וודקה

ƒire

New member
וודקה

יש לי שתי שאלות בנוגע למשקה האהוב עליי ... 1.ממה עושים אותה? איך זה שאין לה טעם? 2.אני אוהב וודקה, מאוד אבל אני שונא אנשים ששותים אותה בתור שוט כדי להשתכר\להתחמם או כל דבר שנותן להם את הקיק שהם צריכים. אני אוהב לשתות אותה לאט, להנות מטעמה הצלול... זה מקובל? מקובל לשתות אותה עם קרח? תודה.

LaDjA

New member
תשובה

1. עושים אותה מדגנים/תפו"א. למעשה הדרך בה עושים את הוודקה הוא על ידי זיקוק מאד חזק של האלכוהול (מעל ל-90%), ואז דילול במים. הסיבה שאין לה טעם, היא שמזקקים אותה עד שהיא נשארת כמעט חסרת טעם, ולא מיישנים אותה, או מעבירים אותה שום תהליך נוסף, כך שהיא נשארת תפלה. 2. בדר"כ, גם חובבי וודקה רציניים (שנהנים מהטעם) שותים אותה בשוט. הסיבה לכך היא שכאמור, אין לה טעמים, ולכן אין שום סיבה להתענג עליה לאורך זמן. יחד עם זאת, יצא לי לפגוש וודקות שהיצרן ממליץ לשתות אותן בכוס אולד-פאשנד. אני לא רואה שום סיבה לשים קרח בוודקה. כמובן, שאין שום מניעה לשתות את הוודקה בצורה זו, ואם אתה נהנה ממנה ככה - אשריך.

D r a m b u i e

New member
וודקה עושים מהכל

היום נהוג לעשות אותה מחיטה ובפולין מתפוחי אדמה (שזה נדיר מאוד) אבל כעקרון וודקה עושים מהכל, כל סוגי הדגנים שאתה רוצה בעולם. לא נהוג לשתות את הוודקה לאט, זה לא הייעוד של המשקה. את טיבה של הוודקה בודקים לפי נקיותה והדרך שבה היא מחליקה בגרון. לעומת וויסקי, שצריך להיות עשיר בארומות ובטעמים, וודקה צריכה להיות נקייה מהם, לכן פשוט לא נהוג לשתות אותה ככה. מצד שני, אם אתה נהנה מזה, לך על זה. יוצאי דופן הן הוודקות שעוברות זיקוק דודי, דוגמת הסמירנוף השחור והקייטל וואן ההולנדית המצויינת. אותן אפשר לשתות לאט, כי נשארים בה טעמים, אם כי שוב, לא נהוג...

charlie85

New member
לגבי שאלה 2

תראה, בעיקרון וודקה נקייה היא די חסרת טעם ותפלה ונהוג לשתות אותה בשוט אבל לעומת זאת יש את הוודקות בטעמים להרבה חברות כמו ה"אבסולוט מנדרין" המעולה או ה"אבסולוט ונילה" שלאחרונה יצאה ואני מנסה להשיג ללא הצלחה(דא"ג אולי אתה יודע איפה? טוב לא משנה), בכל אופן גם ל"סמירנוף", "ארטיק" ו"קגלביץ' יש וודקות באינסוף טעמים כדי לך לנסות אם עוד לא יצא לך... אבל תעשה מה שבא לך כל אחד והסטייה שלו...

ƒire

New member
תודה רבה.

אני מרים כוסית לכבודכם

D r a m b u i e

New member
קנה את הסמירנוף

וניל, היא וודקה טובה לחובבי הוניל. ד"א יש גם גריי גוס וניל, שזו אולי וודקת הוניל הטובה בעולם, אבל היא יקררררה.

Jack Daniel

New member
סטולי ווניל אני חושב....

הטובה בקטגוריה (וגם תמורה מחיר) כי הגריי גוס ווניל יקרה .....

D r a m b u i e

New member
דווקא הטוויסטים של סמירנוף

הם ממש איכותים, בטח יחסית למחירם. הגריי גוס? לדעתי 250 ש"ח בקבוק, לכל הפחות. יש להם רק לימון, וניל, תפוז ונקי.

למעלה