וויטמין B12

אבי 122

New member
וויטמין B12

מה היא לדעתכם הכמות האופטימאלית- של הוויטמין הזה ?
מתי הכמות הופכת להיות בעיתית ?

freearth10

New member
זה שונה מאדם לאדם

אם אין חוסר - עדיף לא לקחת את התוסף. וגם כשיש חוסר עדיף לטפל בסיבה שהביאה את החוסר הזה...
מאיה

freearth10

New member
לא, כי מספרים לא מדברים אלי

אני צמחונית כבר הרבה מאוד שנים ובשנים הראשונות לפחות אכלתי כשאני מתעלמת מהתחליפים לבשר שהגופנפש צריך. למרות זאת ה-b12 לא צנח לרמה שמתחת לנורמה, כי אני לא מכניסה רעלים בצורת כדורים לגופנפש שלי, כי אני נושמת אויר נקי יחסית, כי אני מוקפת באנשים שאוהבים אותי, כי אני מרגישה סיפוק רב בכל מה שאני עושה, כי אני עושה לרוב מתוך בחירה ולא מתוך חוסר ברירה, כי אני מנקה את הגופנפש שלי בכל פעם שזה מתאפשר לי, כי יש לי כלב שלו אני צריכה לדאוג ושהוא דואג שאני אעשה פעילות גופנית, כי יש לי נכדים שממלאים את חיי באור, כי חזרתי אל השקט שבי.
בחיים שלך יש דברים אחרים שמשפיעים על חייך ועל איכות ה=b12 שלך. כך שזה לא משנה מה המספרים אומרים זה כן משנה מה אתה עושה איתם ואיך אתה חי את חייך.
מאיה

nightriders

New member
להקיף את עצמך באנשים שאוהבים אותך לא מעלה B12

הגוף שלנו לא יכול לייצר את הויטמין והחיידקים בגופנו שמייצרים אותו נמצאים במקום בו לא ניתן לספוג אותו.

הדברים שאת עושה הם אולי טובים כשלעצמם אבל אם אדם לא ידאג לצרוך את הויטמין בכמות המספקת הוא יכנס למחסור על כל ההשלכות הללו.

freearth10

New member
עובדה = ועם עובדות אני לא מתווכחת

לא לקחתי שום תוסף מזון וגם לא שום מזון נוסף והערכים של b 12 נשארים בגדר הנורמה.
לא יודעת אם יש מחקרים שבדקו את יחסי הגומלין של אהבה ובריאות, אבל מבחינתי אין מתכון בריא יותר מהכנסת אהבה לחייך.
ממליצה ב
,
מאיה

nightriders

New member
עם עובדות באמת לא מתווכחים

דווקא יש מחקרים שבדקו יחסי גומלין בין אהבה ובריאות ואהבה אכן תורמת לבריאות. אף אחד לא טען שזה לא נכון. אין קשר בין אהבה לבין צורך בין רכיבים חיוניים בתזונה.

מה שאת אומרת שקול למצב בו אדם יחליט להמנע ממזון לחלוטין לחיות רק על "אהבה". הרי ברור לכולם שבסופו של דבר הוא ינפח את נשמתו (את מוזמנת לעשות ניסוי ולא לאכול במשך חודשיים ולראות מה יקרה).

ייתכן מאוד שכמות הויטמין שאת זקוקה לה בתזונה קטנה יותר ממוצע האוכלוסיה, אבל את צורכת רכיב תזונה שמכיל אותו.

0 אור 0

New member
יש דברים שקשה לבדוק במחקרים

ולמרות זה הם עובדות,
במדעי החברה יש שיטת מחקר שלא עוסקת בהשוואה בין פרטים שונים אלא בחקר מקרה, כשמלווים בהם סיפור אישי של מספר טיפולים וממנו לומדים אל הכלל.
אם למישהו היה מספיק כסף לממן מחקרים כאלו עבור מטופלים ברפואה משלימה, יתכן ששיטת חקר זו היתה מוכיחה גם לצופה החיצוני מה שאנו מכירים ויודעים: שיש השתנות מדידה ברמת הבריאות כתוצאה מדברים שהם לא מדידים - אם זה אהבה ואם זה טיפול רפלקסולוגי.
בסטטיסטיקה קצת קשה לעלות על זה - כי מאיה לא חריגה בכך שרמת ה B12 שלה תקינה, ובטח בשאלון אמריקאי על רמת האהבה שיש לה בחיים ופירוט התזונה שהיא אוכלת גם לא יצליחו להבדיל בינה לבין קבוצת ביקורת

nightriders

New member
לא רואה היכן הסתירה למה שכתבתי

לא פסלתי בשום מקום את הרפואה המשלימה. לא הזכרתי בכלל evidence bases medicine ובטח שלא סטטיסטיקה.

אין כאן בכלל שום צורך במחקר ובקבוצת ביקורת. יכול מאוד להיות שפירוט התזונה המדויק שלה יראו שהיא כן צורכת ויטמין B12 בתזונה (הויטמין לא קיים רק בבשר, ולכן עצם היותה צמחונית אינו אומר שהיא לא מקבלת אותו בתזונה).

ההודעה שלך נראית כמו התגוננות מיותרת לגבי הרפואה המשלימה מבלי שבכלל היא הותקפה.

ובאופן כללי אהבה זה תמיד טוב, אבל להגיד שאהבה יכולה לבוא במקום (ולא בנוסף) לרכיבים חיוניים בתזונה זה קצת מרחיק לכת (בלי קשר למחקרים).

freearth10

New member
ההבדל בינינו

הוא שאתה חושב ש
תורמת לבריאות, זה נחמד כשיש אותה, אבל מה שחשוב הוא לצרוךבכל דרך רכיב תזונה שמכיל b12,בעוד שאני חושבת שה
הוא לב ליבה של הבריאות. היא זו שמביאה לחיינו את השמחה והרוגע את האפשרות להתרחב כשאנחנו לכאורה הכי לא ממוקדים ופועלים מהמקום הכי מדוייק לנו ומהמקום הזה אין צורך למדוד הכל מעצמו מסתכרן, מתאזן ומתעצם.

מאיה

nightriders

New member
סליחה באמת שהתייחסתי לנושא השרשור

נושא השרשור היה B12. אהבה על כל חשיבותה (תרצי מצידי תחשבי שהיא לב ליבה של הבריאות) אינה יכולה לבוא במקום צריכת רכיב חיוני במזון.

אפשר לפתוח שרשור נוסף על סגולותיה של האהבה. אהבה דרך אגב היא איננה תנאי הכרחי לקיום, אבל אני מסכים שחיים ללא אהבה הם חיים באיכות הרבה פחות טובה.

פותח השרשור שאל שאלה מסוימת. יכולת פשוט להגיד לו שאת לא יודעת מה הכמות הנדרשת כיוון שזה אינדיוידואלי (תשובה לגטימית).

freearth10

New member
תודה על הרעיון

ואני בכל זאת חושבת שלא פחות חשוב ממה שנכנס לגוף הוא איך הוא מעכל אותו. ואיך הוא מעכל אותו נובע מכמה הוא אוהב את עצמו ואת הסובבים אותו. וכשאדם אוהב את עצמו רמת המודעות שלו גבוהה יותר וממילא הוא יסרב להכניס משהו שיפריע לגופנפש שלו עצמו וימצא את הדרך להכניס דברים שמעצימים את חייו. לכן אני חושבת שאהבה מאוד קשורה לרמת הכולסטרול,הסוכר, הויטמינים, לחץ הדם...
ורק כדי לסיים את הדיאלוג הזה שבינינו אגלה לך שאני אוכלת מעט מאוד מאכלים שמעלים את רמת ה-b12/
יכול להיות שהמספרים האלה הם רק קנה מידה שנתון לשינויים שמשתנים מאדם לאדם?
לי יש רופאה קונוונציונאלית שכל שנה שנתיים כשהיא רואה את תוצאות הבדיקות היא אומרת לי: רמת הכוסלטרול הרע שלך גבוהה, אבל אני לא מתייחסת אליה ככזאת, כי הכולסטרול הטוב שלך גבוהה מאוד. זו תעודת הביטוח שלך. אפילו היא יודעת שאם יש לי ביטוח שכזה אני יכולה להמשיך לאכול את מה שאני אוהבת ושמעלה את הכולסטרול הרע שלי , כי יש מי שמגן עלי. אווף לא תאהב לשמוע את זה
בעיקר ה

מאיה

nightriders

New member
את מייחסת לי במרומז דברים שלא אמרתי

אני מסכים עם חלק גדול ממה שאמרת, אבל אסור שישתמע שאהבה ושות' יכולה להיות תחליף למוצרים חיוניים (כמו שניתן היה להבין בהודעות הקודמות).

בהודעה הזו בעצמך (לראשונה בשרשור זה) אמרת שאת אוכלת מאכלים המכילים B12. כלומר מצדיקה את תגובתי לאור.

בשום מקום לא כתבתי מה הכמות שאדם צריך לצרוך וברור שזה משתנה בהתאם ליעילות הספיגה. אבל הנקודה החשובה ש*כולם* צריכים לצרוך כמות מסוימת, כי אצל כולם יש איבוד (גם אם הוא קטן). ובלי זה גם כל האהבה שבעולם לא תעזור.

אבי 122

New member
שלום מאיה

האם תוכלי להסביר, איך רכשת את בטחונך
בנכונות תחושותייך- בכל מה שקשור לבריאות
-גם כאשר התחושות מנוגדות לכל מה שמוכר ומקובל ?

freearth10

New member
הסכמתי לפתוח שוב את הלב

ואז הרגישות והרכות חזרו לחיי.
למזלי באותה התקופה עברתי כבר התקף לב שלו לא הייתי מודעת אפילו, וגידול סרטני, ובלוטת התריס,
ורגל שכל צעד וצעד שעשיתי - כאבה לי.
מאחר שהגוף שלי היה כבר כל כך מלא ברעלים הוא כבר הגיב בהתנגדות כמעט לכל תרופה.
ואז התחלתי ללמוד קינסיולוגיה וראיתי איך נכנסתי לכיתה ואיך יצאתי ממנה. ומאז ועד היום אני כל הזמן
לומדת, משילה עוד מסיכה.
ואז התחלתי לטפל באנשים וראיתי איך למרות שאני לא מבינה למה הגענו למקומות שונים - הם אלה
שגרמו לתפנית. זה הוביל אותי יותר ויותר להבנה שלא את הכל אנחנו יודעים ולא משנה כמה שנלמד.
אבל הגופנפש שלנו יודע את הכל, ועוזר לנו, אם אנחנו רק מוכנים להקשיב לו.
מאיה

hal767

New member
זה מאד אינדבידואלי

חוסר או עודף אינם רצויים.
חוסר המלוווה בסימפטומים אופיניים ובפגיעה בתמונת הדם מחייב מתן תשובה מהירה יותר.
עודף מפר איזונים בגוף. עודף נוצר עקב שימוש יתר בתוסף.

אבי 122

New member
B12

מה זה "תמונת דם" ?
לפי הרשום באתר הקופה שלי, הרי שטווח הנורמה של B12
בדמנוו צ"ל 187-883
מעניין אות לדעת מה דעתם של אנשי המקצוע מהתחום האלטרנטיבי ?
איך ניתן לקבוע את המצב האידיאלי- עבור אנשים שונים ?

hal767

New member
למשל, סימנים לאנמיה.

מלבד זאת, מאד חשובה ההרגשה של המטופל.

0 אור 0

New member
דעתם של אנשי מקצוע מהתחום האלטרנטיבי

יש 3 אסכולות עיקריות בנושא:
1. אלו מאתנו שאינם עוסקים בתזונה, כמו מאיה, מאמינים כי לגוף יכולת ריפוי והתאמה עצמית שהיא מעבר למה שמכניסים לגוף.
2. מרבית הנטורופטים הולכים בנושא הזה אחר הפרסומים העדכניים של FDA - אולי ההחלטה על תוספים תתבסס על ממדים נוספים מעבר לבדיקות דם (למשל סימנים קליניים שמצביעים על חשש לחוסר , או על חוסר מתפתח) אבל הכמויות הן לפי ההמלצות בטבלאות המקובלות שאתה יכול למצוא באינטרנט, ונזהרות לא לחרוג מהמקובל
3. המאמינים במגה-ויטמינים - יש אסכולה שלמה, שאני לא נמנית עליה, שטוענת כי המלצות ה FDA ממעיטות בכמויות והם ממליצים על כמויות גדולות בהרבה לכל דבר.
לא בטוחה אם זה תופס גם ל B12

למעלה