וואטספ

וואטספ

הסיפור הוא כזה, לפני שטסתי לחול לתקופה של כמה חודשים התנתקתי מחברת אורנג' ובחול השתמשתי בסים מקומי וWIFI לצורך שימוש בוואטספ ככה שמרתי על קשר עם המשפחה.

חזרתי לארץ והתחברתי לגולן טלקום עם מספר חדש, הורדתי את הוואטספ עדכנתי את הקרובים אליי במספר החדש.

היום חברה אומרת לי שהיא מקבלת הודעות מהוואטספ הישן שלי.. לא ברור לי איך זה קורה? מישהו קנה את המספר פלאפון שלי, הוריד וואטספ במכשיר שלו ושלח הודעה לחבריי? מאיפה לו המספר? מה קורה פה? מה אפשר לעשות..?

קונדסבא

New member
איזה הודעות היא מקבלת? בעברית?

יכול להיות שהשים המקומי שלך הגיע למישהו אחר...מסרת אותו למישהו כשסיימת את הטיול?

קונדסבא

New member
מממ

ראית את ההודעות? הן נראות כמו מישהו זר שכותב לה?
זה מוזר רצח, אני מנסה לחשוב כל משהו שיכול להסביר את זה אבל זה פשוט מוזר מידי

herouth

New member
כמה זמן עבר מאז שהחזרת את המספר לאורנג'?

אם זה יותר מכמה חודשים, ייתכן שהוא עבר "כביסה" שזה המינוח המקובל אצל המפעילות הסלולריות למיחזור של מספר לאחר שלקוח החזיר אותו למפעיל. אם כי בדרך כלל תקופת ההמתנה לכביסה היא די ארוכה (לפחות כמה חודשים אם לא שנה).

הדבר מקובל בכל רחבי העולם וגם ווטסאפ מודעים לזה. אלא שהם מנחשים שמספר עבר כביסה רק אם הוא היה בלתי פעיל למשך חצי שנה. כך שאם הזמן היה קצר יותר, ייתכן שלא מדובר בכביסה, או שפשוט הכביסה באורנג' קצרה יותר, וווטסאפ לא עלו על זה שמדובר במשתמש מכובס.

קונדסבא

New member
מה שמקשה על כל העסק זה לא המחזור של המספר

אלא הקטע שהחברה מקבלת את ההודעות...מה הסיכויי שמישהו זר שיקבל את אותו מספר יגיע במקרה גם לחברה הזאת..לא נראה לי סביר, חייב להיות הסבר אחר

קונדסבא

New member
לא הבנתי

הווטסאפ שומר את הרשמית חברים שלי?
בחיים שלי לא שמעתי על זה, חשבתי שזה עובד לפי אנשי הקשר ששמורים לי בפלאפון. איפה אני יכול לגשת למידע הזה ששמור באתר כדי לראות מי החברים שלי?

herouth

New member
תראה, אין לי הרבה ניסיון בווטסאפ

(היה לי אותו לתקופה קצרה בתקופת האנדרואיד שלי), אבל עד כמה שאני יודעת, יש שם רשימת "מועדפים" שהולכת יחד עם החשבון שלך.

עוד תסריט אפשרי הוא שהחברה שלחה הודעה למספר הישן בטעות, וכך בעצם הבעלים החדש פשוט ענה לה לשיחה שהיא התחילה ורק אז היא קלטה שמדובר בחשבון הישן.

קונדסבא

New member
התסריט השני נשמע הגיוני יותר

לא חשבתי על זה...
אם ככה אז לפותחת השרשור- תגידי לחברה שלך לבדוק את היסטוריית השיחה ושתשים לב מי שלח הודעה ראשון, החברה או הזר.

חברה שלי

קודם כל שיחררתי את המספר בתחילת ינואר.
לגבי מי שלח את ההודעה קודם-אז ביררתי החברה שלחה את ההודעה לפני כחודש או משהו כזה אליי כי אז התכתבנו אבל זה ממש מסובך החלפתי סימים כל הזמן אף פעם לא אותו הסים של אורנג'....רק המכשיר נשאר אותו אחד. אז.. איך היא קיבלה את הוואטספ? היא ענתה לחברה שלי רק היום

קונדסבא

New member
לא הבנתי

"איך היא קיבלה את הוואטספ? "..איך מי קיבלה את הווטסאפ?
"היא ענתה לחברה שלי רק היום" ..מי ענתה לחברה שלך רק היום?
קיצר לא הבנתי את ההודעה שלך

אוקי אז ככה

אכן עברה חצי שנה כנראה שהמספר באמת עבר 'כביסה' כמו שנאמר כאן,
וחברה שלי שלחה הודעה למספר ההוא לפני חודש וחצי ורק עכשיו קיבלה מענה ...

herouth

New member
באתר של ווטסאפ כותבים, שאם שולחים

...הודעה שלא נקלטת, זה נשאר בהמתנה 30 יום.

יש מצב שההודעה שלה חיכתה בהמתנה עד שהמספר כובס.

מסקנה מכל הסיפור: כשנפטרים ממספר, צריך לפני זה לסגור את חשבון הווטסאפ. אי אפשר לסמוך על זיהוי הכביסה שלהם.

תודה לכם על הייעוץ והטירחה

ronki3

New member
זה פשוט מאוד

בוואטסאפ נרשמים פעם אחת עם מספר כלשהו ואז כל עוד אתה לא מסיר את האפליקציה ומתקין שוב האפליקציה עדיין חושבת שאתה במספר הישן ובכלל לא חשוב מה הסים שבו אתה משתמש. כך למשל יש לי וואטסאפ עם מספר ישראלי ואז החלפתי לסים אנגלי כי אני גרה באנגליה ועדיין הוואטסאפ עובד לפי המספר הישראלי במקרה שלי זה נוח לי גם, כי אני מתכתבת עם חברים בארץ. אם מפריע לך תסיר את האפליקציה ותתקין שוב.

הסרתי אותו בזמנו

העניין הוא שעברתי שש מדינות כשטיילתי וכל פעם סים אחר ואז חזרתי לארץ והחלפתי חברה סלולרית.. כנראה משהו התפקשש בכל התהליכים האלה.
להבא אהיה מסודרת יותר

למעלה