וואלה יופי

יוֹאב

New member
בבקשה

First occupied by Egypt military rule, the Gaza Strip was later captured by Israel in the 1967 Six-Day War. (מתוך "וויקיפדיה") הרצועה ניתנה למצרים על ידי המנדט הבריטי ששלט פה באיזור, וב-1967, נכבש השטח מהמצרים, על ידי ישראל.

אהה

אז זה בעצם שייך למנדט הבריטי, להם הבעלות על רצועת עזה ולהם הזכות לתת אותה כרצונם. טוב - פשוט לא עד עכשיו לא ידעתי למי הבעלות הראשונית על רצועת עזה, ועכשיו אני רואה שזה הבריטים.. וחוץ מזה - שזה לא הדבר היחיד שכבשנו - את כל הארץ הזו בעצם כבשנו - חוץ ממקומות בודדים שתמיד ישבו שם יהודים - צפת, טבריה, ירושלים, חברון.

יוֹאב

New member
לא, זה לא שייך למנדט הבריטי

זה היה שייך להם. הם העבירו את השטחים למצרים, ואנחנו כבשנו את זה מהמצרים. מה לא ברור לך כאן?

לא הבנתי

המנדט הבריט יצר וברא את עזה - ולכן הוא שייך לו. הוא החליט להעבירו לערבים, ואנחנו בחוצפתינו הרבה העזנו להגיב למלחמה - ובתוכה - כבשנו שטחים.

יוֹאב

New member
להגיב למלחמה?

איך ייתכן שהגבנו למלחמה בה אנחנו פתחנו? את צודקת, לשיטתך, שום שטח בכדור הארץ לא שייך לאף אומה. זה עדיין לא סותר את העובדה שאנחנו מחזיקים למעלה מ-3 מיליון פלסטינים, בניגוד לרצונם, בשטחים שבהם הם מתגוררים עשרות שנים.

תגובה

באמת.. אנו אולי פתחנו במלחמה, אבל הם היו עושים את זה קצת אחרי אם לא - אז בסה"כ עשינו בשכל. וב48 כשיצרנו להמוני פלסטינאים בעיות, והתיישבנו בבתיהם (לדוג' קטמון) זה כן צודק? אמרתי כבר אתמול למישהו, כנראה שאז עוד לא היינו יפי-נפש.

NimrodOZz

New member
אתה יודע מה? בא נלך אחורה,

ולפני המנדט? היה פה שילטון תורקי, ולפני כן? ולפני? ולפני? איפה אתה רוצה לעצור? בא נהיה מדוייקים יותר: כל איזור גוש קטיף לא היה שייך לידיים פרטיות, לא היה כפר או עיר או מדינה, אף אחד לא גר שם ולמעשה לא חשבו לפתח ואתו משום שמבחינה חקלאית הוא נחשב לכשלון עסקי. גוש קטיף הוא חלק מרצועת עזה, אבל לא שייך לעיר עזה (שדרך אגב, גם שם היתה נוכחות יהודית לפני חמש מאות שנה בערך, על רבי ישראל נאג'רה שמעת?). באותה מידה אני יכול לטעון שכל הנגב הוא שטח כבוש, אילת והערבה. הם ניתנו לערביי פלשתינה ב1948 והם הפסידו את השטח כשנכבש במלחמת השיחרור.

kobik15

New member
אתה מיסיונר דמגוג...

זה פשוט לא יאומן. רק סיסמאות

NimrodOZz

New member
קוביק, אין לך מושג מי אני

וכרגיל כשאין לך מה לכתוב אתה כתב את דבריך הנבובים במקום להגיב ענינית.

TheOrion

New member
אם יקחו את הנגב הירדנים

ויבנו שם ערים וכפרים, האם תגיד אז שהשטח לא היה שייך לאף אחד? האם בנייה סורית בשטחים "מתים" ברמת הגולן המערבית תיחשב כבנייה חוקית לפי טענותיך? לפי איך שאתה מציג זאת, כן. לפי החוק הבינלאומי, לא.

NimrodOZz

New member
מה זה "יקחו"?

יכבשו במלחמה? שיעשו מה שבא להם, זהו שטח כבוש שלהם. אבל, אם מדינת ישראל תכבוש אותו בחזרה היא תוכל לבנות שם. בגלל זה זה נקרא "לכבוש את המקום" לקחת שליטה עליו ולקבוע מה יהיה איתו. ושוב אני נאלץ לשאול: מהי "בניה חוקית"? מאיזו בחינה? עוז.

kobik15

New member
"שטח שנכבש ע"י ישראל"... אתה אמרת!

ואני לא אתווכח איתך כשאתה אומר את האמת... דרך אגב יש המון שטח לא מאוכלס גם בסעודיה. יאללה בואו נרחיב את האימפריה...

יוֹאב

New member
אם האורגזמה כל כך נעימה לך

למה אתה לא אונס בחורות על ימין ועל שמאל? על מוסר, שמעת?

clevelandrocks

New member
על שייח' מוניס שמעת?

אתה כובש בדיוק כמו מתיישבי גוש קטיף. דרך אגב, מעולם לא חיו פלסטינים על החולות של גוש קטיף. רק היהודים הצליחו להפריח שם את השממה, אז תפסיק לדבר בסיסמאות נבובות, ותלמד קצת היסטוריה.

יוֹאב

New member
דמגוג קטן וכתום

כמדומני שבאיזכורך את שייח מוניס, אתה מדבר על רמת אביב ג'. כמה כבר שמענו את השטויות האלה? בכל פרוספקט של האיחוד הלאומני, רמת אביב ג' מוזכרת. ולאחר מכן כתומים כמוך באים אליי וטוענים שאני מדבר בסיסמאות נבובות? לפחות תעדכן את החומר שלך. האם ברמת אביב ג' חיים 3 מיליון פלסטינים תחת שלטון הכיבוש שלנו? האם חי פלסטיני אחד נכבש ברמת אביב ג'? האם ברמת אביב ג' לא מכירים מוסדות האו"ם ומדינות העולם, כשטח ישראלי? אתה, ברברן כתום שכמותך, תלמד אותי הסטוריה? תתבייש לעצמך שאתה מעז להטיף לי בצורה יומרנית שכזאת.

clevelandrocks

New member
האם יש 3 מליון פלסטינים בגוש קטיף?

גוש קטיף מאוכלס ב95% יהודים, אז את מי כובשים שם בדיוק? חבל שאתה מתחמק מטענותיי ויורד לפסים אישיים. לידיעתך, אני בעד הגעה להסדר עם הערבים שאינם בעלי אזרחות כלשהי ('העם הפלסטיני' הוא המצאה, אבל נעזוב את זה כרגע), אבל בניגוד אליך, אני לא רואה קדושה בקו הירוק שנקבע ע"י השמו"ם ולכן דווקא אנשי גוש קטיף שאינם יושבים על אדמות ערביות עושים זאת בצורה חוקית ומוסרית בדיוק כמוך. אין לי כוח וזמן לשטוח כרגע את כל משנתי הפוליטית (בכל זאת, יש לי הפגנה להגיע אליה....). חבל שהפורום לא מגיע לרמת דיון גבוהה ונעימה. שיהיה לך יום כתום.

nooshP

New member
על מה אתה מדבר?

כי לפי החישוב שלך- בגוש קטיף יש כיום 8000 יהודים. אם הם נחשבים 95% מהאוכלוסיה- זה אומר שיש שם 400 ערבים... זה שאתה כותב דברים לא נכונים לא הופך אותם לנכונים....ואתה רואה בעצמך עד כמה ההצהרה שלך מטופשת... לך, תסתכל קצת בשטח, בצילומי אוויר, בנתונים רשמיים של כל גורם שלא תרצה- ותחזור אלינו עם העדכון...

יוֹאב

New member
ושוב איתכם...

אין גבולות לדמגוגיה. טוב שלא אמרת, הבית של משפחת בנטולילה מההתנחלות גדיד, מאוכלס ב-100% יהודים, אז למה לפנות אותו? גוש קטיף הוא חלק בלתי נפרד של רצועת עזה אותה כבשה מדינת ישראל. העם הפלסטיני הוא המצאה? נכון. כמו כל עם אחר. העם היהודי הוא אינו המצאה? והעם האמריקאי, לא הומצא? תהנה בהפגנה. תשתדל לא להציק יותר מדי לחיילים ולשוטרים. הם משלנו.

clevelandrocks

New member
משלנו כן, משלך- לא בטוח

אתה בטוח שאתה רוצה להיות משוייך לצבא הכובש והמתעלל הזה? אני חוזר ואומר, גוש קטיף הוא רובו ככולו יהודי. נכון שהוא קרוב לרצועת עזה ו'תקוע לה בגרון' כפי שכל הישות הציונית תקועה בגרון האומה הערבית.

למעלה