וויטמינים

אלונה 02

New member
וויטמינים

איזה וויטמינים ממולץ לקחת לפני כניסה להריון? הרופא נתן לי מלטיביטמין לנשים הרות ומניקות אבל אני לא מרגישה טוב איתם. האם מומלץ את הוויטמינים של סולגר או gnc? תודה

מומלץ לקחת תוספת של חומצה פולית

אם המולטיויטמין לא עושה לך טוב, את יכולה לקחת רק חומצה פולית. יש כמובן כל מיני יצרנים, חשוב להקפיד שלא יהיו תוספות מיותרות בויטמין (כמו סוכר לדוגמא).
מרב

אלונה 02

New member
תודה מרב../images/Emo39.gif

תודה לך על התשובה. האם את יכולה לפרט? איזה מינון ,איזה חברה מומלצת מניסיון האישי שלך?

אני לוקחת מינון של 800 מק"ג ליום

מומלצים המוצרים של סולגאר, GNC וקניתי עכשיו של חברה שאני כרגע לא זוכרת את שמה (אני אבדוק בבית ואכתוב לך מחר) אבל היא הומלצה ע"י חנות הטבע שאני קונה בה בדר"כ.
מרב

kasa

New member
לדעתי, תמיד כדאי ליטול

ויטמינים, כמה שיותר ´טבעיים´. לא יודעת אלו ויטמינים הרופא נתן לך, אבל סביר להניח שאלו ויטמינים סינטטיים, שהקופה מספקת (צנטרום וכד´). גם לי הם לא עשו טוב. זה מאוד אינדוידואלי. אני ממליצה לך לנסות מולטי ויטמין של סולגאר או של GNC, המכילים לרוב מרכיבים יותר ´טבעיים´, ולבדוק אם זה עושה לך יותר טוב. אני מסתדרת די טוב עם סולגאר, למרות ששמעתי גם כאלה שזה לא עשה להם טוב. זה נורא אידווידואלי. נסי ותראי. ואמרה נכון מירב - קחי חומצה פולית. מאוד חשוב לבריאות העובר.

אפרת12

New member
הערה צינית ומרירה../images/Emo123.gif

חומצה פולית מומלץ להתחיל לקחת לפני ההריון. הרבה בנות פה לוקחות כבר הרבה זמן. אבל קראתי משהו שעורר בי חיוך מריר: לנשים בגיל הפוריות מומלץ לקחת תוספת חומצה פולית באופן קבוע, למקרה שתיכנסנה להריון בלתי מתוכנן. הא

kasa

New member
אני מוכרחה להודות שאחרי

שכתבתי את זה, נזכרתי שכבר מזמןןןן לא לקחתי חומצה פולית....

אלונה 02

New member
חומצה פולית

היי בנות אני קיבלתי מהרופא שלי וויטמינים פרנטל + בטה קרוטין.לא התאימו לי בכלל. נכנסתי לסופרפרם ולא מצאתי פרנטל של סולגר וקניתי חומצה פולית + b12 של חברת kal האם אתם ממליצים? או עדיף את מולטיויטמינים בוקר טוב לכולם

נועם@בת

New member
הכמות המומלצת לחומצה פולית היא

800 מיקרוגרם, (0.8 מיליגרם) בדרך כלל במולטיוויטמין יש את הכמות הזאת. מולטיויטמין- כשמו כן הוא- מכיל כל מיני ויטמינים ותוספים, ולכן אם כבר בולעים משהו אז באותה בליעה נרוויח תותספים אחרים. ההבדל הוא כמובן במחיר. בהצלחה נועם

לא בכל המולטיויטמינים

בחלק מהם (כמו זה של סולגאר) יש 200 מק"ג בלבד. לכן, אם רוצים מולטיויטמין צריך לבדוק כמה חומצה פולית הוא מכיל. אפשר לקחת מולטי + תוספת של חומצה פולית בלבד. החומצה הפולית של kal טובה.
מרב

kasa

New member
תלוי באיזה מולטי-ויטמין של סולגאר

אהלן, מירב, לסולגאר יש כמה מולטי-ויטמינים. במולטי-ויטמין VM-2000 אכן יש רק 200 מק"ג. הוא לא מיועד לנשים הרות ו/או מניקות. יש לסולגאר מולטיויטמין לנשים בלבד, "אומניום", שבו, לדעתי, יש יותר חומצה פולית. ויש להם גם מולטי-ויטמין המיועד לנשים הרות ומניקות שמכיל את כל הכמות הרצויה של חומצה פולית - 800 מק"ג, (וגם כמות נמוכה יותר של ויטמין A שאינו מומלץ בהריון). VM-2000 דווקא לא כ"כ מומלץ לנשים הרות.

סנדרה 33

New member
400 מק"ג ולא 800 זו הכמות המומלצת

הן על ידי משרד הבריאות הישראל וגם בארה"ב. לכל אישה 3 חודשים לפני ההריון וב-3 החודשים הראשונים להריון, או לכל אישה בגיל הפוריות. חומצה פולית סינתטית נספגת טוב יותר מאשר דרך המזון. במינון המומלץ יש כדורים של "דרך חיים" של הכללית או של חברת כ.צ.ט או של חברת ר.ק.ח

מעיןבר

New member
ואם כבר בויטמינים עסקינן

אני מצרפת שוב את הטבלה עם המינונים המומלצים - ערכתי אותה והוספתי את המינון לנשים בגילאי 18-70 שאינן בהריון. הנתונים נלקחו בחומר זר ולכן המינון המומלץ לנשים בהריון הוא קצת גבוה מ- 0.4 מ"ג אבל עדיין מתאים למה שרובנו מכירות.

kasa

New member
הרופא הנוכחי שלי, וגם הקודם, המליצו

על בין 400 מק"ג ל-800 מק"ג. (אני קיבלתי דרך הקופה 500 מק"ג).

נוג

New member
גם אני לוקחת חומצה פולית

היי, אני לוקחת חומצה פולית 400 מק"ג. אני קונה את זה בבית מרקחת של בקופת חולים כללית. בעבר הייתי לוקחת מולטיויטמינים אבל הרופא שלי אמר שמספיק לקחת רק חומצה פולית עם התזונה היא מאוזנת. נוג

ל- GNC יש פרה נטל פורמולה.. או משהו

כזה... ויש בקופסא טבלה שמראה את כל הויטינים שיש, לא זוכרת הכל, אבל יש ויטמין B6 ו B12 כמובן חומצה פולית ועוד.... לדעתי מומלץ....

פפושקי

New member
בבית מרקחת של מכבי יש פרנטל

כשהייתי בבית המרקחת נכנסה אישה הרה, מסרה מרשם וקיבלה קופסא. שאלתי את הרוקחת, והיא אמרה שמדובר ב - 30 כדורים (נדמה לי שב GNC יש 90) ובלי מרשם זה עולה 30 ש"ח ועם מרשם 12 ש"ח. אז אולי כדאי לנסות לקבל מרשמים מהרופא. אני משתמשת באלה של GNC והם מצויינים רק שהם קצת יקרים... ולכן אולי אקנה במכבי ואראה אם אני מתחברת אליהם...

hugs

New member
../images/Emo18.gifפרנטל

הפורמולה של פרנטל שניתנת במכבי מזעזעת הקאתי איזה 4 ימים עד שהבנתי ממה... הרופאה שלי אמרה שאני לא הראשונה - עברתי ל-GNC ד"א - עכשיו הם בהנחה של 30% לחברי מועדון הלקוחות...קניתי סטוק ואני מקווה להשתמש בהם כמו שכתוב על האריזה (לנשים הרות או מניקות)

אלונה 02

New member
יעוץ בבחירת רופא

בנות האם יש פה מישהי שמכירה את ד"ר ישעיה ? האם הוא מומחה בפיריון? אני ביקרתי אצלו והתרשמתי לטובה אבל הייתי רוצה לשמוע מה דעתכן? אני שייכת למכבי איזור המרכז או שרון מתאים לי תודה

למעלה