וואקס על נעליים

וואקס על נעליים

היי, קניתי לפני שבועיים בערך נעליים לטיול שלי, יחד עם הנעליים קיבלתי וואקס. הסבירו לי שכדי שהעור על הנעליים לא יסדק/יתייבש וכל מיני דברים רעים כדי למרוח אותו כל כמה זמן ולפני טרקים. אז היום מרחתי פעם ראשונה, האמת, שהנעליים נראות כמו אחרי מלחמה העור נראה עכשיו ממש על הפנים, בעיקר מלוכלך אבל גם קצת פחות נורמלי ממקודם. זה נורמלי? הוואקס הוא של WILDCAT במין קופסת פח עגולה. תודה רבה

sela v

New member
שאלות

הנעליים שלך מזמש או מעור? האם הנעליים שלך הן גורטקס? לגבי שינוי הצבע זה נורמלי. לא מכיר את WILDCAT, אני משתמש בספריי של NIKWAX, שלפי מה שאני יודע הם הכי טובים במוצרים לטיפול וניקוי פריטי לבוש והנעלה למטיילים. והמוצרים שלהם גם עוזרים למנוע חדירת מים. לגבי וקס שכנראה יש לך, הוא אמור גם למנוע חדירת מים, אבל אחרי קצת מים, הוקס מתפרק והמים מתחילים לחדור, זה תלוי בכמות הרטיבות במקום שאתה הולך בו.

תשובות

היי הנעליים שלי עם גורטקס ויש להן בחוץ כמה חלקים מעור. אני טעיתי, המשחה היא של ניקוואקס והדגם כנראה הוא ווילדקאט. העור פשוט נראה כאילו הוא משומש אחרי 4 שנים, אין לי בעיה עם המראה שלו רק רציתי לדעת אם זה נורמלי. תודה רבה

ששש

New member
ווקס לנעליים

א. סתם מעניין אותי, מה זה קיבלת ווקס עם הנעליים? קינת את זה או קבלת מתנה? (איפה קנית? ב.הווקס שאתה מדבר עליו הוא ווקס רגיל שלמטייל מוכרת תחת המותג שלה. ג.אין מה לדאוג כך העור ניראה אחרי שמורחים ווקס, הוא מאבד מהמרקס הקטיפתי, נראה חלק ומבריק יש לך עוד תופעות? מה שכן ניתן להעריך על פי התאור שלך כי שמת כמות גדולה מידי. כמות גדולה אינה יעילה ובזבזנית מעבר לכך אין הרבה משמעות. לא נורא פעם הבאה תשים שכבה דקה בלבד. (תראה אולי תוכל להסיר עודפי ווקס) מצורף הסבר על תחזוקת נעליים.

sela v

New member
הקישור שהבאת

מופיע בשאלות הנפוצות בקטגורית ציוד.

ddorrittoss

New member
למה אסור למרוח על הקורדורה?

פעם אמרו לי למרוח גם על הבד, ופעם אמרו לי שלא, כי אז הרגל לא תנשום. מדוע ולמה?

sela v

New member
יכול להיות שאלה היו סוגי וקס שונים

או מוכרים שונים שאחד מבין פחות?

ששש

New member
מתפקיד הווקס

הוא לשמור על העור שבנעל מפגעי מזג אוויר, לחות, יובש ושמש הוא מעט מרכך אותו משפר את תיפקודו בכלל ובתנאי קור בפרט ולמעשה מאריך את חייו. הקורדורה היא החלק שבנעל שמאפשר איוורור יעיל של כפות הרגליים (עם או בלי שכבה אטימה למים) כל מריחת ווקס על שכבה זו לא רק שלא תועיל אלא לא תאפשר איוורור כפות הרגליים. והתוצאה תהיה חום רב יותר וחוסר אפשרות לנדף זיעה, על כל הבעיות שנגררות מכך. לכן יש להמנע ממריחת ווקס על חלקי הקורדורה שבנעל. ישנם תרסיסים הנמכרים על מנת לשפר במידת מה את כושר האטימה של משטחים בד כמו הבדים על תרמילים, מעילים וגם נעליים, התכשירים האלה מיועדים לריסוס על בדי קורדורה, כמובן שתמיד זה יבוא על חשבון אוורור ונידף זיעה.

sela v

New member
נשמע שזה בד

מעורב עם זמש, והוקס לנעליים האלה של NIKWAX הוא זה עבור Nubuck & Suede. לא רואה פה וקס בשם WILDCAT, ווקס שמים שהנעל יבשה את הספריי אפשר לשים גם שהנעל רטובה. באנגליה בקבוק רגיל של ספריי עולה כ-40 שקל, לא זול במיוחד.

pazro

New member
שינוי צבע ומראה מלוכלך/ישן

ובמיוחד לאחר הפעם הראשונה שלך, טיבעי חלוטין. לנעל חדשה יש מראה שלעולם לא יחזור אחרי שמורחים ווקס בפעם הראשונה. רק חשוב שזה לא ימנע ממך למוח ווקס כמה שיותר, זה באמת עוזר לשימור על הנעל.

למעלה