וואלה אנשים

shataltal

New member
וואלה אנשים

אל תשאלו איזה קטעים.. טיפסתי לפני כמה זמן לחסד, משעמום, לשבת על איזה קפה עם צדקיאל, וסתם, משעמום, עשינו סיאנס. קיצר פתאום עולה לנו היטלר! התחלנו לקלל וכאלה ופתאום מי בא? אוריאל! בדיוק נפל לנו נכון. קיצר, נתן להיטלר גוף מוחשי והתחלנו לפוצץ את היטלר במכות שלושתינו! קרענו לו את הצורה עד שהגיע חשמלים והתחיל לצעוק שאנחנו עושים לו בלגן בספירה אז עפנו. אח"כ שיעמם לי אז טיילתי קצת במסע אסטרלי והצצתי לבנות במקלחות ביפן. אררר... אני שונא אינסומניה. כוכב השחר - תרגיש חופשי למחוק את ההודעה................

במקום שאני אמחק את זה

אפשר לתת לך "עונש חינוכי"? הסבר קצר על עץ החיים. או אולי על ספירה ממנו. או נתיב. תבחר.

shataltal

New member
אני עדיין שונא אינסומניה

עץ החיים. ככה. אז זה עץ. והוא חי. וממש משעמם לי ואני ממש לא יכול להרדם אז הנה: עץ החיים הוא האלמנט המרכזי בנושא הקבלה, הכוללת בתוכה את כל חוכמת המיסטיקה והפילוסופיה היהודית. הוא משתייך יותר מכל לפילוסופיה היהודית ומיוצג מ-10 ספירות המחוברות ב-22 מסלולים. ע"פ הקבלה 10 הספירות הן ביטוי של אלוהים ואינן, בניגוד לדעה הרווחת, מדרגות מהאדם לאל, כי אם 10 תכונות או ייצוגים של האל שכולן ביחד מייצגות את אלוהים השלם. 10 הספירות הן: מלכות: התחתונה מבין כל הספירות והמייצגת את את העולם הפיסי. כל שעל אדם לעשות בכדי לשהות בספירה זו ולהבין את החלק הזה של האל הוא להוולד ולהסתכל מסביב. מספירה זו יוצאים 3 נתיבים: הנתיב הראשון: לעבר ספירת יסוד, והוא הנתיב הראשון באופן כללי מלמטה, או האחרון מלמעלה והוא מסמל את תחילת הדרך מהאדם לאלוהות, התנתקות מחיי החומר (קלף היקום בטארוט). טוב. זהו. החלטתי שזה הרבה יותר מדי בשבילי. יש המון חומר על עץ החיים ולא סתם נכתבו ספרים שלמים עליו. למען האמת כמעט כל הקבלה נכתבה עליו. קשה להתייחס לחלק אחד ממנו בלי לתת את האחרים. ישנם 4 עצים עבור כל "יקום" (אצילות, בריאה, יצירה, עשייה) וכל עץ מחולק לעמוד ימני, מרכזי ושמאלי או ל-3 משולשים (תלוי בכוונה). כל "יקום" (או רמת אנרגיה), עמוד, משולש, ספירה ונתיב משוייכים לצבע, שילובי צבעים, קלפי טארוט, תכונות, מטרות, קמעות, יסודות, אותיות, אבנים, אברים בגוף (מאחר וכל מה שלמעלה הוא כל מה שלמטה אז גם אנחנו, בני האדם, מורכבים מעץ החיים), מלאכים, שומרים, חיות, צמחים, טכסים, סמלים ובעצם מה לא...... העץ הוא פשוט למראה, אך מסובך בצורה לא רגילה מאחר ודורות רבים של אנשים האמינו ומאמינים עדיין שהתרשים הפשוט לכאורה הזה מייצג את כל פאר היצירה והכל נמצא בו, היקום, העבר ההווה והעתיד, מבנה הגוף והפסיכולוגיה שלנו והוסיפו פרטים ופירושים בהתאם.

אין ספק שזה אחד הדברים

שהרבה טקסטים נכתבו עליו. יש גם כמה גרסאות של עץ החיים - גרסתו של האר"י, של הגר"א ושל קירשר (שהיה נוצרי). באתר של אורי רז ניתן למצוא את כל השרטוטים. משום מה, בוחרים רוב הסופרים בימינו, בעיקר אלה מתחום הטארוט, לעשות שימוש בעץ החיים לפי קירשר דווקא, אפילו שמתייחסים לקבלה היהודית. בסופו של דבר, רוב אלו שכותבים על הטארוט וקבלה, מסתמכים על כתבי "שחר הזהב" ולעיתים כתביו של אליפז לוי (ש"שחר הזהב" לקחו גם ממנו). באתר של לאון יעקובוביץ' עפרון, ניתן לראות עבודה שונה, בה מתאים המחבר את קלפי הטארוט לעץ החיים ה"מסודר" של הגר"א, ולא לזה ה"מבולגן" של קירשר.

למעלה