וואי איזה סרט

ריבים.

הריבים הרבים והזכורים לי ביותר, הינם הריבים עם אמא שלי. אדם יקר ומופלא זה, שדרכו הגעתי לכאן, הוא גם האדם שנוכחותו מקפיצה אצלי הכי הרבה דברים אוטומטיים. בתמימותו האדירה, הוא יכול להגיד איזה שהוא משפט או מלה לגמרי פשוטים וטראח - כל המציאות שלי מתהפכת. רגשות כואבים עולים.
אמא שלי היא גם אחד מהמורים הגדולים ביותר שלי. אני אוהב שהיא מחקה אותי כשאני מתעצבן או מאבד שליטה או פועל באוטומטיות. איזה בר מזל אני...

Desert Cougar

New member
לא חה חה חה

מוכר לי וכואב לי מההווה. פשוט מאבד שליטה תוך שנייה...

kung fu

New member
בנושאים מסויימים או בכלל?

מה בה מעצבן אותך? האם יש לה תכונות שאתה לא אוהב בעצמך? על איזה נקודות היא נוגעת בך שמגיבות בכעס?

Desert Cougar

New member
תשובה

מה בה מעצבן אותך? חטטנות, שתלטנות, חולשתיות, דריסת דעתם של האחרים, תפיסת מרכז הבמה במפגש חברתי והשתלטות טוטלית על השיחה, דעות מקובעות, "פולניות", חרדתיות, היסטריה, חשיבות עצמית כה גדולה, ההתנהלות כאילו הכל סובב אותה, הכל נעשה לה ולכן מכל דבר להפגע, פטריאכליות, ההתייחסות אלי כאל הילד הקטן שלה למרות שאני כבר בן 30 ואבא בעצמי, א-רוחניות, פחד אנוש מן המוות במקום שמוש בו כיועץ, אי יכולת לראות אותי כפי שאני, אי קבלה של השנויים שעברתי מגיל 22, זלזול בדיעות אחרים בפרט של אבי, בוז לאלטרנטיביזם, אי יכולת לשנות הרגלים רעים, וויתור עצמי, מוגבלות, לא משחררת אותי לחיות את חיי, ייסורי מצפון פולניים, צפייה ממני להתחשבות/יחס מועדף אליה,צפייה ממני לכל מיני דברים (כמו שאעשה תואר שני וכדומה), עושה חשבונות איתי, בקיצור היא מייצגת כמעט את מכלול התכונות שאני כבר לא מעריך בבן אדם ואם תשאלי אותי כמו מי אני הכי מפחד להיות כשאהיה גדול אצביע על אימי. האם יש לה תכונות שאתה לא אוהב בעצמך? כן ודאי הרבה מאוד על איזה נקודות היא נוגעת בך שמגיבות בכעס? כשהיא מייעצת/אומרת לי מה לעשות, כשהיא חושבת שהיא יודעת יותר טוב ממני מה טוב בשבילי, כשהיא "אונסת" את אשתי ומתנהגת איתה בשתלטנות, כשהיא שואבת ממני אנרגיה וזה כמעט בכל דבר שהיא עושה, כשהיא פוסלת את דעותי או כיוונים שאני רוצה בחיים, כשהיא עושה דברים עם בני שבפרוש אסרתי עליה (כמו לתת לו לשתות קולה למשל), כשהיא מצפה ממני להיות הילד הטוב שהייתי (טוב משמע עושה כל מה שהיא אומרת לי) ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד.

kung fu

New member
ואוו, נשמע שרק מלעבוד איתה

אפשר ממש להיות נקיים מהמון דברים. אני מבינה שהיא ממש מאתגרת בלשון המעטה. אז איך אתה עובד על זה בפועל?

kung fu

New member
הצעה

אולי הדרך לריפוי הקשר איתה היא קודם כל - לעבוד על התכונות שיש בך (ושיש גם בה) שאותן אתה לא אוהב

kung fu

New member
הכוונה שלי היא כזאת:

למשל, אם יש בך תכונה שנקראת "שתלטנות" (סתם זרקתי משהו מהדמיון. אני לא מסתכלת כרגע על מה שרשמת) וגם בה יש את זה. וכאשר היא משתלטת לך על דברים זה מעצבן אותך... אז לעבוד על התכונה הזאת אצלך שנקראת שתלטנות. איך עובדים על זה? במגוון דרכים. למשל: 1. לראות אם בתוך עצמך אתה מפעיל שליטה ולנסות להרפות מזה. 2. לכתוב לעצמך: "מה יקרה אם ארפה משליטה" ולרשום למטה את כל האסוציאציות שעולות (או פחדים שעולים). 3. לדמיין את עצמך כשאתה לא שתלטן, אלא בדימוי אחר. לדמיין וליהנות מהדימוי הזה. 4. לראות היכן אתה מאפשר לאמא שלך לשלוט. מה הכוונה? אף אדם לא יכול לשלוט עלינו אם אנו לא מאפשרים לו את זה. למשל, כשאני רציתי להפסיק שאמא שלי תשתלט לי על החיים ראיתי שאני מאפשרת לה את זה. (למשל, הסכמתי שהיא תכין לי אוכל ושאני לא אבשל לעצמי. זאת דוגמא קטנה אבל זה חלקיק בזה שאיפשרתי לה לקחת תחום שלי על אחריותה). או למשל שראיתי שאני מאפשרת לה לשלוט עלי בתחום המראה החיצוני, כי אני לא הייתי בטוחה בעצמי, אז למרות שחשבתי שאני לא רוצה שהיא תעיר לי הערות, המקום הזה לא היה בטוח בעצמו, וכך איפשרתי לה להעיר לי הערות. ברגע שהייתי שלמה עם עצמי, ופשוט לא הסכמתי שהיא תשתלט - נגמרה השתלטנות. זה אמנם ארך כמה שנים, אבל זה נגמר. עכשיו אנחנו במקום אחר שהיא רק דוחפת אותי לחופש, ולא רוצה להתערב.

למעלה