וובסטר לא מתעדכן

גן ילדים...

אני מסכימה עם תגובתה של תמר (תגובה מס' 36), מהגלוב "מאבד תמלילים": "אם אתה עושה משהו בשביל עצמך, אל תצפה למחיאות כפיים. אם אתה עושה משהו בשביל אחרים - ודא שלפחות תרוויח מזה כסף".

Kiru

New member
מישהו יכול ורוצה

להסביר בקיצור מה קרה שם? לא שמעתי על האתר הזה בכלל.

אז ככה, בערך:

על האתר וובסטר - אתה יכול לקרוא באודות שכתב חנן כהן. בגדול, מדובר באתר שהקים חנן כהן, כדי להציג במקום אחד את הפוסטים האחרונים מתוך בלוגים בעברית, כאשר הבלוגים שנכנסו לרשימה הם בלוגים שלטעמו של חנן הם בלוגים מעניינים (או במילים אחרות: לא בלוגים של פקצות). בשלב מסוים, חנן החליט להקפיא את וובסטר. שזה אומר - לא להכניס בלוגים חדשים לרשימה, וכנראה גם לא לבצע שינויים באתר. פוסטים אחרונים מהבלוגים הקיימים - המשיכו להתעדכן באתר. ביום חמישי, יובל דרור כתב פוסט, על הסטטיסטיקה של כמות הכניסות הקטנה למדיי לוובסטר, ועל הדרך גם "הכניס" לחנן. בתגובה, חנן כהן החליט שוובסטר יפסיק להתעדכן.

Kiru

New member
../images/Emo51.gif

זה אותו חנן כהן מלא רלוונטי? אני לא מבין במי הוא חושב שהוא נוקם, להקפיא אתר בגלל שהעבירו ביקורת שלא מוצאת חן בעיניו? מעניין מה הוא מנסה להשיג. כניראה סתם נמאס לו (לגיטימי).

כן, זה אותו אחד.

לפי מה שהוא כתב, נראה שהוא נפגע מכך שרוב התגובות לפוסט של יובל דרור לא היו תגובות מגנות. ויתכן (אני מרשה לעצמי פסיכולוגיה בגרוש) והוא חש שזו כפיות טובה מצד הבלוגרים שהוא מקדם בוובסטר.

UvalS

New member
אני לא חושב שהוא צריך לעשות טובה

שהוא מפעיל את האתר הזה בכלל. ככה זה היה נראה מהרגע הראשון שהאתר הזה עלה, ועד עכשיו, שהוא נסגר. "טובה" לציבור.

e-magine

New member
ברור שהוא לא עשה טובה

הרי הוא טען שהוא רצה להוכיח שיש כתיבה מקורית בעברית בבלוגים. הוא לא טען שהוא הולך לעשות טובה לבלוגרים. אני יכול לאחר שהוא הקים את וובסטר, גיליתי בלוגים שלא הכרתי קודם, וגם קוראים חדשים הגיאו לבלוג שלי. אני חושב שהפעילות שלו עם האתר הזה חיובית. חוץ מזה, לכל אתר יש הוצאות ואני לא רואה שום בעיה שהוא הכניס פירסומות בשוליים. אני מבין שיש אנשים שמה שהוא עשה לא מצא חן בעינייהם, כי הם סבורים שהוא עושה כסף על התוכן שלהם וגם כאלה שאולי נפגעו כי הבלוגים שלהם לא נכללו. ככה שתמיד יהיה למישהו על מה להתלונן, אלה שבחוץ על זה שהם בחוץ ואלה שבפנים על זה שהם בפנים. אגב, אני חושב שלמרות ה"הקפאה" אם מישהו יבקש לצאת משם, חנן יוציא אותו. לא הבנתי איזו טובה הוא עשה לציבור לדעתך בזה שהוא השבית את האתר.

UvalS

New member
זה נראה כאילו הוא כן

אין לי שום דבר נגד פרסומות או וובסטר. העניין הוא שברגע שיובל דרור אמר כמה מילים, חנן מחליט להפסיק לעדכן את וובסטר. צריך להיות ברור ומובן לכל אחד שברגע שמציגים יצירה כלשהי - ואיפילו ציור שציירת - צריך לדעת לקבל ביקורת. אמרו על וובסטר עשרות דברים טובים בתקשורת. ויגידו גם עשרות דברים רעים. אני לא רואה בזה שום דבר רע, ואם חנן מחליט שבגלל פוסט של יובל דרור והתגובות שם הוא מפסיק לעדכן.. או בגלל שזו הביקורת שהעבירו עליו, אז באמת חבל. אבל כמובן, זה האתר שלו - והוא יעשה עם זה מה שבא לו, רק חבל שזה בנסיבות האלו. ובכלל, יובל כתב פוסט "שלילי".. אז המגיבים חייבים לצאת נגד?

felagund

New member
זה לא רק זה

לפי מה שאני מבין, יובל דרור היה הקש ששבר את גב הגמל. חנן הקפיא את וובסטר בדיוק בגלל כל מיני אנשים שנעלבו והעליבו בגלל שלא הכניסו את הבלוג שלהם. הוא החליט, לאור בקשות הקהל, להפשיר לסופ"ש - וחטף פוסט מזלזל מיובל. כלומר - הוא ממילא היה על סף הקפאת האתר, וזה רק גרם לקבלת ההחלטה.

e-magine

New member
גב הגמל הזה חזק

לפי דעתי, ענן כהן לא היה מרוצה ממתכונת האתר כבר כמה חדשים. לא ברור לי למה היה צורך בכל הדראמה, אבל כנראה שהיה צורך. האתר פועל מחדש במתכונת חדשה ואני מאחל לו הצלחה. אם הבנתי נכון, חנן גם איפשר הפצה חפשית של תרגום גרגריוס לעברית ואיפשר לכל מי שרצה להעתיק ולהפיץ "וובסטר ישן, וובסטר חדש, וובסטר מחודש".

e-magine

New member
אין פלא שלא היו תגובות מגנות

(אגב, כן היו). לפי מיטב הכרתי את אותו בלוג ולדעתי, ביקורת לא מתקבלת שם בברכה, מי שיש לו ביקורת על כתיבתו של דרור או שמכונה טרול, או שמתבקש בגסות רוח לא להיכנס יותר לבלוג, לכן אני למשל לא כותב שם וגם לא קורא אלא אם כן אני מגיע דרך לינק, כמו במקרה זה. מי שרוצה לקרוא שם ולהתרגש מסגנון הדברים, בעיה שלו. מי שנהנה, שיבושם לו. לסגור אתר בגלל מה שדרור כתב בבלוג ובגלל שהחברים שלו לא גינו אותו? הם הרי חברים שלו. האינטרנט מספיק רחב ועמוק כדי למצוא דברים יותר מעניינים ומקומות שבהם ניתן לנהל דיונים בצורה תרבותית.

e-magine

New member
../images/Emo51.gif

ואגב, חלק לא אלטרנטיבה, לדעתי דמויי הדייג לא אלטרנטיבה כי הם לא עוסקים דווקא בבלוכגיה ולא מתרכזים בכתיבה מקורית (ויכול להיות דיון שלם על השאלה מה זו בדיוק כתיבה מקורית) הכוונה שבאתר כמו שווה קריאה אין שום מניעה לתת קישורים והמלצות לתכנים של העיתונות הממוסדת כמו ynet או מאתרי תוכן לא אישיים כמו נענע. ועוד אגב, כוורת כן עובד בכתובת שנתת, ולדגדג בבטא קיים אבל למעשה אין בו פעילות מעל חדשיים וכמו שאומרים, לא התרומם.

UvalS

New member
../images/Emo45.gif תודה על הקישור

לא הכרתי לפני כן. נראה מעניין, ומרבה הפלא, לא נראה כמו מערכת מוכנה.

למעלה