וואו0וואו-ווואו

j u n k

New member
וואו0וואו-ווואו

הייתי חלק מפיסת היסטוריה. עד עכשיו כל הגוף רועד, עד עכשיו צמרמורות, ולא מתעכל לגמרי, כן ראיתי את רוג'ר ווטרס בהופעה חיה. כן היה מדהים, עמדתי 10 שעות וכל דקה הייתה שווה את זה, וודסטוק פתאום נראה מובן הייתה אווירה שמשהו גדול הולך לקרות. ובצדק. חיכיתי בחוץ 4 שעות(כדי לא להתקע בפקקים) עד פתיחת השערים, היה חם, אבל אווירה טובה, נכנסתי ונדחסתי דרך שער 8, בין המאה הראשונים שנכנסו פנימה למתחם, רצתי בשדות החומוס והרגשתי חופשייה מתמיד, הגעתי לשורה רביעית , נלחמתי על המקום הזה, יכולתי לראות את הנקבוביות של ווטרס, והאיש אגדה מהלכת- גאון מוזיקלי- פיסת היסטורה. כן גם תיעדתי...מצלמת וידאו ודיגיטלית. dark side of the moon הפקה מושלמת, לראות את הדבר הזה בהופעה חיה לא יכול לתת לאלבום הזה משמעות עמוקה יותר..., כשהוא התחיל את another brick in the wall בכיתי כמו ילדה קטנה,ב wish you were here רציתי לצרוח ולהודות לישות גדולה ממני על ההזדמנות החד פעמית הזאת לשמוע את השיר הזה שמלווה אותי כל כך הרבה שנים על כך שראיתי אותו בהופעה חיה על ידי הכותב, המלחין והמהפכן בכבודו ובעצמו-רוג'ר ווטרס. כשהוא סיים עם comfortably number כבר לא ידעתי אם לבכות או לצחוק- סיום מושלם לשיר מושלם. להופעה מושלמת. לאיחוד של 56 אלף ישראלים שחיכו לרגע הזה הרבה יותר מדי זמן. איך אפשר לתאר דברים כאלה במילים? כנראה שאי אפשר. נסו להבין. החוויה המוזיקלית הגדולה הזאת פשוט חיחלה בי עמוק. הייתי חלק מדבר היסטורי, מוזיקה ששינתה את עולם הרוק לנצח.

AlanisJunkie

New member
../images/Emo6.gif נופרי, איזו התרגשות! :)

אני שמח שנהנית ושחווית חוויה מדהימה.
אין ספק בגדולתו של האומן ואני שמח שלא נתקעת בפקקים...

j u n k

New member
חחח נתקעתי

פשוט רק בדרך חזרה...חסכתי את הצד הלוך אבל בחזור לא היה מנוס אלא להתקע, ההופעה הסתיימה בסביבות 1 הגעתי הבייתה ב-5

UnprodigalSon

New member
שותף להרגשה...

גם אני הייתי שם ובהחלט היה מדהים. לא יכולת לתאר את זה בדרך יותר טובה, מאשר מה שזה היה: השתתפות במאורע הסטורי. לא האמנתי שאני אזכה לשמוע בחיי את Shine on you crazy diamond בהופעה חיה... כל ההופעה הזו היתה סוריאליסטית והרגשתי כאילו אני לא באמת שם. מדהים, מדהים, מדהים!

AlanisJunkie

New member
אגב רוג'ר, שיחה שלי עם חבר היום

אני: לא הלכת לרוג'ר? החבר: לא, מה לי ולו? אני: צודק. החבר: אני בכלל חשבתי שצריך להחרים אותו. אני: הוא לא מעניין אותי כל כך, אבל הרבה אוהבים אותו בגלל פינק פלוייד. למה להחרים? החבר: בלי קשר לדעות פוליטיות. בן אדם שמעביר את ההופעה שלו לנווה שלום וכשנשאל לסיבה אומר שהוא רוצה "לחנך" את הישראלים לשלום, זה לא מקובל עליי. לו הוא היה עושה את זה בכל מדינה אחרת כולם היו קמים עליו, אבל אנחנו? אותנו מותר לתזז, להריץ ולהשפיל - גם ככה לא באים לפה הרבה. מה נראה לו כאילו? שהוא עושה טובה? אם הוא רוצה לתמוך בשלום, נראה אותו מופיע ברמאללה. שלא יבוא. אני: אם זה מה שהוא אמר, אז אתה צודק. אני לא סובל את הקטע הזה של אומנים להגיע לישראל ולחוש את עצמם גיבורי על. גם מדונה בפעם שעברה כשבאה לפה עשתה שטויות בסגנון... החבר: אין לי בעיה עם שטויות. יש לי בעיה עם אמנים שלא נותנים כבוד מינימלי לקהל שלהם. אני נורא מבין את כל מי שהלך לראות אותו, אחרי הכל הוא כנראה אמן גדול אבל אני חושב שאני הייתי בולע רוק ולא הולך. אז מה דעתכם על העניין?

j u n k

New member
התגובות שלי בפורום "פינק פלויד"

נפתח דיון רציני בהקשר ועניתי ואמרתי את דעתי..באמת לא היה פלסטנאי או מישהו ערבי אחד בקהל לדעתי, רוג'ר ווטרס ללא ספק העביר את המופע לנווה שלום אל ורק כדי לשמור על שמו הטוב, גם במופע עצמו הייתה הרגשה שהוא מנסה להטיף, אני לא תומכת בזה, הוא גאון מוזיקלי אבל רחוק מהלבין את המציאות הישראלית או הפלשטינאית... התגובות שלי בפורום פינק פלויד: גם אני שמאלנית, גם אני קיצונית, גם אני פיסניקית, גם אני עברתי את י"ב שלי מטיפה לשלום ואהבה, ורוק, הרבה רוק. המסר הכללי יפה, אבל אנחנו לבסוף צריכים לחיות פה. חבר'ה אני התגייסתי לצבא לפני שנה וחצי, והייתי חלק מההתנתקות והבלאגן שרוג'ר ווטרס מרחוק כינה בבוז, אני זאת שפיניתי ישראלים אחרים מביתם, ועם כמה שהייתי בעד ההתנתקות, היום הפלסטינאים מפציצים את המכללה של אח שלי בשדרות. זה קל להציג כל צד כמסכן. זאת מציאות שאחנו חיים בה מאז קום המדינה, לא משנה כמה נדפדף בדפי ההיסטוריה קשה למצוא אשמים, הם לא קיימים, אנחנו הקמנו מדינה כי היינו נרדפים, כבשנו שטחים של פלשטינאים, והפלשטינאים נלחמים על השטחים שלהם בחזרה עד היום. כל כך הרבה זמן עבר מאז ועדיין אותו בולשיט. ומחנכים ילדים לזרוק על חיילים אבנים, אז הם בני 8 אנחנו בני 18 עם רובה, מה הפאקינג הבדל? אנחנו עדיין חיים במדינה שהיא מערבית, וליברלית, ועדיין תקועים בחור עם דעות קדומות, עם אלימות. מה רוג'ר ווטרס מבין מכל זה?! הוא מגיע ממדינת השמנת, הוא מרוויח עלינו מיליונים, כן הוא גאון מוזיקלי, אין עליו, אבל תסלחו לי הבריטים לא יותר טובים מהישראליים, אירלנד עדיין צועקת ומשוועת לחירות. אם אינני טועה הבריטים היו אימפראליסטים ונוכלים בדיוק באותה מידה. מי הוא שילמד אותנו מה זה השרדות?! גם אני יכולה לצעוק מגגי חוצות השמידו את החומה- אבל מה זה יתן לי? ישראלים הרוגים, שפך דמים, מ2 הצדדים, אז זה פשע? שיהיה...אני מעדיפה לחיות. שילך לאפריקה להטיף, שיטוס לקוריאה וידבר על שואה.. פה המלחמה לא תיפסק בקרוב ולא מבחירה. זה עצוב ובא לי לבכות מזה. כי כשאתה מבין שאין פתרון לסכסוך הזה, אתה מבין כמה אבסורדים יכולים לקרוע אותך לגזרים. אבל עם כל הכבוד אני יכולה להטיף לשלום כי אני חיה פה- הוא עדיין לא חי פה , הוא לא מבין ולא יבין מה אנחנו עוברים פה, ומה זה לחיות בצל המלחמה. היה מדהים אתמול- אבל מסרים פוליטיים בישראל זה דבר שקשה לקחת כרק סיסמא זה הרבה יותר מזה. אנחנו לא שוויץ "רוג'ר ווטרס בא מסיבות פוליטיות. נו ברור למה ציפיתם?! הבחור העביר את המופע הגדול בארץ למקום שכוח אל בגלל סיבות פוליטיות, נראה לכם באמת שהוא לא היה שוטף אנשים במסרים?! זה הקטע שלו, מאז ומעולם. אני לא מצדיקה אותו, אבל וואלה נשכח, ההופעה פשוט הייתה שווה את זה, והמסרים שלו? כנראה שהוא ילך לקבר עם אותה דעה, טפשית, ילדותית, נאיבית וחסרת כל בסיס אמיתי. רוג'ר לא חי את המציאות הישראלית הוא קורא אותה בעתונים בינלאומיים. גם אני מאמינה בשלום-הלוואי והוא יגיע יום אחד, אבל יש גבול לתמימות הזו..אף אחד לא חף מפשע. כולם כובשים גם העם הבריטי וגם האמריקאי, גם הפלשטינאים וגם הישראליים, בני אדם הם זן נדיר ודפוק בשכל. היה שם משפט באחד הקטעים -death is a good solution, no men-no probelm לא במילים האלה בדיוק אבל המסר הובן. נו שיהיה לו לבריאות, אני נהנתי מהשואו, הוא היה היסטרי לחלוטין, הגוף רעד, והצלילים התנגנו וחדרו לנשמה. היה טוב וטוב שהיה, לחלוטין היסטורי,, אז די לעשות את עצמנו מסכנים, אם הוא לא היה רוצה, הוא לא היה פה, הוא לא בשלב הזה בקריירה שבו הוא צריך להתחנן להופעות,...אז בואו נגיד תודה, ונעריך. עדיין זה לא מוריד מערך המאורע..וצריך להפריד בין הדברים, רוג'ר ווטרס ידוע בדעותיו הפוליטיות, והוא בכל את בא, בכל זאת דפק הופעה, ובכל זאת זו הייתה חגיגה מוזיקלית לכל חובבי הרוק בארץ.

UnprodigalSon

New member
לא בא לזלזל לרגע, אבל לצורך הדיון:

הדעה שלך לא נשמעת יותר מדי שמאלנית. את אפילו די נרתעת ושוללת כל מה שהוא אמר. נכון, הוא בא מנקודת מבט שלא משאירה לו שום מקום לחוות דעה, ונכון - גם אני לא אהבתי את המסרים שלו ולחלוטין לא הסכמתי עם השיר שהוא כתב על הסיפור שהיה לו בלבנון. אבל לא הסכמתי עם הדרך - כן הסכמתי עם הדעה. הטעות שלו היתה להציג הכל בצבעים של שחור ולבן, ברמה של "המסכנים מול הבריונים" או "הטובים נגד הרעים". לבוא להציג את הערבים, במקרה של הסיפור שלו, כאנשים כל כך מסכנים - הוא בלי רגל, היא גיבנת, לבת אין עין - אין להם כסף, אין להם אוכל - ועדיין הם נותנים את כל מה שיש להם לזר מוחלט. הוא פונה פה לרגש זול - לרגש הרחמים - ולא מכאן צריך לבוא הפתרון. אנחנו לא צריכים להסתכל עליהם כעל מסכנים ולרחם וככה יפתר הסכסוך. עוד דבר שמאוד לא הסכמתי איתו היה הביקורת שלו על הבריטים של היום: הוא טוען שפעם ידענו על מה נלחמנו. הוא מדבר על מלחמת העולם השניה. באותה נשימה הוא טוען שאף פעם החלשים או המנוצחים לא אלה שכותבים את ההיסטוריה. אז איך הוא יכול להגיד בדיעבד שפעם ידענו על מה נלחמים? זו סתירה עצמית... הרי כוחות הברת ניצחו, לכן הם היו "הצודקים" - בדיוק לפי אותו טיעון שהוא אומר. אז למה בשורה התחתונה אין לי בעיה עם כל מה שנאמר? כי בסופו של דבר הוא כן בא במטרה לעשות איזה שינוי. וכשנותנים לבנאדם 3 שעות על במה כדי לתת מוזיקה ובד בבד לתת מסר מסוים, הוא חייב להציג את זה במושגים כללים וכוללנים - כי פשוט אין לו זמן עכשיו לשבת ולדסקס. הוא חייב להציג את זה בצורה אמנם מסולפת, אבל כזו שתגע בלב של הקהל ותגיע אליו במסלול הכי מהיר והכי כואב. כי זו הדרך היחידה ליצור סמפטיה בזמן קצר - דרך הקצנה...

j u n k

New member
ואיך בדיוק אתה סותר את דבריי?

וחומד...אני שמאלנית-תאמין לי אין הרבה יותר שמאלה ממני. אבל ריאליזם בסופו של דבר בכל זאת צריך. ואתה בכלל לא סותר את דבריי רק מחזק אותם..הבעייה היחידה שלי עם כל הדברים האלה זה שאנשים באים לארצנו הקטנה בלי יותר מדי מידע ועובדות בשטח כדי להטיף לנו על שלום וחירות. כן זאת בעייה אי אפשר להגיד שלא....כשמשווים את חומת ברלין לגדר ההפרדה-כן יש לי בעייה עם זה, כשאומרים "the germans killed the jews, the jews killed th arabas, the arabs killed the hustages" ממש מול הקהל ישראלי- איך הוא אמור לקחת את זה?, חלק מהאנשים...ואומנם דווקא עם זה אני לא מסכימה לוקחים את זה כאילו משווים אותנו לנאצים. קשה שלא לקחת את זה ללב, בכל זאת מדברים עלינו ושמים אותנו פה במעגל מאוד קשה. אומנם זה מה שהוא מנסה להגיד, אבל לפגוע ככה בנקודות החלשות של העם מולו הוא מופיע באמצע מופע רוק, ואז לטוס במסוק הנחמד שלו חזרה לבית מלון דן בתל אביב..זה לא מעשה מחאתי אלא מעשה של אדם שאוחז בדעות מערביות שיפוטיות. מה עם אפריקה? מה עם השואה בקוריאה? שלא נדבר על אל קאידע, שכחנו אותם? את ההפצצות באמצע לונדון? המצב הפוליטי בארץ הרבה יותר מסובך , ועם כל הכבוד לווטרס אני לא חושבת שאפילו הוא מבין מה הולך פה...הרבה ישראלים לא מבינים, אבל הוא?, הוא פשוט מטיף...יש לו דעות קיצוניות אולי אפילו יתר על המידה. ותאמין לי שאין פה שום קשר להיותי שמאלנית. כל ישראלי שפוי יודע זאת- גם יאיר לפיד, וגם כותבי הארץ. אז כן לא רצית להיות ביקורתי ,אבל היית, אל תדבר על הדעות הפוליטיות שלי ותסיק מסקנות חסרות בסיס בגלל שאומן רוק בריטי בא ושופט את המדינה שלי, לאחר שאני משרתת בצבא ההגנה לישראל-גם אם זה נוגד הרבה מעקרונותיי איך זה בדיוק יעזור לי לא לשרת בו? זה יהפוך את המדינה שלנו למדינה שוחרת שלום? זה ישחרר את חברים שלי מהמחסומים? זה נראה לך בסדר שאני אצא בגלל דעותיי השמאלניות? לא זאת תמימות דעים, וכמו שאני לא שופטת את הפלשטינאים כי אין לי מושג ירוק איך זה להיות בצד שלהם- כולנו נמצאים בסכסוך המגעיל הזה, כולנו נולדנו אליו. לברוח ממנו זה לא פתרון, מצד שני לפתור אותו זה לא פשוט. וקל לבוא לפה בסיסמאות נחמדות נגד הממשל. אנחנו לא בשנות ה-60 בויאטנם. פה אנחנו מנסים פשוט לשרוד. אבל לא זה לא הוריד לי ממנו- כל הגאונים המוזיקליים הם שרוטים בראש, זה חלק מהיופי באיזשהו מקום, קשה להאמין באיזה רמות פינק פלויד השפיעו עליי, אבל עיוורת אני לא.

AlanisJunkie

New member
אגב,

לגבי:
"The germans killed the jews, the jews killed the arabas, the arabs killed the hustages"​
הבנתי שאנשים בקהל שמעו פתאום את המילה JEWS, וכל כך הרגישו מיוחדים, שצרחו בהתלהבות והריעו לרוג'ר. בלי להבין באיזה הקשר בכלל זה נאמר... כמה פאתטי

FiFis Bitch

New member
תכלס, הוא נסחף עם הפגנת

דעותיו הפוליטים בהופעה, אבל זה צפוי ממנו, אני מאמין שזה היה אחד מהמניעים שלו לבוא לארץ... העיקר היה בן זונה של הופעה, אין מה לומר הדארק סייד היה מושלם (טוב אז הזמרת זייפה קצת בthe great gig in the sky ביג פאקינג דיל) אבל eclipse היה מושלם ומרגש ברמות שלא ניתן לתאר... קרייזי דיאמונד היה מצמרר, ו"עוד לבנה בחומה" העביר בי נוסטלגיה רצחנית.

Rockamora

New member
אי-אפשר!

במילה אחת? היה פשוט א-ד-י-ר הופעה שממש בא להתאבד אחריה.. כי אחרות לא יבואו
הופעה של פעם בחיים וממש לא שווה לשכוח או להתעלם. הו רוג'ר

AliceW

New member
אוי../images/Emo7.gif

הקנאה
לפחות נהנית, אני לצערי לא מאלו שיכולים לשמור 350 שקל בארנק מבלי להוציא אותם על גחמות מפגרות כמו פרוזן יוגורט בטעם תות-מקופלת
ואל דאגה, לא הוצאתי 350 ש"ח על פרוזנים, למקרה שתהיתם. והיי, אני פה
נחמד לחזור, ואני חושבת שאצליח לתמרן בין כל הלחץ.

j u n k

New member
שלום שלום

יא סחבקית. לאן נעלמת לך ככה בצללי האפילה? מערכת החינוך מציקה? קחי איזה ג'אגד ליטל פיל ...לי זה עזר בתקופה המגעילה הזו

AliceW

New member
איזה מערכת חינוך, עזבי אותך.

לימודים כבר הסתיימו, זהו, חלאס, נגמר
כל מה שנשאר זה המתמטיקה, הצבא, המוזיקה ואולי גם היומולדת
וגם ספורט (וואי, התמכרתי לזה) אבל זהו
אני נשארת כאן עוד קצת, נחמד לי פה

למעלה