וואקינג באס

xero1

New member
וואקינג באס

שלום, אולי בקשה קצת טיפשית - אבל אם למישהו יש כמה קטעי ג'אז להמלצה שבהם יש ווקינג באס (רצוי דומיננטי) אז אשמח לשמוע. אני פשוט התחלתי להיכנס לא מזמן לכל הקטע הזה של הג'אז והכל, והייתי רוצה לשמוע כמה דוגמאות של ווקינג. (בקשר לבאסיסטים של גרוב ופ'נק, זה אני מסודר, תודה:)). תודה, רן.

DrunkGoat

New member
טוב,

באופן כללי כל מה שהוא ג'אז על טהרתו (לא ג'אז לטיני, ולא פיוז'ן, ולא ג'אז-פאנק, ולא ג'אז-רוק, ולא בלה בלה בלה בלה) יש בו בס מהלך. אין דבר כזה ווק דומיננטי, פשוט כי זה לא משהו שנועד להיות דומיננטי. לפעמים יש בס-תופים לבד בפתיחה, אבל לא הייתי קורא לזה "דומיננטי", מה גם, שבדרך כלל ווק מנוגן על קונטרה בס, מה שעושה אותו להרבה יותר "עמום" ומקשה על שמיעה של העניין הזה. בכל מקרה, תשמע את האמנים האלה: John Coltrane, Sonny Rollins, Thelonious Monk, Wynton kelly, Wes Montgomerey, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Dexter Gordon, Grant Green, Hank Mobley, Sonny Stitt, Donald Byrd, Sonny Clark, Kenny Drew, Jackie McLean, Tommy Flangan, Lee Morgan, Miles Davis, Benny Golson, Bill Evans, Cannonball Adderley, Johnny Griffin, Joe Henderson... יש כאן פסנתרנים, סקסופוניסטים וחצוצרנים בעיקר (אבל יש עוד כמה דברים). אני יכול להמשיך עוד, אבל זה לא נחוץ. לך לאתר הנחמד הזה, תברר על האמנים האלה, תבדוק אותם, אולי תקנה איזה דיסק, הבס מהלך שם כל הזמן.

למעלה