ווילי?

חומל

New member
ווילי?

מי יכול להסביר לי איך עושים ווילי? האם זה רק פתיחה של גז ו"זריקת קלאץ'" בהילוך נמוך או שיש יותר מזה? (אני יודע שזה לא טוב / לא בריא / לאופנוע / לרוכב / לאלטרנטור / לקרבורטור - מחק את המיותר - אבל בכל זאת אשמח לקבל את האינפורמציה) תודה!
 

xfwind

New member
וילי../images/Emo26.gif"קייקו"

נפטר השנה בשיבה טובה.....
 

Moo Moo

New member
זרוק קלאץ' או תן מכת גז תלוי

באופנוע, בהצלחה והזהירות.
 

Shlomi TC

New member
זה נכון אבל

1- זריקת קלאץ' לא טובה לשום מכלול באופנוע לכן עדיף לעשות אותה כמה שפחות. 2- מכת גז פועלת באופנועים עם המון כח, לכן הקאג'יבה שלך לא עולה ככה
הדרך היותר טובה (או הפחות לא טובה) היא שימוש במתלים. לחיצה חזקה על המתלה הקדמי, מעבר אחורה ככל האפשר, נתינת גז והרבה שיווי משקל.
 

Moo Moo

New member
תתפלא אבל....

מכת גז מתוזמנת היטב המשולבת בהרמת הכידון מרימה יפה מאוד את הקאג'יבה, ללא שום צורך בזריקת קלאץ'
וכמובן שווילי במכת גז בריא יותר מאשר זריקת קלאץ', אבל שוב, זה תלוי באופנוע, אם הוא יגיד איזה אופנוע יש לו, נדע יותר לא?
 

Hell ad

New member
בכמה סל"ד בערך

האופנוע שלך מתי שאתה נותן לו את המכת גז הזאת? הרי בטורים נמוכים יחסית אין לו תגובה כל כך מהירה, לא כך?
 

Moo Moo

New member
בטורים נמוכים אין לו כלום.

בעצם גם כלום גם בגבוהים
אני נותן מכת גז ב6K, בדיוק לפני ה"מכת כוח" שמקבלים ב6.5-7K. אבל מאוד חשוב העברת המשקל האחורה ולמשוך כידון כמה שיותר חזק.
 

fungas

New member
"וכמובן שווילי במכת גז בריא יותר

מאשר זריקת קלאץ'??? תחשוב שוב. זריקה של קלאץ' גם היא לא שיא העידון. אם אתה מחפש ווילי בריא (הכל יחסי, כמובן), אז מינימום הנזק יעשה בצורה הבאה: עבודת קלאץ' מהירה - לעולם לא זריקה, ולא שחרור מלא של הידית מהאצבעות, בשילוב עם עבודת מתלים. ולא, לא לומדים שחיה בהתכתבות. הדפים נרטבים. FUNGAS.
 

Moo Moo

New member
איזה נזק ניגרם למנוע מפתיחה...

החלטית של הגז (מכת גז)? ולמה שהנזק יהיה יותר גבוה מאשר הנזק לרפידות קלאץ' או לחלק אחר בקלאץ' ברגע שחרור (או זריקה) של הקלאץ' בטורים גבוהים?
 

Hell ad

New member
היה פה משהו...

שבאופנועים גדולים ממכות גז, הסט גלג"ש\שרשרת ניזוק.
 

Moo Moo

New member
וזריקת קלאץ' לא?

מעניין אותי אם יש משהו מאחורי דברי פאנגז, או שהוא סתם לא הבין את דברי.
 

fungas

New member
הבהרה,

אולי לא הייתי מספיק ברור: העובדה שרמזתי שאני לא מסכים עם העובדה שמכת גז בריאה יותר מזריקת קלאץ, לא אומרת שאני חושב שזריקת קלאץ' עדיפה על מכת גז. מבלבל? גם זריקה של הקלאץ' וגם פתיחת גז פראית משרשרת מנותקת למצב של פול גז, משמעותן מכת כוח שלא מיטיבה עם שום דבר שנמצא בין הבוכנה לציר הגלגל האחורי. לכן הוספתי את המשפט "גם זריקת קלאץ' היא לא שיא העידון". עבודה מהירה ומתוזמנת עם הקלאץ' (שוב, לא זריקה) בתוספת עבודת מתלים, מדרגת את העברת הכוח ועדיין מספקת מנה טובה ממנו בכדי להרים את הפרונט.למעשה אתה תופתע כמה פחות כוח צריך להפעיל בשיטה הזו בכדי שהאופנוע יתרומם. הווה אומר הרבה פחות סל"ד, פחות הספק, פחות כסאח על כל אחד מהמכלולים המכאניים שהוזכרו בשרשור מעליי. וזה נכון לכל אופנוע, החל מקאב 50 (קצת פחות כוח והוא יחשב אופניים) וצפונה. מקווה שהובנתי FUNGAS.
 

Moo Moo

New member
ת'שמע....

אני מבין שמשחק עם הקלאץ' הטוב ביותר, אבל שאובראול האחרון לקחת את הסט רפידות קלאץ' האחרון שיש בארץ, אני ישאיר את הקלאץ' מחובר ושהשאר ידפק
 

KTMboy666SM666

New member
פאנגס אני יודע שאתה המלך

אבל מה שאתה אמרת לגבי הזריקה זאת הייתה הכוונה של מומו לזרוק קלאץ זה לא בריא ואני לא וידע לגביך אבל רוב האופנועים הכבדים(=נפח סמק גדול) ואף כמה קטנים יכולים במכת גז להתרומם עם עבודת מתלים כמו שאמרת וללא שימוש בקלאץ למשל בדיטי שלי היית סוגר את המתלים קדימה מושך בליווי מכת גז בטורים גבוהים והדיטי היה מתרומם פלאים
 

KTMboy666SM666

New member
ודרך אגב ששרשרת מתוחה היטב

לא נגרם נזק ממשי לסט ו\או שרשרת וגם כן שסט גלגלי שיניים ושרשרת יותר זול בהרבה מקלאץ (לפחות בדיטי)
 

fungas

New member
או-קיי

להשלמת התגובה הזו, קרא את תגובתי לפרה שמעליי. אין לי שום בעיה עם זריקות קלאץ', מכות גז, עקבים לצלעות, משיכות בשיער, שיכנוע פסיכולוגי, או איומים בהשבתה. מתרומם ונוסע? סבבה. רוצה שיתרומם ויסע הרבה? תרים אותו כמה שיותר גבוה בסל"ד כמה שיותר נמוך. התוצאה תתבטא בהמשך אורך נשימה של המנוע בהילוך בו הרמת, וכמו כן גם באופנוע זקוף שלא צריך הרבה תאוצה בכדי להישאר על גלגל אחד (האחורי, בשאיפה...). מה השיטה הכי טובה להגיע למצב הזה? נכון, כבר כתבתי - עבודת קלאץ' נכונה וזריזה ושישמוש במתלים. בDT וגם ב-R1000. FUNGAS, שמתקשה להאמין שהוא מרביץ ביושבי הפורום את תורת הווילי. לא לומדים שחיה בהתכתבות כבר אמרתי?
 

חומל

New member
תודה לכל העונים

אני אבדוק את התאוריה ואדווח על ההתפתחויות.
 
למעלה