ווינג צ'ון ויאטנאמי

IsraeliDude1

New member
ווינג צ'ון ויאטנאמי

ראיתי את הסרטון הבא אשר ניתן להורדה מהאתר של איגור: http://www.wingchun-il.com/flash_content/resources/movie/wingchun.wmv עלו לי תהיות בעקבות הסרטון שכן הדברים שנראו שם היו, לפחות למראה עיני הבלתי מנוסות, שונים במקצת מהרבה ווינג צ'ון שראיתי בהמון סרטונים אחרים באינטרנט. היה הרבה פחות דגש על תנועה מהירה מאוד, והקאטות נראו לי מעט שונות בחלקן. מה גם שנדמה לי שהיתה תפיסה של היריב, משהו שלא ראיתי טרם לכן. מקורות להשוואה מבחינתי היו כל מני סרטוני קאטות של מאסטרים ותרגולי "ידיים דביקות" של מתאמנים רגילים שראיתי בYoutube. נוסף על כך יש לי במחשב את הסדרה התיעודית הישנה של הBBC העונה לשם The Way of the Warrior, ובזו יש פרק המוקדש לקונג פו, ובין השאר ווינג צ'ון, שבגרסתו כפי שמלמד שם המורה סימון לאו: http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_Lau , אשר מגיע מהאסכולה של ייפ מאן. האם באמת יש שוני מהותי בין מורשות נפרדות של ווינג צ'ון, ואם כן במה הוא מתבטא?

shlomym

New member
מההכרות שלי את שניהם,הם דומים מחד..

ומאידך שונים. בוינג צ'ון כמו לכל סגנון יש כמה וכמה אסקולות ו.או זרמים. אנסח את זה בצורה פשוטה וקצרה. מבחינה אסטרטגית קרי היעדים הם דומים מבחינה טקטית או מתודולוגית,הם שונים. ז"א הכיוון דומה,הדרך שונה. מה שהכי כיום מוכר (פופולרי) בעולם,זהו הזרם של לאונג טינג שהוא תלמידו של יפ מן. האם זה וינג צ'ון,כן ,אך לא יותר מהאחרים. וינג צ'ון היא קונספציה,פלטפורמה לתפיסת לחימה. ומהרעיונות שלה ניתן לפתור "בעיות" בכמה וכמה צורות. אגב ,גם בזרם של יפ מן יש המון חילוקי דעות בין אחד לאחר.כמו כן בזרמים הויאטנמים. אני אומר,כולם טובים. מבחינת תבניות: ויאטנמי- סיאו לימ טאו,חמשת החיות=נמר,לאופרד,עגור,נחש,דרקון, , תבנית ביד ריקה מאה ומשהו תנועות, וגם על בובת העץ, יש בטוח עוד רק שאיני מכיר,תשאל את נועם. הונג קונגי- סיאו לימ טאו,צ'אם קיו,ביאו ג'י(שלושה תבניות ביד ריקה),בובת עץ, סכיני פרפר,מוט ארוך. אם יש עוד שאלות ,אשמח לעזור

צודק, סיגנונות שונים

בסרט רואים הסטות רחבות, תנועה אחורנית, הסטות של בעיטה בעזרת היד ובכיפוף קדימה, העברת כל משקל הגוף לרגל הקידמית (בקאטה) וכו'...אלו לא דברים שרואים ב WING TSUN

A n y w a y

New member
כן קיים שוני

תראה אני לא מומחה לווינג צ'ון אבל כן יצא לי להתנסות בשני הזרמים ומה שאני יכול לומר לך שמבחינת העבודה קיים שוני מהותי בין הזרמים (זאת דעתי האישית בלבד). השוני הוא בעובדה שהגרסה הויאטנמית שמה יותר דגש על עבודה פנימית והגרסה הונג קונגית מתמקדת יותר בעבודה חיצונית. לכן יש פחות דגש על מהירות בזרם הויאטנמי,למרות שאני בטוח בכך שאם איגור או ההתלמידים שלו היו רוצים להציג תנועה מהירה מאוד הם היו יכול לעשות זאת בלי הרבה מאמץ. זוהי גם הסיבה העיקרית לכך שתבניות נראו לך שונות (וגם קיים הבדל בין סוגי התבניות שמשתמשים בהן בשני הזרמים). כן בגרסה הויאטנאמית קיימות תפיסות (ואני מאמין שיש תפיסות גם בהונג קונגית) וקיימות תנועות שיכולות להחשב גם כהטלות. תרגילי ידיים דביקות שונים משמעותית בין שני הזרמים,זהו אחד המקומות שהבדל בין עבודה חיצונית לעבודה פנימית הכי בולט. ואני מאמין שההבדל מתבטא בעוד הרבה מקומות שאני עדיין לא יודע לראות.

shlomym

New member
שבוע טוב לכם,כמה פעמים נתקלתי...

כאן ובכלל ,במושג עבודה פנימית וחיצונית. ANYWAY אשמח אם תסביר לי מהי כל אחת ואת ההבדלים בניהם? מחכה לתשובה

shlomym

New member
אגב,לגבי המהירות....

בוינג צ'ון,מי שמהיר טבעית,יהיה מהיר יותר .ומי שפחות ,ישתפר בהרבה. מכמה וכמה סיבות: האחת,חסכון במסלולי בתנועה השניה,למידה ויכולת יצור עוצמה מטווחים קצרים,שאם לא,התנועות הקצרות לא שוות הרבה. השלישית,זרימה,המשכיות. הרביעית,גוף משוחרר,קשוב. ועוד ועוד

A n y w a y

New member
תראה

להסביר לך מה ההבדלים בין עבודה פנימית ועבודה חיצונית אני לא יכול. אני לא מתיימר לדעת מספיק על הנושא כדי לתת הגדרות מדויקות לדברים שהם הרבה יותר גדולים ממני. אך אני אנסה לענות לך בצורה של מאמר http://www.derech.net/taichi_article3.htm נ.ב אכן קיימת נימה של זלזול בעבודה חיצונית במאמר הזה,ואני רוצה להדגיש שזאת אינה כוונתי. זהו פשוט ההסבר הטוב ביותר שהצלחתי למצוא כרגע. אם מוכר לך מקור אחר אני אשמח אם תשתף.

shlomym

New member
מצטער לא הבנתי?

"השוני הוא בעובדה שהגרסה הויאטנמית שמה יותר דגש על עבודה פנימית והגרסה הונג קונגית מתמקדת יותר בעבודה חיצונית. לכן יש פחות דגש על מהירות בזרם הויאטנמי" תוכל להסביר שוב? תודה

A n y w a y

New member
אוקיי

הבהרה : כפי שרשמתי מקודם זאת דעתי האישית בלבד,עקב זאת שאני לא מומחה בזרמים הללו ואני לא מתיימר להיות,יכול להיות שההבנה שלי שגוייה לחלוטין,אם זהו המצב אז אני מקבל זאת ומתנצל על כל פגיעה בכבוד. כפי שנשאל : ".... שונים במקצת מהרבה ווינג צ'ון שראיתי בהמון סרטונים אחרים באינטרנט. היה הרבה פחות דגש על תנועה מהירה מאוד, והקאטות נראו לי מעט שונות בחלקן...." לפי התפיסה שלי השמת דגש על עבודה מהירה היא חלק מ"העבודה החיצונית" ולכן היא פחות שייכת לזרם הויאטנמי,למרות ששוב כמו שאמרתי מקודם אין לי שום ספק שעסוקים בגרסה הויאטנמית יכולים לשחזר מהירות זאת.

007star

New member
נצל"ש...

אם כבר פתחו שירשור אז למה לא?? התחלתי ללמוד ווינג צ'ון ויאטנאמי לפני בערך חודש, רציתי לבקש מכם לתת לי המלצות על ספרים, כתבות, אתרי אנטרנט (חוץ מ- http://www.wingchun-il.com כי כבר חרשתי עליו..),או כל דבר שקשור אני פשוט רוצה לקרוא וללמוד גם מעבר תודה לכל העוזרים...

shlomym

New member
אני מאמין שאם יש ספרים אז הם נכתבו

או בויאטנמית או ברוסית. לא חושב שכיום יש משהו באנגלית. בכל אופן,על הזרמים האחרים יש אינסוף בהצלחה ויום טוב

daemon93

New member
ווינג צ'ון ויאטנאמי ועבודה פנימית

כפי שבוודאי ראית על פי התגובות למרות שישנו הבדל משמעותי ונראה לעין ברמת התוצאות הרי שלנו התלמידים, של האסכולות שהשונות, ישנה הבנה חלקית בלבד של הנושאים הנ"ל. ישנם מי שיסיקו שאם הם לא מבינים או לא יודעים משמע הדבר לא קיים. הגישה שלי לעניין היא - עדיף לשאול את המורה. אני בטוח שהרבה תשובות חלקיות ובלבול יחסכו בשיחה קצרה עם מישהו שמכיר את הנושא לעומקו ולא רק ברמה התיאורטית. אתה בהחלט מוזמן ליצור קשר עם איגור ולקבוע איתו אולי אפילו לבוא לראות שיעור דוגמא. שמח לראות שיש אנשים שמנסים להבין דברים לעומקם.

למעלה