וואלנקור

rakefet666

New member
וואלנקור

סוף סוף סיימתי את הספר הרביעי כמה דברים שעלו לי בראש בזמן הקריאה המייאגי אמרה לסרסיי שה"וואלנקור" יהרוג אותה הספטה ההיא אמרה שהפירוש של וואלנקור זה אח קטן וסרסיי בטוחה שמדובר בטיריון אבל טיריון רחוק ממעלה מלך ולמרות שהוא לא ממש מחבב את "סרסיי המתוקה" אין לו שום סיבה לסכן את החיים שלו רק בשביל להרוג אותה. אבל סרסיי שוכחת שיש לה שני אחים שצעירים ממנה ולמרות שההפרש בינה לבין ג'יים קטן יש לו הרבה יותר סיבות להרוג אותה מאשר לטיריון "...מזדיינת עם לאנסל ועם אוזמונד קאטלבאק ואולי אפילו עם בן-ירח..." חוץ מזה לא נראה לי שהמלכה הצעירה והיפה היא מארג'ארי אלא דיאנז. וחוץ מזה, עם מי נראה לכם שמארגארי שכבה? זה בטוח לא רנלי או לוראס וגם בשאר הרשימה של סרסיי אני מטילה ספק. בהתחלה חשבתי שאולי זה עם טומן אבל אז חשבתי ש"איכ הוא בן שמונה!" ואז ניזכרתי שמדובר בששא"ק ויש שם דברים הרבה יותר סוטים...

R o t e m O p

New member
מממ

התיאוריה הנפוצה היא שהוולונקאר הוא ג'יימי. אבל עם מרטין חובה לשמור על ראש פתוח. בקשר למארגארי. הדבר היחיד שגורם לי לתהות לגביה זה ההערה של אצבעון בקשר לכך שאין לה שום רצון לא בכתר ולא בבתולין. יכול להיות שהיא כן שכבה עם רנלי. אחרי הכל הם היו נשואים מספיק זמן כדי להספיק לממש את הנישואים שלהם...ורנלי חכם, בלי שום קשר לנטיות מיניות, הוא יודע שמלך צריך יורש. אבל אני לא זוכרת אם הייתה הפרכה מוחצת של הטענה זאת. אומנם מארגארי ואביה נשבעו שהיא עדיין בתולה אבל זה יכול להיות רק עדיין פורמלי. אחרי הכל טיווין היה צריך את רמות גנים ומארגארי היא המפתח. אז למי אכפת אם היא בתולה או לא ? ואם זה לא רנלי. אז נראה לי שהיא אומרת את האמת והיא עדיין בתולה. הרשימה של סרסיי מפוברקת לגמריי... סרסיי בעצמה נותנת הסבר ללמה קרום הבתולין של מארגארי קרוע (רכיבה על סוסים) והיא משתיקה את פייסל כשהוא מנסה להסביר לה למה הוא מספק למארגארי תה ירח. סרסיי בכלל לא מעוניינת באמת. מארגארי מהווה כלפיה איום ולכן הדבר היחיד שמעניין אותה זה רק להפטר ממנה.

המלכה הצעירה והיפה זו נבואה שמגשימה את עצמה

סרסיי, על מנת למנוע ממארגארי להיות המלכה הצעירה והיפה שתהרוס אותה ובכך להגשים את הנבואה, טוותה סביבה תכנית זדונית אשר נועדה להפילה אך לבסוף נפלה בעצמה במלכודת. זה מקרה קלאסי של טרגדיה יוונית- הנבואה הגשימה את עצמה תוך ניסיון למנוע את הגשמתה. ואולי אלמלא כן היא לא היתה קורית.

שתי אופציות עלו במחשבתי.

הראשונה. טיריון בערים החופשיות מצטרף למחנה דאינריז. דאיריז מוצאת שימוש רב לכישוריו ולראש המבריק שלו והוא נהפך למושך בחוטים גדול בממשל שלה. או שכשדאינריז תעלה על ווסטרוז זה יקרה, או שיזרקו גם את סרסיי לגלות או שהיא איכשהו תתגלגל לזה תוך כדי בריחה מגזר דין מוות. שם ימצא אותה טיריון וישלם לה על מעשיה. השניה. ג'יים סירב להיענות לתחינתה כי יציל אותה. האם בכך הוא גרם למותה בהעדיפו מלכה צעירה ויפה ממנה-ג'יין ווסטרלינג? בקשר לג'יין ווסטרלינג. למרות שאמה מצהירה על תה ירח וכ'ו, עם ג'ורג' מרטין אי אפשר לדעת. ואולי בהמשך יתברר כי היא אכן נושאת ברחמה יורש לרוב. עוד לא אפסה תקוותינו

ג'יים וג'יין ווסטרלינג?

לא זכור לי שנרמז משהו על יחסים ביניהם, למרות שכשחושבים על זה זה אכן יכול להיות כיוון מעניין, כעת כששניהם נמצאים בנהרן. בכל ההשערות על המלכה הצעירה והיפה מעולם לא חשבתי על ג'יין ווסטרלינג, למרות שאם ממלכת הצפון עוד אומרת משהו למישהו, היא אכן מלכה. בכל מקרה, בהיריון מרוב היא לא, אחרת בשלב הזה כבר היינו יודעים על כך. לצערנו, מזימותיהם של בני ווסטרלינג עברו בהצלחה.

גם אם ההריון לא בא בחשבון.

לא חושב שיהיו יחסים בין ג'יים למישהי. נראה כי ג'יים החל לקחת ברצינות את שבועותיו. הוא גם רוצה להביא צדק. במידה ויתברר כי רוב ביטל את ממזרותו של ג'ון שלג והופך אותו למלך תחתיו. ואם ג'יים ינסה לשלוח אליו את ג'יין כדי שייבם אותה?? טפי... הרחקתי לכת..

R o t e m O p

New member
ג'יימי שלח את ג'יין ווסטרלינג בחזרה

למערב. עם הוראות מפורשות לאימה לא לתת לה להינשא בשנתיים הקרובות ועם השגחה צמודה כדי שלא תברח. אני לא יודעת עד כמה ג'יימי רוצה להביא צדק. אבל הוא כן משתדל להיות פחות אכזר ויותר הוגן כלפי האויבים שלו... וכן, הוא לוקח את השבועות שלו ברצינות. אז הוא אומנם כבר לא דוחף ילדים קטנים מהחלון אבל זה לא אומר שהוא יצא מגדרו כדי להחיות ממלכה של יריב מת.

n0 id3a

New member
כדי שייבם אותה?

הם גם שומרים כשרות, שבת ושמיטה? XD סתם. אבל זה יכול להיות רעיון.. לא שאני חושב שג'ון יסכים לזה.. הוא גם לוקח את השבועות ברצינות..

כן... אבל תחשבי על זה.

התכוונו שטומן ייבם את מארגרי. ג'ון התלבט אם להיענות להצעתו של סטאניס להפוך ללורד וינטרפל. בסמכותו של סטאניס להפוך אותו מממזר לבן סטארק חוקי ולשחרר אותו איכשהו משבועותיו. במידה ויש צוואה כזו מרוב סטארק? אני מניח שג'ון ייחס לה משקל יתר מאשר לאותה הצעה כשבאה מפיו של סטאניס..

n0 id3a

New member
אני בן :)

זה יכול להיות, אבל אני עדיין חושב שהוא ישאר נאמן לשבועותיו, עכשיו כשהוא מפקד המשמר..

lotem87

New member
בנוגע למארגארי...

...אני לא יודע עם מי היא שכבה,יכול להיות שסרסי צודקת וזה באמת אחד מאביריה או רנלי (למרות שהוא אומר בפירוש שהוא לא...) אבל זה לא יכול להיות טומן בגלל סיבה אחת פשוטה (ולא זה לא בגלל שזה פדופיליה): זה פיזית בילתי אפשרי!!!!!עם כבר אז ג'ופרי אבל הם לא הספיקו להתחתן...

למעלה