וויכוח על מאגיה:

wicca_sphere

New member
וויכוח על מאגיה:

שלום לכולם, אני נהלתי היום וויכוח שמאוד מטריד אותי התשובה שלו. אני התווכחתי אם זה אפשרי ליצור דברים בעזרת כישוף, או להפוך חפץ לחפץ אחר, למשל אבן לזהב או אוויר לזהב, או סתם ליצור זהב. לדוגמא כמובן... זה היה הסעיף הראשון, הסעיף השני בוויכוח היה על עצירת זמן, אפשרי? הסעיף השלישי:אם אפשר לעשות כישוף לקבל יכולות, למשל לעשות כישוף לקבל את היכולת טלקניזס למשל בלי תרגול של היכולת עצמה וכדומה. מה דעתכם?

shabaz

New member
בקשר לסעיף השני

לפי מה שאני יודע אי אפשר לעצור את הזמן במציאות אבל אם יש לך חלום צלול אתה יכול לעצור את הזמן ולהישאר בתוך החלום הצלול עד שאתה מתעורר לאחר כמה ימים (אבל זה לא נחשב כמאגיה) שבז

Justin Angel

New member
טוב טוב

חברה שלי בדיוק עזבה עכשיו , אחרי שפיזזנו קלות למוזיקה קלטית מקסימה. אז אני במצב רוח טוב. אפשר להפוך הכל להכל. אבל זה רמה מאוד מאוד מאוד גבוהה... זה דורש שליטה מוחלטת באלמנטים , שליטה מאוד טובה בטלקניזיס , יכולת למקד את התודעה לעבודות כאלה קטנות. זה בלתי אפשרי לפחות בלי 20-30 שנה של למידה. אפשר לעשות הכל לזמן. אני גורם לזמן ללכת מהר יותר ולאט יותר לפי רצוני האישי (נכון אני נשמע מפחיד ומתלהב באותו משפט? הא? הא?). דבר ראשון שצריך להבין בקשר למצבים כאלה שאתה אזור המטרה של עצמך. כלומר אתה החפץ שמואט או ממוהר. זה משהו בסגנון "אם אני לא יכול לגרום לכל העולם ללכת לאט יותר אז אני אלך מהר יותר!". אז תבין , למעשה שאתה מאיץ את "הזמן" , אתה גורם לעצמך ללכת מהר יותר כאשר כל שאר האנשים נשארים כרגיל.ושאתה מאט את "הזמן" , אתה למעשה גורם לעצמך ללכת לאט יותר. ככה שאם תעצור את הזמן , אתה למעשה תקפא... אז זה יחסית חסר תועלת. וכמו השאלה הקודמת שלך, זה דורש רמה מאוד גבוהה... לדעת יוגה עד הסוף , מאגיה ברמה מאוד גבוהה... בקשר לשלישי , לא. אתה לא יכול לעשות שום דבר במג´יק שייתן לך יכולת כלשהי לזמן קבוע. אתה יכול לעשות למשל קשר טלפתי בשיטת חוט הזהב, אבל זה מחזיק עד שאתה תצא מהריכוז שלך. אבל זה לא אומר שאתה מקבל את כשרון הטלפתיה.

Zipadidoda

New member
חמוד :)...

הכל אפשרי! :) וג´סטין אתה יכול להסביר לי למה אי אפשר לקבל יכולת דרך כישוף?

BomberMan

New member
תיאורתית...

היי תראה, כל העולם שלנו בנוי אנרגיה טהורה, למשל החומר הפיזי הוא אנרגיה צפופה שיוצרת משהו מוחשי מאוד, יש אנרגיות הרבה יותר "דקות" שפועלות ברמות יותר גבוהות...אבל לא משנה, לא קשור לנושא. אז בקיצור, אם אתה יכול לשלוט באנרגיות, שזה למעשה כל העניין של מאג´יק, כישוף, מאגיה - איך שלא תקרוא לזה, תוכל ליצור כל דבר, לשנות כל דבר ולמעשה לעשות כל דבר. הבעיה היא - שהשגת יכולת כזו יכולה לדרוש כמות כ"כ עצומה של זמן שגלגול אחד של הנשמה שלך לא יספיק לך, זה יכול לקחת אלפי שנים עד שתשיג את הידע הדרוש ועוד אלפי שנים כדי ללמוד להשתמש בו. כמות האנשים שבאמת יודעים להשתמש ביכולות אלו שואף קרוב לאפס, ואחרי שהאנשים באמת לומדים לעשות את זה - את כבר לא שומע עליהם, העולם הפיזי נהיה "קטן עליהם" והם עוברים למקומות אחרים... הרי כל מי שהתנסה בהטלה אסטרלית יודע שקיימים מקומות אחרים ברמות אנרגיה אחרות. כך שאם אתה לומד להפוך את עצמך מרמה אחת לרמה שניה, להפוך עצמים וכ"ו - אתה יכול לעבור לשם בקלות. עכשיו בקשר לזמן - אני מסכים עם ג´סטין ולכן לא ארחיב כאן. קבלת יכולות אכן אפשרית - העניין עוד פעם מתקשר לאנרגיות. הקטע כאן יוצא, שאם אתה מגיע לרמה שאתה יכול ליצור בעצמך יכולות - כבר יש לך את כולן, שהרי פיתחת את כולן בדרך כדי להגיע לרמה שלך - כך שעומדות בפניך שתי אפשרויות - האחת היא שכבר יש לך את כל היכולות, השניה היא שאין לך ואתה גם לא מסוגל להשיג אותן. זהו בנתיים, מקווה שעזרתי.

Justin Angel

New member
אתה

צוחק, נכון? זאת ערימת הקשקושים הכי גדולה שראיתי כבר תקופת זמן מה. 1) "אנרגיה טהורה" כלומר אנרגיה מסוג אחד מרוכזת באזור מסויים ,בלי אנרגיות אחרות באותו אזור, עד שהיא לא יכולה להיות מרוכזת יותר. אנרגיה כזאתי לא קיימת בשום מקום שאני יודע עליו. 1.2) "למשל החומר הפיזי הוא אנרגיה צפופה " זה שטויות. מולקולה היא מולקולה ,שמורכבת מאלקטרונים , ניוטרונים ופרוטונים , שמורכבים מקווארקים שמופעלים על ידי גאלונים. זה חד וחלק ככה. אין פה שום אנרגיה (למרות שגאלונים זה יחידת מדידה לאנרגיה אבל זה סיפור אחר). האמרה הזאת שהכל מורכב מארנגהי פשוט היממה אותי ממישהו שחשבתי שבאמת מבין בתחום. 2) גלגול נשמות זה קשקוש ותו לא יותר. הסיכויים לזה כל כך אפסיים שזה מפחיד , ופתאום לכולם היו אלפי גלגולים קודמים למרות שזה בלתי אפשרי. 3) הרעיון שמישהו יעבור מהכוכב הזה למישור אחר כל כך מגוחך שזה פשוט מצחיק. גם איך שאתה תופס את הטלה אסטראלית זה מצחיק. הטלה אסטראלית זה לשלוח את התודעה שלך למישור אחר לתקופת זמן מה , תחזור כמה עמודים אחרוה ותמצא הסבר שלי בנושא. 4) "הקטע כאן יוצא, שאם אתה מגיע לרמה שאתה יכול ליצור בעצמך יכולות " איזה קשקוש! מי אמר שהתעסקות במג´יק בהכרח מביאה גם התעסקות בכל שאר היכולות? יש יותר מ50 כשרונות ולפחות 10 סאב-כשרונות לכל אחד מהם. אי אפשר ללמוד את כולם וגם להגיע להיות אמן במאגיה.

Flame

New member
ג´סטין היקר! ../images/Emo42.gif

אני מבינה ויודעת שאתה מאוד מנוסה,אבל לא תמיד אתה צודק,כל אחד ודעתו האישית! כשאתה מביע את דעתך אתה נוהג להביע זאת בצורה חריפה ולא נעימה. הייתי מציעה לך לבחון קודם כל את דעתם של האחרים ורק אז לחלוק על דעתם (בצורה נעימה יותר).

Justin Angel

New member
...

דעה נותנים על ציורים ומשחקי ספורט , עובדות מציגים במדע. הדעה של מישהו בתחום לא משנה הרבה כי היקום לא הולך להתאים את עצמו ל"דעה" של מישהו. מה שאני אומר זה מה שאני משער שזאת האמת דרך הוכחות מדעיות מובנות בשביל התזה שלי, אבל בשפה הרבה יותר פשוטה. ומה הפירוש של ". הייתי מציעה לך לבחון קודם כל את דעתם של האחרים ורק אז לחלוק על דעתם"? ברור שאני קורא מה אנשים חושבים בנושאים מסוימים.

nepthys

New member
כתבתי תשובה מקסימה שנמחקה,

אבל אני אנסח את עצמי שוב (ואקווה שהתשובה ההיא תצוץ לה). נקודת המבט שלי לגבי מאגיה היא שיש גבול ברור בין מה שרוחני לבין מה שפיזי. מה שמביא אותי למסקנות אלו - ליצור, לשנות ולהזיז דברים בעזרת כישוף - בלתי אפשרי לחלוטין. עצירת זמן - אין לי מושג לגבי תאוריות מאחורי הנושא, אז אני פשוט לא אגיב. כישוף לקבלת יכולת - יכולת ניתנת על ידי אימון בלבד. אתה יכול לעשות כישוף שיעודד אותך להשקיע יותר באימון או משהו דומה, אבל בחיים לא כישוף לקבלת יכולת.

nepthys

New member
ושכחתי להוסיף,

רוב האנשים שעוסקים בדברים של הזזת חפצים, שינוי חפצים, טלפתיה, נסיעה בזמן, וכל מה שאינו קשור למאגיה (לדעתי, והבנתם כבר את זרם המחשבה שלי), בד"כ עושים את זה סתם כדי לטפח לעצמם את האגו ולא כמחקר, וחבל. 99% מהאנשים שראיתי שעסקו בטלקינזיס עשו את זה כי הם ראו את אורי גלר בטלוויזיה ונורא התלהבו. אנשים - זו לא הדרך!

wicca_sphere

New member
הדעות שלי:

אי אפשר, חד וחלק, לעשות את ה3 הנ"ל. אם היה אפשרי, ליצור חפצים, היה לפחות אדם אחד על פני האדמות שהיה יוצר זהב בכמויות מסחריות והופך להיות הדבר העשיר ביותר שהעולם ידע. לעצור את הזמן, היה נותן לאדם הזה את אותה אפשרות של עושר כי מה הבעיה להגיע לבנק?
? יכולות: מוטל בספק.. למרות שגם פה רק אימונים אמורים להועיל.. מה זה ליצור חפצים?! תגידו לי אתם נורמלים!? מה זה די אנד די?! אתה לו יוצר כלוםםםם... ואתה לא משנה משהו שכבר הגיע לצורה החומרית שלו! שלכם wicca sphere

אני לא מסכים איתך מאוד.....

אלכימיה או אפילו יצירת חפצים אפשרית, ואפילו אפשרית מאוד - מה שרשמת לגבי בנאדם שהיה מייצר זהב בכמויות מסחריות וכו´. אדם אשר יכול ליצור חפצים מן הסתם החשיבות העצמית שלו תהיה כל כך נמוכה (אם בכלל קיימת) שהוא לא יירצה לעשות את זה, וגם לא יהיה לו טעם לעשות את זה. לגבי עצירת זמן וכו´, אני מציע שתקראו מה שג´סטין רשם בנושא אני מסכים איתו לחלוטין. לגבי יצירת יכולות, אפשרי במידה מסויימת, לא לחלוטין, היה לי חבר (הוא חי הוא פשוט לא חבר שלי יותר) שקיבל פעם מאיזושהי יישות שהוא פגש בהקרנה אסטרלית, איזשהו מתכון למשחה מסויימת שהיישות טענה שהוא צריך למרוח אותה איפשהו ולהגיד משהו (אני באמת שלא זוכר) כדי להפוך לדרויאיד (הוא נורא התעניין אז בדרואידים), בהיותו טיפש וחסר נסיון באותה תקופה, החליט לעשות מה שהיישות אמרה לו - התוצאות היו מדהימות אם כי לא צפויות, מה שקרה זה שהחושים שלו התפתחו בצורה מ-ד-ה-י-מ-ה, הוא יכל היה לראות מה רשום על כובע של מישהי במרחק קילומטר ממנו, הוא יכל לזהות מישהו שבשבילי נראה כמו נקודה באופק, הוא יכל לשמוע שיחת טלפון שלמה של מישהו שנמצא במרחק כמה קילומטרים ממנו וכו´. אז, זה אפשרי לגבי יכולות מסויימות, אבל מאוד לא מומלץ, אני מתפלא שהחבר שלי לא השתגע, יכולות (כל יכולת) מגיעה תוך כדי אימון והכנה... לרוץ קדימה ולזרז את הזמן, יכול להרוג אותך לשגע אותך או סתם לגרום לך לאבד כל יכולת שהייתה לך עד עכשיו.

Justin Angel

New member
הממ... אני

חולק על דעותייך... בתור התחלה אני מכיר אנשים שיודעים לעשות "התגשמות" (לא מונח שלי), וגם הייתי עד לזה פעמיים. אז אני אומר לך שזה אפשרי. ואנשים כאלה גם יכולים להשתלט על כל העולם תוך פחות משבוע , אז אני לא חושב שכסף כל כך חשוב להם. עוד משהו, "ואתה לא משנה משהו שכבר הגיע לצורה החומרית שלו! ". אז תסביר לי בבקשה כימיה... אההה... כימיה זה שינוי של התרכובת... כלומר , לקחתי מולקולה א´ אם מולקולה ב´ בתנאים X ופרסטו קיבלתי משהו חדש לחלוטין. התכונות יכולות להיות שונות 100% משני החומרים המקוריים , אבל זה עדיין מורכב מאותם אבני יסוד. אותו דבר זה "התגשמות" ו-"שינוי חפצים" (שוב פעם , לא מונחים שלי). עכשיו , אני אסביר את הקטע עם הזמן הכי טוב שאני יכול. "לעצור את הזמן" זה למעשה הקיצון של "להאט את הזמן". אז בשביל להבין מה קורה שעוצרים את הזמן , צריך להביט על ההאטת זמן. ההאטת זמן זה לגרום לך לפעול מהר יותר כאשר כולם נשארים קבוע. דוגמא: אם באופן רגיל אתה הולך בX וכולם הולכים בY , כאשר X = Y. אז שתאיט את הזמן אתה תלך ב X + 1, וכולם ילכו עדיין ב Y. במצב שאתה "תעצור את הזמן" , אתה למעשה תלך המהירות הכי גבוהה שאפשר. לחזור לדוגמא: אתה תלך ב X + 1,000. אבל תמיד אפשר ללכת מהר יותר , לדוגמא: X + 1,001. ולכן , אי אפשר לטעון שאתה הולך הכי מהר שאפשר , ולכן אי אפשר לטעון שאתה עוצר את הזמן. אבל מה שקורא את מתקרב מאוד ללכת הכי מהר שאפשר. המצב של עצירת זמן מאוד דומה למצב שנוצר באסימפטוטות (אלגברה של כיתה י´ אם אני לא טועה. מצטער, אבל אין לי דוגמא פשוטה יותר). אתה מתקרב מאוד לאסימפטוטה וכל אלפית המספר , אתה עדיין מתקרב יותר לאסימפטוטה באלף. מקווה שההסבר הזה היה בערך ברור. ואני לא זוכר מה היה השלישי ומכיוון שלא טענת למה הוא טועה , אז אני לא יכול לעזור לך בו.

Jerald_Admonds

New member
בכל אופן

על פי אלכימיה האלכימאים שניסו להפוך עופרת לזהב עשו את זה על מנת להפוך לזהב בעצמם, הם השתמשו בתהליך של טיהור העופרת וניקויה מסיגים בשביל להביא אותה למצב טהור, ולנקות ולטהר את עצמם בתהליך. זהב בשבילם לא היה משהו בעל חשיבות חומרית אלא שלב ההתפחות המתקדם ביותר של כל המתכות. בניסיון לקדם רמה אחת הלאה את העופרת, הם בעצמם ניסו להפוך למשהו טוב יותר. ולא ניראה לך שאם כבר מישהו היה מגיע לרמה שבה הוא יכול ליצור שהב מהאויר אז לא היה איכפת לו כבר מהחשיבות הגשמית של העיניין? ממילא הוא יכל להשיג לעצמו כל מה שהוא צריך מבחינה פיזית, ועכשיו יש לו יותר זמן ללמוד איך להפוך את עצמו ליותר טוב ואיך לקדם את ההתפתחות הרוחנית שלו, ולהרחיב את התפישה שלו של המציאות.

wicca_sphere

New member
אוי אנשים אנשים.. איבדתם קשר לחיים

וזה באמת חבל, בגלל אנשים עם הגישה הזו אנשים משמיצים את המאגיה וטוענים שהיא לא קיימת... עם מאגיה אפשר לעשות הרבה מאוד דברים, אבל לא דברים כמו שאתם מדברים עליהם... כי אחרת אנחנו היינו יושבים כל היום, ומנסים ליצור לנו זהב. או שאתה הייתה משחזר את הנוסחה של חבר שלך... בהקשר של כימיה, אתה מדבר פה על שתי חומרים שמתלכדים יחדיו, או חומר שמפרק. בענין שאני מדבר, אתה צריך כדי להפוך את האוויר לזהב בעקרון 2 חומרים לפחות שאתה מלכד יחדיו, כלומר אוויר (נניח ואפשר ללכד אותו בתעורבת כימית כדי ליצור זהב, למרות שאין שום קשר בין המבנה המולקולרי של אוויר לבין עופרת אבל זה לא חשוב) ועוד משהו, אתה לא יכול ליצור דברים מהאוויר או מ"שום מקום". כי אם זה היה הגיוני, אדם בעל גישה לא רוחנית יותר מדי כמו כל אנשים יפי הנפש שהזכרתם מקודם שכל מה שחשוב להם זה "התפתחות רוחנית" היו מנצלים את האפשרות הזאתי להשטלת על העולם, ואל תעשו מעצמכם צחוק ותגידו שהם לא היו עושים את זה... בקשר ל"נוסחא הסודית" של חבר שלך, אם הדבר היה אמיתי הוא היה כל כך עשיר, וכל כך מפורסם, שהוא היה על כל עיתון בעולם, באירן היו שומעים עליו אפילו... עצירת זמן, הכל טוב ויפה, אבל איך אתה עצמך מגיע למהירות של הx+z? איך אתה מגיע למהירות גבוהה משל השאר? אם אני לא טועה לא הזכרת את זה... שלכם wicca sphere

Jerald_Admonds

New member
אני חושב שאתה מתבלבל ביני לבין

מישהו אחר בגלל שאני לא ציינתי שום נוסחה סודית וגם מהירות לא הזכרתי.. אבל העיקרון עדיין עומד בעינו. אם היית קורא את מה שכתבתי קצת יותר בעיון היית שם לב לכך שציינתי שרק אנשים שהגיעו לרמה כלשהי ל התפתחות רוחנית יכולים לבצע את זה, ולא כל אדם מהרחוב שמצא "נוסחא" כלשהי. וניראה לך שאם מישהו היה מוצא מכונה שתייצר לו זהב הוא יפרסם את זה בעיתון? ויסתכן בכך שיגנבו לו אותה או שיעצרו אותו כי הוא יכול לגרום להתמוטטות שוק הזהב העולמי? לא ניראה לי. לפי דעתי הוא היה מייצר לו פה ושם זהב בסתר ומוכר אותו בשוק השחור תמורת כסף.. בלי לגרום ליותר מידי מהומה. ושוב הכל עובד על אנרגיות התמרת אנרגיה זה רק עוד חלק מהחבילה...

אתה מגיע למהירות גבוהה מהשאר

כי כולם מאטים...מה לא ...?! אם מישהו חשב על זה...תמיד רציתי לדעת ,איך זה יכול להשפיע על הגוף שלך?...טכנית אתה מזדקן יותר מהר מכולם אם אתה עושה את זה הרבה,לא?

Justin Angel

New member
כן...

אבל אתה לא עשה את זה כל הזמן... ואת צריכה להבין שאם מישהו למשל היה מודד לי את הדופק בזמן שהייתי "מאט את הזמן" (למעשה מאיץ את עצמי) אז היה לי דופק מאוד מהיר, כי גם התפקודים הביולוגיים שלי מוגברים. אבל אם הייתי "מאץ את הזמן" , אז התפקודים הביולוגיים של מואטים. כלומר , שאפשר לגם להזדקן הרבה יותר לאט. אני לא יודע, איך האנשים האלה לא מזדקנים מזה הרבה... יש דרך , אני פשוט לא יודע מה היא.

Justin Angel

New member
אתה

באמת לא מבין כלום... אבל ממש כלום... פשוט כלום... בתור התחלה ג´רלד הוא אלכימאי ,ואם אני לא טועה זה יותר התחום שלו משלך ושלי. "שני חומרים" , אני אתן לך אפילו שלוש: מימן , פחמן וחמצן. נכון שאני נדיב? והחומר המלכד הוא אחד מהשיטות הקיימות לשנות את המבנה למבנה אחר (יש כמה שיטות שאני מכיר). כמו שציינתי קודם , "הגשמה" של דברים זה משהו מאוד מסובך. אני בספק אם מישהו שלא למד 20 שנה על הנושא יכול לבצע משהו קרוב לזה. "חבר שלי" , בן כמה אתה בדיוק? (אני רק בן 3 למקרה שמישהו טועה) האיש הראשון היה גורו הודי , בזמן הביקור הקצר שלי בהודו. מקום נוראי דרך אגב... והאיש השני היה דרואיד בזמן שהייתי באירלנד. ואני מטער להגיד לך , שאנשים שעבדו כל כך קשה להגיע לאיפה שהם, לא אכפת להם יותר בקשר להשתלטות עולמית , ולא כסף. זה כבר ממש מתחיל להיות עצוב כמה פחות מדי בטחון יש לכם בעוסקי מג´יק אמיתיים... תן לי להבין... אתה רוצה שאני אכתוב 40 עמודים עכשיו , רק בשביל להסביר לך איך לשנות את מצב הזמן? לקח לי חודשיים של למידה ותרגול רק כדי להגיע למצב הבסיסי ל היכולת לעשות את זה. תראה, אתה שאלת שאלה. אם אתה רצית תשובות , נתנו לך. אם היו לך את התשובות לא היית צריך לשאול.

למעלה