וויסגל..

נתראה.. בניגוד לשנה שעברה. ../images/Emo45.gif

idanshaf2

New member
כסף כסף כסף....

קודם כל אני רוצה להגיד שממש נהנתי לראות את התגובות פה של כל החברים ושמחתי לראות שיש פה הרבה חבר'ה שמבינים את ערך הכסף (חשוב מאוד) בכל מקרה לתגובתיי... לצערנו בשנים האחרונות הכלכלה בישראל היא לא מהטובות בעולם.. מחירים עולים.. משכורות יורדות.. אבטלה גואה וכו' וכו'... כמו שכולכם בוודאי יודעים כל מפעל ומפעל שהתנועה מוציאה עולה כסף.. הרבה כסף.. מעבר להשכרת המקום, ההסעות, האוכל, ציוד, אבטחה, אישורים,ספקים וכו' וכו'.. לתנועה יש גם הוצאות שוטפות כמו משכורות, משרדים, ציוד שותף וכו'.. ניקח לדוגמא מפעל קטן כמו וויסגל... ההוצאות הן מטורפות... הסעות לסניפים, השכרת המקום, אוכל, ציוד, הגברה, אבטחה, לעיתים שכר סימלי למבוגרים שבאים להשתתף במפעל וכו'.. לא יודע אם אתם מודעים לכך או לא אבל כל מפעל ומפעל שיוצא בתנועה מסובסד.. מסובסד ברובו על ידי תנועת מכבי עולמי ובחלקו על ידי מכבי צעיר כך שהמחירים שאתם משלמים הם לאחר סבסוד.. כך שתחשבו כמה זה היה עולה לפני הסבסוד. נכון שהמחירים הם גבוהים אבל מה לעשות בימינו הכל עולה כסף.. וכמו שאמרו פה כמה, פעילות עולה כסף ואי אפשר לעשות הכל בחינם.. אז מה שאתם יכולים לעשות הוא באמת להקים צוות סבסוד סניפי.. שמטרתו תהיה לחשוב על דרכים להרוויח כסף לסניף.. לעשות קופת סניף שתשמש לסיבסוד מפעלים גדולים ויקרים או לסבסד פעילויות לבוגרים (בכפ"ש למשל משתמשים בכסף של הפורימון לסיבסוד טיול בוגרים) להרוויח כסף זה ממש לא בעיה.. זה מאוד פשוט לארגן פעילויות בהשקעה נמוכה עם הכנסה מסוימת.. אם זה ערב הקרנת סרטים בסניף (דבר שהכניס הרבה כסף לשכבת ח' בכפ"ש) דוכני מכירות שתיה ואוכל בפעילויות שונות, שטיפת מכוניות, אפשר לעשות מעיין "צהרון" לילדי האיזור בתמורת לסכום סימלי.. אני בטוח שהורים ישמחו לדעת שילדהם בידיהן הטובות של מדרכי המכבי ושהעלות היא נמוכה. אז נכון אולי תרוויחו מליונים אבל גם סכום מסוים יכול לעזור פה ושם ולהקל על העומס.. בכל מקרה אני רק רוצה לציין שהתנועה תמיד נכונה לעזור לחניכים ובוגרים בעלי קשיים כלכליים לצאת למפעלים.. בגישה היא שכסף לא צריך להיות הסיבה שבוגר או חניך לא יצא למפעל כך שכל מי שזקוק לסיוע מוזמן לפנות למרכז.. לא צריך להתבייש... בסך הכל כולנו פה בשביל לעזור אחד לשני.. זה הכל.. וחוץ מזה מי שמעוניין לדעת לאן הולך כל הכסף מוזמן לבקש מהרכז שלו שיביא מצמח (או מרכז המפעלים החדש) תקציר של התקציב וההוצאות.. אני בטוח שזה יכניס אתכם לפורפורציות.. אז זה הכל.. כל הכבוד על החשיבה החיובית.. ולכו על זה!!!! מצטער על החפירה

noaelharar

New member
ישנם שני נושאים שציינת שאני חולקת עליךלגביהם.

קודם כל, לעשות קייטנה או צהרון ולקחת על זה כסף. אני חושבת שאם אנחנו באים בתור תנועת נוער ועושים דבר כזה מחוץ לשעות הפעילות אנחנו לא יכולים לקחת על זה כסף, אולי אך ורק על החומרים בהם אנחנו משתמשים, דבר כזה לפי דעתי, צריך להיות בהתנדבות. למה? כי אנחנו תנועת נוער. למשל, באזור ל"ג בעומר בסניף גדרה עשינו הפנינג לשכבות ב' וג' בחינם כמובן, מטרתו הייתה גיוס חניכים להשנה ולשנה הבאה. בישיבות צוות ג' חלו וויכוחים על האם לקחת כסף על זה, אולי סכום סמלי שיכסה את הוצאת החומרים והכל אבל לא, פשוט צימצמנו בהוצאות ולא לקחנו כסף. למה? כי אנחנו תנועת נוער. אחר כך באו אלינו כמה אימהות לילדים בכיתה א' וביקשו שנעשה הפנינג דומה בל"ג בעומר לילדהם, שכיביכול, מהם יכולנו לקחת כסף, כי אין לנו קשר אליהם, הם לא חניכים והכל. אז חשבנו שזו ההזדמנות שלנו להרוויח כסף. אבל אז הרכ"ש אמר שלא ניקח על זה כסף מעבר להוצאות החומרים בלבד. למה? כי אנחנו תנועת נוער. וזה הביא אותי למחשבה, שכאשר אתה בתנועת נוער, בוגר בתנועה, לא אמור לצאת לך רווח כספי מהתנועה, וגם לא הפסד כספי, לפחות לא כזה גדול. דבר שני, העניין של לפנות לרכז ולבקש הנחה. אני חושבת שזה מתאים לאלה שבאמת לא יכולים, לא אלה שיש להם כסף אבל מעדיפים לשמור אותו. נכון שהמחיר גבוה לכולם, אבל אני לא אלך לרכזת שלי ואגיד לה דבר כזה, ולא מתוך ביישנות, אלא כי אני חושבת שאני כן יכולה לעמוד בזה וזו בחירה שלי לאן להעביר את הכסף שלי. אבל יש כאלה שבאמת לא יכולים ופה נוצרת הבעיה. כי לי השנה היו כמה מקרים עם חניכים שהפננו אותם לרכזת שלנו בגלל שהם לא יכלו לשלם סכומים גבוהים כאלה, ומה גובה ההנחה? 5%,10% אני מצטערת, אבל הנחה כזאת בקושי עוזרת, זה לא מה שיגרום להם לשלם את הסכום, זה בקושי יעזור והם סתם יקבלו הרגשה של "מקבצי נדבות". בקיצור, מה שאני באה להגיד פה, שעניין הכסף באמת לא לעניין בתנועה הזו, וממש ממש חייבים פה שינוי [כדברי נעם] מקווה שהצלחת להבין אותי מכל הבלאגן שאיכשהו כתבתי. סופ"ש נעים. נואה.

צודקת, אבל..

המטרה היא להרוויח כסף לסניף. את לא עושה את הקייטנה על חאקי, הקייטנה היא לא קייטנה של מכבי. את לא מעבירה בה פעולות.. וגם אם כן, במצב כזה, זה בדיוק כמו ששנת פעילות עולה כסף.

Retama

New member
כמובן שאתה צודק.. :)

אבל בכל זאת, לפעמים זה כבר יותר מדיי... לא יודעת איך זה בסניפים אחרים, אבל אצלנו (חדרה) אין בכלל איך לחשוב על סבסוד טיולים, כי כל שקל אנחנו צריכים לתחזוקה וציוד מינימלי. אז כל הכסף שאנחנו מרוויחים הולך ישר לדברים הבסיסים לתחזוקת הסניפים והפעולות. גם אצלנו אין כל כך ציוד להכנת מושמושים ופעולות למשל. ממש ברמה הבסיסית.. אז את כל הציוד (מאוכל, עד לבריסטולים) המדריכים קונים מכספם האישי. זאת כבר הוצאה ענקית... אז זה כסף למען החניכים+דמי חבר+טיולים+סמינרים+וויסגל+חולצות לפעמים.. זה המון, אבל ה מ ו ן כסף בשנה.. ובתור בחורה צעירה מאד, קשה למצוא עבודה אפילו לחופש, וההכנסות מזעריות. וכמה כסף אפשר לקחת מההורים?.. הייתי מעדיפה אפילו שישקיעו לנו פחות בסיכות שמקבלים כל טיול, שיהיה פחות שטח במחנה, לעשות את הויסגל במקום יותר זול ואולי פחות "איכותי".. כי פשוט העלויות כבר מעל ומעבר. וזה לא עניין של "בעיה כלכלית" בבית, כי אין בעיה כזו. אבל בתור מקום שאני באה להתנדב בו, והסניף שלי באמת צריך אותי בטיולים, וצריכים אותי להדרכה... כי בלי בוגרים הרי אין סניף. אז זה פשוט לא הגיוני שאנחנו מגרדים כבר כסף כדי לצאת לעוד טיול אחד... באמת אציע לסניף שלנו להקים ועדת סבסוד, אבל השנה כבר היו לא מעט ניסיונות, אבל פשוט אין לבוגרים מוטיבציה לצאת להרוויח כסף, כי עם כל הכבוד (ובאמת בלי זלזול, יש המון כבוד..) קצת נמאס להרוויח כסף למקום שאתה מגיע אליו בהתנדבות. באמת שאין לי פתרון ארצי לעניין, אבל אני מקווה שההנהגה תחשוב על הנושא הזה קצת יותר לעומק..

yaelula94

New member
אייכככססס

איזה חולצות מכוערותת יש לנוו... מערבב...מישו ראה אותםםם?

איך את יודעת שהן מכוערות? ../images/Emo6.gif

היום חילקו לנו. הצבעים דיי מזעזעים... אבל זה לא כזה נורא.

למעלה