וואלה מקשיבים

G MaN aka Satla

New member
ניייס../images/Emo45.gif

לקרוא , שווה את זה.. בועד מהליקון , לירון תאני ו"תומר" מגיבים על הכתבה של ניסן שור (תגובה ממש טובה של תומר)

rafman

New member
כל הכבוד לתומר, בועז ולירון ../images/Emo70.gif

וכל הכבוד לוואלה שיצאו הוגנים והעלו את התגובות המצוינות והמצחיקות האלו. בדרך זו אפשר לנהל ויכוח תרבותי בו לשני הצדדים יש פתח לביטוי. עכשיו אני בטוח שמשאית ההיפ הופ במצעד האהבה בסוף שבוע, תהיה אטרקציה לא קטנה. גם בועז, גם לירון וגם סאבלימינל יהיו על אותה משאית וזה הולך להיות חםםםםםם. אולי תציעו לניסן שור גם לעלות למשאית ואז תצטרכו מטף כיבוי כדי לכבות את השרפה….. Rafman המאחל לכם יום נעים ונטול מריבות. Hip Hop and you don´t stop

סאבלימינל הוא בכלל לא הנקודה פה

אני גם לא מזדה עם המסרים שלו(למרות שאני לא משתייך לשמאל ההזוי) ואפילו לא חושב שהוא ראפר גדול. אז מה כן הנקודה?פשוט מאד-מבקר מוזיקלי לא יכול לשפוט דיסק לפי הדעות שמובאות בו.לכל אומן יש זכות להביע את דעתו.המבקר צריך לשפוט את הדיסק מבחינה מוזקלית ומהבחינה הזו בלבד. האם יכול להיות מצב שהמבקר של ה"רולינג סטון" או הNME יתנו ציון נמוך לדיסק של אמינם בגלל המסרים שמובאים בו(אנטי נשים,אנטי הומוסקסואלים וכו)? איזו צעקה הייתה קמה בעיתונות שמאלנית(ואני מצטער על הקלישאה) אם מבקר כל שהוא היה קוטל את סרטו האחרון של רם לוי בטענה שהוא "לא מספיק פטריוטי". דעה פוליטית היא ענין סובייקטיבי ולא היא שעומדת לביקורת.מבקר שלא יכול לעשות את הפרדה צריך להחזיר את המפתחות. ומה הכי מעצבן?-הצביעות.למה יש לי את ההרגשה המוזרה שאם ראפר ערבי כל שהוא היה מוציא דיסק עם אותם מסרים בדיוק(רק מהצד השני כמובן),עם אותה רמת "אלימות", ניסן שור לא היה פוסל אותו?

רגע, רגע, איפה זה כתוב?

איפה כתוב שמבקר צריך לבקר רק מוסיקלית? אם זה ככה, אז גם אומן צריך לעשות מוסיקה בלי פוליטיקה. אם למישהו מותר להביע דעה, למישהו אחר מותר לבקר אותה כמה שהוא רוצה. אתה לא אוהב ביקורות של ניסן שור? לא צריך, אל תקרא אותן. וניסן שור, אגב, לא נתן "ציון נמוך לסאב", כלל וכלל, הביקורת שלו לא נוגעת לאיכות המוסיקה, אלא רק למסרים. שימו לב, בבקשה, שאני לא נכנס לשאלה של הראפר הערבי, וכדומה, כי חבל על השרשור פוליטיקה שיהיה כאן:)...

זכותו המלאה של כל ראפר

ערבי או יהודי,להביע את דעתו באותה מידה.לא טענתי אחרת לשניה. רק טענתי שאותם מסרים היו נשפטים אחרת על ידי ניסן שור אם הראפר היה ערבי(וכל אחד פה יודע את זה).

Igeezy

New member
זה לא כתוב, אבל זה הגיוני...תן לי

להרכיב את כוונתו כשהוא אמר "יש לשפוט רק דיסק מהבחינה המוזיקלית":אין שום שאלה לגבי ביקורת על יכולת ההבעה של הראפר (-בלי קשר לנושאים אליהם בחר להתייחס), כפי שאין שאלה לגבי ביקורת על הפקה. אבל לפסול דיסק בביקורת שהיא ביקורת מוזיקה בגלל נושאים שהועלו בדיסק זה טמטום, זה משתווה לצנזורה בכל מובן אפשרי.

תתפלא קרטיב !!!

זה קרה. אכן אמינם ואומנים רבים אחרים קיבלו טון של שיט בגלל הדעות שלהם,פאבליק אנמי נאלצו לפטר את טרמינייטור x בגלל שהוא השמיע דעות אנטי יהודיות ואייס טי היה חייב לאסוף אלבום מהמדפים (באדי קאונט)בגלל שיר שהטיף לרצח שוטרים(אני לא משווה בכלל לסאב) אמינם עשה דואט עם אלטון ג´ון(הומוסקסואל מוצהר) רק על מנת שיפסיקו להפגין מול חנויות תקליטים נגדו איזי אי קיבל את הציון מינוס 1 לאלבום שלו בגלל שהוא היה סקסיסטי !!! ומה אתה טוען ??? לשפוט היפ הופ רק בגלל המסרים שבו ??? כןןןןןןןן !!! אלא מה לפי התחת של ג´יי לו או לפי השרשרת של ג´ה רול ??? צר לי אך הטיעונים שלך הם אלה שסהרוריים. וכן גם אני לא הסכמתי להשוואה לקו קלאס קלאן אך אומן שמביא מסרים פוליטים יכול להיות נושא לביקורת פוליטית בטיעון הפשוט של "זה אתה התחלת"

ועוד משהו קרטיב מניפולטיבי יקר

בעיתון הארץ (שמאלני הזוי ?) נכתב על הסרט של רם לוי שהוא מוטה וחד צדדי ....

מענין מאד

כתבתי תגובה עינינית לחלוטין ואתה ענית תוך התייחסות אישית.ממממ...מזל שאתה לא ימני אחרת היית גם מקלל אותי. ומה שכתבת על מה שנכתב ב"הארץ" לא קשור למה שטענתי.מה היה קורה אם מישהו היה כותב בביקורת שלו שהסרט היה חייב להיות "פטריוטי"(בשם האמת המוחלטת שלפיה נשפטות יצירות אומנות ונקבעת על ידי דעתו האישית של המבקר)?לא "חד צדדי" אלא "חייב להיות פטריוטי" כמו שלפי ניסן שור ההיפ-הופ חייב לייצג עמדה ספציפית אחת ורק אותה.

Strike-A

New member
ברור שמותר ורצוי לבקר את המסרים

אבל מה שעשו בכתבה הייתה פשוט שחיטה שברובה לא מבוססת על כלום, אני האחרון שיסכים עם פאשיזם ועריצות היחיד בכלל, אבל לדעתי אנשים זורקים את המילה הזאת בקלות מידי במיוחד לעבר סאבלימנל, והכתבה לא התבססה על האלבום כשלם אלא רק לחלקים קטנים ממנו (שורה פה ושורה שם), למה הוא לא הביא בחשבון שורות כמו "הציונות בדם היהודי שמכבד איסלאם... הגרון שלי רווה אני לא צמא לדם." או כמו "לא רוצה לחיות כדי להלחם סאב נלחם כדי לחיות". והאם קראת את הכתבה השניה שלו שהוא ניסה להבהיר את הכתבה הראשונה שלו? במילה אחת "מגוחך". ושוב אני לא אומר שלא צריך לבקר את האלבום ואת הדעות שמושמעות בו כי מה הכיף בזה, מה שאני כן אומר שאסור להסתכל על האלבום בצורה כ"כ חד צדדית.

איך בדיוק אפשר לשפוט מסרים?

מי קובע מה "נכון" ומה "לא נכון"????? מותר לבקר את המסר של סבלימנאל אבל לא במסגרת ביקורת על האלבום.שכתבו המבקרים שהדיסק האחרון של JAY-Z הוא "קלאקסיקת היפ-הופ" הייתה אצלם התחייסות למסרים הסקסיסטיים והאגוצנטריים שלו?תראה לי ביקורת אחת של עיתון רציני שהתייחסה למסרים האלימים והאנטי הומוסקסואלים של אמינם(שלא לדבר על הירידות המבישות שלו על קולגות סטייל מובי והעובדה השולית שהוא יורה בדמות דמוית מובי בהופעות שלו)? מבקרים מסרים של ראפרים אבל לא במסגרת ביקורת האלבום שהיא ביקורת מוזיקלית נטו. מה הקנה המידה של אנשים כמו ניסן שור?מוזיקה שמייצגת דעות שמתאימות לראיית העולם שלו תהיה תמיד טובה בגלל המסר? והקשר ל"באדי קאונט" תלוש מאד.יש חוק במדינה ומסגרתו אסור להטיף לרצח(דבר שסבלימינאל למיטב ידעתי לא עשה),כמו שגם אסור להטיף לגזענות.דעות פטריוטיות(יש שיגידו יותר מידי) מותר להביע.זה לא עבירה על החוק.

HaWk34

New member
הקטע עם הכתבה של ניסן שור

שאולי מעצבן הכי הרבה זה הקטע שאין לו התייחסות לאלבום... הכתבה אמורה הייתה להיות על האלבום החדש, וחוץ מכמה משפטים פה-שם על האלבום אין התחייסות אליו. נעזוב לרגע את ההקצנה בכתבה, אם הוא היה כותב את זה אחרת הייתי מסכים איתו, אבל הוא לא התייחס לאלבום המצויין עם הפקות מעולות ואפילו שירים מצויינים, שיעזוב לרגע את הדעה הפוליטית של סאבלימינל והצל, הוא נתקע על נושא אחד וזהו, יופי לו, ושוב, אם הוא היה כותב את זה קצת אחרת, אני בטוח שהרבה היו מסכימים איתו... האלבום היה תירוץ לרדת עליהם וזהו.

BIGO-G

New member
אני מסכים איתו בכל מילה

אפילו שהוא נורא פרובקטיבי וילדותי כמו "תומר"... ניסן שור, כל הכבוד על הדיון הזה, אבל הוא צריך להתבגר עם הכתיבה שלו.

למעלה