ישנם שני נושאים שציינת שאני חולקת עליךלגביהם.
קודם כל, לעשות קייטנה או צהרון ולקחת על זה כסף. אני חושבת שאם אנחנו באים בתור תנועת נוער ועושים דבר כזה מחוץ לשעות הפעילות אנחנו לא יכולים לקחת על זה כסף, אולי אך ורק על החומרים בהם אנחנו משתמשים, דבר כזה לפי דעתי, צריך להיות בהתנדבות. למה? כי אנחנו תנועת נוער. למשל, באזור ל"ג בעומר בסניף גדרה עשינו הפנינג לשכבות ב' וג' בחינם כמובן, מטרתו הייתה גיוס חניכים להשנה ולשנה הבאה. בישיבות צוות ג' חלו וויכוחים על האם לקחת כסף על זה, אולי סכום סמלי שיכסה את הוצאת החומרים והכל אבל לא, פשוט צימצמנו בהוצאות ולא לקחנו כסף. למה? כי אנחנו תנועת נוער. אחר כך באו אלינו כמה אימהות לילדים בכיתה א' וביקשו שנעשה הפנינג דומה בל"ג בעומר לילדהם, שכיביכול, מהם יכולנו לקחת כסף, כי אין לנו קשר אליהם, הם לא חניכים והכל. אז חשבנו שזו ההזדמנות שלנו להרוויח כסף. אבל אז הרכ"ש אמר שלא ניקח על זה כסף מעבר להוצאות החומרים בלבד. למה? כי אנחנו תנועת נוער. וזה הביא אותי למחשבה, שכאשר אתה בתנועת נוער, בוגר בתנועה, לא אמור לצאת לך רווח כספי מהתנועה, וגם לא הפסד כספי, לפחות לא כזה גדול. דבר שני, העניין של לפנות לרכז ולבקש הנחה. אני חושבת שזה מתאים לאלה שבאמת לא יכולים, לא אלה שיש להם כסף אבל מעדיפים לשמור אותו. נכון שהמחיר גבוה לכולם, אבל אני לא אלך לרכזת שלי ואגיד לה דבר כזה, ולא מתוך ביישנות, אלא כי אני חושבת שאני כן יכולה לעמוד בזה וזו בחירה שלי לאן להעביר את הכסף שלי. אבל יש כאלה שבאמת לא יכולים ופה נוצרת הבעיה. כי לי השנה היו כמה מקרים עם חניכים שהפננו אותם לרכזת שלנו בגלל שהם לא יכלו לשלם סכומים גבוהים כאלה, ומה גובה ההנחה? 5%,10% אני מצטערת, אבל הנחה כזאת בקושי עוזרת, זה לא מה שיגרום להם לשלם את הסכום, זה בקושי יעזור והם סתם יקבלו הרגשה של "מקבצי נדבות". בקיצור, מה שאני באה להגיד פה, שעניין הכסף באמת לא לעניין בתנועה הזו, וממש ממש חייבים פה שינוי [כדברי נעם] מקווה שהצלחת להבין אותי מכל הבלאגן שאיכשהו כתבתי. סופ"ש נעים. נואה.