בקרוב... אבל העניין הכספי פשוט מרגיז אותי ונראה לי כ"כ מוגזם, שאני פשוט נאלצת לפעמים לוותר על מפעלים ארציים וסניפיים, עם כל כמה שחשוב לי לקחת חלק בכמה שיותר דברים שאני יכולה, שקשורים לתנועה. לא יודעת מה דעתכם בעניין הזה, אבל לי זה כבר הגיע מעל ומעבר ואני בהחלט מתכוונת להעביר את זה הלאה. אם זה לשאר הבוגרים בסניף שלי, שהרבה מהם חושבים כמוני, אם זה לרכזת הסניף - ומבחינתי, ובכיף, עד להנהגה הארצית ולמנגנון התנועה. טוב, חפרתי רצח... בכל אופן, תהנו בוייסגל, ותפיקו את המיטב מה-90 ש"ח האלה.
, נעם.

../images/Emo45.gif

"מה שמרגיז אותי זה שאנחנו באים בהתנדבות למכבי, מתוך רצוננו האישי, ועוד צריכים לשלם על זה."-ואני רק אוסיף..
עוד משלמים על דברים שעושים בהתנדבות. שאנחנו משקיעים מזמננו הפנוי.. מסכימה
וזה לא שלתנועה אין כסף..

noamsheron

New member
אז למה אנחנו בעצם לא עושים

עם זה שומדבר
אני כבר חשבתי לשלוח מכתב לאסף גורן. בשיא הרצינות. ואני יודעת שיש עוד המון בוגרים בארצי שהיו מסכימים איתי. תקשיבו, זה לא שלתנועה אין כסף, וחוצמזה, חשוב להם שבוגרים ישקיעו, נכון
אני חושבת שדווקא בגלל שבוגרים צריכים לשלם כ"כ הרבה, זה מוריד להם את המוטיבציה להשקיע ולהשתתף במפעלים כאלה ואחרים. דווקא אם התנועה תעזור מהבחינה הכספית - הכוונה, שתתממן ותסבסד לבוגרים חלק מהמפעלים או דברים כאלה ואחרים, אני חושבת שזה כן יעודד בוגרים יותר להשקיע ופחות לחשוב "וואלה, אני מוציא כ"כ הרבה כסף על מכבי בשנה, משהו שאני עושה בהתנדבות ומתוך רצון. אני משקיע מלא זמן ושיחות בפלאפון וכוח במכבי, ועוד צריך לשלם על זה כ"כ הרבה כסף
". אני באמת מתכוונת לעשות עם זה משהו, כי זה כבר עבר את הגבול.

מממ..

אני יודעת שהמפעילם אכן יקרים, וההוצאות במכבי באמת גדולות, אם זה תשלום על מפעל, טלפונים לבוגרים אחרים וחניכים, מושמושים, דפים שכותבים עליהם פעולות, חולצות, או כל דבר אחר.. אני בטוחה שמכבי עולה אפילו מעל ל- 2000 שקל בשנה. אני גם בטוחה שלתנועה יש כסף. אבל תחשבי, שהתנועה הייתה באמת מסבסדת את כל המפעילם. בטוח שהמוטיבציה הייתה עולה, ויותר מזה. (עזבי את זה שמתישהו הכסף היה נגמר, כי בשלב מסוים התנועה תשלם על המפעלים לכל הארצי.. וגם משכורות לרכזים ולעוד אנשים בלי תפקידים במנגנון ובכלל בתנועה.. והייתה נסגרת.
) תחשבי על זה ככה- עוד בוגרים היו מצטרפים לתנועה סתם.. לא מתוך ערכים או רצון. אלא בגלל שמכבי מוציאים לטיולים בחינם (או במחיר מצחיק של 50 שקל לטיול, זה לא חשוב). התנועה הייתה מתפוצצת בבוגרים, ש- 90% מהם נרשמו כי יש חולצות במתנה.. ומה אז היה עולה בגורלו של שאר הסניף? הבוגרים? התנועה? אני יודעת שמאוד מרגיזים המחירים הגבוהים, אני גם חושבת שמאוד יקר להיות בתנועת נוער, גם בלי הטיולים.. ואכן, אנחנו כאן בהתנדבות. אבל שלא תגידו שאנחנו לא מקבלים. אפשר לראות את מכבי כמו חוג, את משלמת- ולומדת דברים. אז בחוג את לומדת לנגן, ובמכבי את לומדת להדריך, מקבלת ערכים, לומדת להיות בן אדם אחר, אכפתי, לנהל צוות, להנהיג קבוצה, להתשלט על ילדים קטנים, ובנוסף את זוכה לחנך. זה הבונוס של ה"חוג" הזה.
כמובן שזה עדיין לא מצדיק את המחיר. "אז אני יכולה לעשות קייטנה על ערכים ולהרוויח על זה כסף", ונכון, כולנו יכולים לגרום להכול להיראות הרבה יותר פשוט.. אבל אנחנו כאן כי אנחנו מרגישים מחויבות ואהבה למסגרת. וכולנו יודעים שתנועת נוער זה משהו אחר מסתם חוג, או קייטנה.. זו אווירה אחרת, אווירה שיש רק כאן. לעשות עם זה משהו- כאן אני איתך במיליון אחוז!!!
באמת. כל הכבוד שאת רוצה לשנות. כי אי אפשר להשאיר את המחירים כמו שהם ולגרום לבוגרים לא להירשם לטיול בגלל שהם חוסכים בכסף, הרי אחת המטרות היא שהבוגרים והחניכים יצאו לכל הטיולים והמפעלים הארצים והסניפים בתנועה. אולי להחליט שהתנועה תסבסד חצי מהטיולים לבוגרים שנמצאים בתנועה כבר שנתיים.. או למי שמוציא למפעל קבוצה של מעל 8 חניכים... לבקש טיול בחינם- אני לא חושבת שזה אפשרי. לצערי. הלוואי וזה היה ככה. אבל שוב, כמובן, לשנות- זהכן מה שצריך לעשות. גם אם זה שהתנועה תחייב בכל סניף צוות סיבסודים לבוגרים, ותתרום לצוות סכום כסף מסוים כל חודש.. אני לא יודעת איך זה צריך להיות. אני רק יודעת שזה צריך להיות. וטוב שאת רוצה לעשות עם זה משהו.
בהערכה רבה. :]

noamsheron

New member
נועה, את כנראה לא הבנת אותי נכון.

אני מסכימה עם מה שאמרת בקשר לזה שיצטרפו מלא בוגרים חדשים אם הכל היה בחינם, אבל זה ממש לא מה שאמרתי. אני לא אמרתי שכל הטיולים, המחנות, המפעלים האחרים ודמי הבוגר לא יעלו לנו כסף. לא אמרתי שהכל צריך להיות בחינם. הדבר היחיד שאולי התכוונתי שיהיה בחינם, זה וייסגל - שזה באמת מפעל שהוא צ'ופר לבוגרים, והוא גם המפעל שהכי זול לדעתי בתנועה, אז הנה הזדמנות טובה להנהגה, לסבסד משהו לבוגרים. מה שכן אמרתי, זה שהמחירים מאוד מאוד גבוהים. אין לי בעיה לשלם, וגם לא 50 ש"ח על טיול - אלא יותר, אבל לשלם 100 ומשהו על טיול של יום אחד, ועוד שאנחנו מתנדבים בתנועה הזו
אני לא רואה הצדקה. נכון, יש כל מיני הוצאות בטיול - אוכל, הסעות, מקומות שמבקרים בהם... אבל וואלה, בתור בוגרים שמשקיעים בתנועה איזה חצי מחיי היום-יום שלהם, לא מגיעה לנו קצת הדדיות
אחנו משקיעים בתנועה, גם מבחינה כספית וגם מהרבה בחינות אחרות, אז שהתנועה תשקיע גם בנו מבחינה כספית ומבחינות אחרות [ומהרבה בחינות אחרות היא כבר עושה את זה, לדעתי.] גם דמי בוגר בתנועה - אנחנו בסניף גדרה משלמים 400 ש"ח על שנת הפעילות, וזה לא כולל אפילו חצי מהמחירים למפעלים: וייסגל, סמינר פתי"ש, טיול סוכות, מירוץ לפיד חניכים [על מירוץ בוגרים זה שונה, אבל גם די יקר], מחנה קיץ... וגם המחירים שהחניכים משלמים - זה ממש בשמיים. וואלה, חניכים משלמים 500 ש"ח על מחנה של ארבעה ימים, ואח"כ בוגרים ורכזים מתפלאים למה יוצאים כ"כ מעט חניכים למחנה. כאילו, זה לא נראה מוגזם
לא יודעת מה איתכם, אבל אותי זה כבר ממש מקומם. ואני באמת מתכוונת לעשות עם זה משהו, כי חייב להיות פה שינוי
יומעולה
, נעם.

הבנתי אותך.

ואני מסכימה שיש לעשות עם זה משהו.. זה שאנחנו משלמים ומתנדבים, זה לא סותר שום דבר. כשאת מתנדבת, זה עולה לך. ההתנדבות היא לתת מעצמך, ולפעמים זה גם כסף. כמובן שהמטרה הראשית כאן היא ממש ממש (ממש!) לא כסף.. אבל תחשבי שאנחנו איפשהו כן חניכים, חניכים של המרכזים. ומרכזים (ומבוגרים אחרים) כן יוצאים בחינם למפעלים. וכמו שהחניכים משלמים יותר מאיתנו, גם אנחנו צריכים לשלם יותר מהרכזים. איפשהו זה לא הוגן.. אבל כשחושבים על זה, זה גם דיי הגיוני. אני חושבת שיהיה מעולה, אם יהיה טיול שהתנועה תסבסד, או תתן הנחה.. או כל דבר אחר. משהו שהוא באמת יהיה צ'ופר. וכאן אני איתך במאה אחוז. אני חושבת שאנחנו מסכימות..

אחרי מה שהיה כאן..

עם הדמי בוגר, אני לא יודעת עד כמה אפשר לשנות. כל בוגר חויב לשלם 300 שקל על עצם זה שהוא בוגר בתנועה.[לא סכום כולל למפעלים, וכל מפעל זה עוד 400 שקל אם לא יותר.] אז ניסינו לשנות, ולא בדיוק הצליח לנו.[ובתנועת נוער אנחנו כאן גם כדי לשנות!לדעת שאנחנו יכולים לשנות ולהשפיע!] אני לא אומרת שאין דברים טובים בדמי בוגר, אבל עדיין. מפריע לי שמחייבים אותנו לשלם סכום של 300 שקל, לא כולל המפעלים! אתמול יצא לי לדבר עם מישו שהיה פעם חניך בתנועה, ועכשיו הוא כבר לא בוגר, כי על עצם זה שהוא בוגר הוא צריך לשלם עוד ועוד כסף. אז מילא חניך צריך לשלם דמי חבר, עם זה אני מסכימה, כי הוא בא לקבל זה כמו חוג בשבילו. אז סכום סמלי של 500 שקל גג?[או שיש יותר מזה?] לשנה, זה בסדר! אבל בוגר שבא לתת מעצמו למתנדב ומשקיע מזמנו ופנוי ו..תמשיכו אתם..גם הוא צריך לשלם כלכך הרבה?!? בכל מקרה, אני בעד לשנות

noaelharar

New member
אז אמלנו בסניף גדרה..

זה אחרת, חניך משלם שש מאות ובוגר ארבע מאות, שמינסט משלם שלוש מאות. וגם אני לא מבינה למה זה ככה,אבל עד עכשיו חשבתי, אני מקבלת תמורה ענקית בתנועה הזו והסכום בסוף שווה את זה..אבל לאט לאט, שהשנה המשיכה, אני מבינה שזה לא רק זה, זה הוצאות של הרבה מעבר, מעבר לסכום הזה, מעבר רק לכסף. אז נכון שאני נהנת בכל מפעל שאני יוצאת אליו, אבל לפעמים אני לא יוצאת כדי לא ל"בזבז" את הכסף, או כי אני כועסת כי אני חושבת שזה סכום נורא גבוה לשלם. במחנה בכלל הגזימו, לא במחיר שלנו, במחיר של החניכים, 400 שקל ליומיים וחצי?! לאן נעלם החוק הזה שכל יום טיול לא יעלה בסכומו מעל 100 שקל?! ובגלל זה הרבה חניכים לא באו, ואני לגמרי מצדיקה אותם. ומי שהשווה את זה לחוג, זה ממש לא נכון. נכון שאנחנו מקבלים תמורה לכסף. אבל בכל זאת, זה המון כסף לתנועת נוער, כי אחרי הכל, זה עדיין תנועת נוער וזה עדיין חוג. בקיצור, נעם, גם בשיחה פרטית שלנו, וגם פה, אני פשוט אומרת לך שאת צודקת לגמרי ובהחלט צריך לעשות משו לגבי העניין. ובקשר לעניין המקורי של השירשור, גמני לא באה לוויסגל, למה? כי אני חושבת שזה לגמרי מוגזם.

ravidush4

New member
מסכימה בהחלט

בכל מילהומילה של נעם.. גם אני אישית לא יוצאת לוויסגל כי זה יקר מאוד בשביל יום אחד, ולסמינר פתיחת שנה שעולה אצלנו 190 כמעט ולא נרשמתי כי בואנה לא נעים לי לבקש עוד כסף מההורים שלי.. אני חושבת שלבוגרים שבאמת נותנים את כל המרץ שלהם ומבצעים את החובות שלהם למכבי מתוך אהבה גדולה לתנועה הזו ומתוך אמונה שזה תורם להם ולכולם... אבל- מצד שני התנועה מסכמת שנה אצל רוב הבוגרים בחור בכיס. אני בהחלט ששמתי לב שהמחירים לטיולים לבוגרים נמוכים בכמעט 50% [בחלק מהפעמים] ממחירי החניכים אבל בכל זאת, ישנם מפעלים שבאים לגבש את הבוגרים כדוגמאת הויסגל ואז יוצא שזה יקר מדי וחצי סניף לא יוצא ואז- איפה הגיבוש?! באמת שנראה לי שהתנועה צריכה לקחת על עצמה איזה 2 מפעלים ולסבסד לבוגרים, מין צ'ופר כזה, בשביל ההרגשה הכללית של "בואנה אני נותן את כל המרץ שלי בתנועה הזו, ומעריכים את זה גם בדרגים הגבוהים" וכן! אני יודעת שאנחנו לא עושים את זה כדי לקבל צל"שים ממישו, אבל תודו שדבר כזה יעלה חיוך אצל רוב הבוגרים בתנועה וכך תעלה גם המוטיבציה אצלהם.. ואגב נעם- סחטיין על הנחישות, נולדה לנו מנהיגה..:]

למעלה