וואו....

לירון171

New member
וואו....

חח אנשים... אני לא חברה בתנועה הזו ואין לי שום קשר אליה (אני דווקא באה מהצד האחר של הדת) אבל שיחקתם אותה... איזה סדר ואירגון!! כמה חברים יש לכם בתנועה וכמה מדריכים שאתם מצליחים להודיע על כנסים ופעילויות באימיילים וטלפונים? אני נפעמת... בקרוב אצלנו (מבחינת התנהלות התנועה...) *מפרגנת* אבל.... לא מסכימה איתכם ל-ח-ל-ו-ט-י-ן.... וכן, נחשפתי ליהדות רפורמית, קונסרביטית ועוד אחת שאני אפילו לא מצליחה להגות :) קראתי כאן הודעות שקצת צרמו לי כיוון שנאמרו כנראה מבורות.... אין דבר כזה "איש באמונתו יחיה.." יש "צדיק באמונתו יחיה.." (חבקוק ב,ד') שזה מסביר המון.... וגולדי14 (נראה לי..) אמרה באחד הדיונים שהיא בתור בת/אישה/נערה רוצה לעלות לתורה, להניח תפילין וכד'... אז סתם ליידע כללי נשים כן יכולות להניח תפילין, לקרוא בתורה ולהתעטף בטלית אם הן מאוד רוצות (למרות שזה לא מקובל..) אבל (והאבל הוא גדול) ... כל עוד שאת לא טובלת במקווה את עדיין בחזקת נידה (מחזור)- שזה אוסר עלייך... ולדוג' אפשר לקחת את ברוריה אשתו של ר' מאיר שמסופר עליה בגמרא שהיא הניחה תפילין והעבירה שיעורי תורה לתלמידי חכמים... וכאב לי לראות (ואני לא מדברת כדי לנסות להעצבן ולהכעיס אלא לשתף אתכם.. באמת) שב"ה יש לכם מושג יהדות מהי... אבל למה לחלל בשביל זה שבת? הרי זהו לאו מפורש בתורה (נכון שבתקפ' התנ"ך, הגמרא והתלמוד לא היו מכוניות, מחשב, פאבים וכו' ) אבל כל איסור שחכמים תיקנו נגזר מהלכה מסויימת- ואם הלכה זו נקבעה סימן שיש לה צורך.. וכן- להדליק אור בשבת זה אסור כי אתה מצית אש שזהו איסור מ-פ-ו-ר-ש בתורה ועונשו הוא כרת.. אותו דבר לגבי מכוניות וכיוצא בזה.. ולפעמים ישנם רק סייגים (גדרות הלכתיות) שנועדו למנוע מאיתנו לחטוא בשוגג כיוון שגבול ההלכה הוא מטושטש... בברכת חברים לתורה ולעבודה אני.

noam tapuzy

New member
בנוגע לחילול שבת אני לא מסכים איתך

ולמעשה כאן בתור תנועה גם אין הסכמה איתך ואני אסביר את עמדתי האישית יש הבדל בין להדליק אש לבין להבעיר אש שימי לב שכשאת מדליקה את האור את סוגרת מעגל חשמלי(כלומר גורמת לדחיפה של אלקטרונים במעגל) דחיפה של אלקטרונים יש כל הזמן בכל מתכת גם בלי לגעת בה..ובקשר לניצוץ שעלול להיווצר מסגירת המעגל- בחיי היום-יומיים וגם בשבת אני מרבה ללבוש טרנינג ותתפלאי לשמוע שאחרי 20 דקות של לבישת טרנינג כשתיגעי בכל מתכת שהיא יפלט ניצוץ אז אם כך אסור גם ללבוש טרנינג בשבת?!..או לחלופין לעשות כל חיכוך שיגרום למעבר אלקטרונים(חשמל סטטי)?! ובצורה כללית שולחן ערוך בנוער תל"מ ובתל"מ בכלל הוא אינו ספר של חוקים איך להיות יהודי אלא מקור השראה.. ובצורה כללית מה שאת תחשיבי כחילול שבת אני אחשיב כעונג שבת ("אם תשיב משבת רגלך עשות חפציך ביום קודשי וקראת לשבת עונג לקדוש ה' מכובד וכיבדתו מעשות דרכיך ממצוא חפצך ודבר דבר." ישעיהו נ"ח) וגם--->רציתי להגיד לך תודה כל פעם חשוב שנשאל את עצמנו על הדברים האלה וחשוב שנלמד ונדע בין אם נסכים ובין אם לא אחריי הכל מחלוקת לשם שמיים סופה להתקיים
באהבה נועם

ו...

נועם כבר הזכיר את זה, אז אני אחזק: עקרונית, כל חיכוך שהו, ולא משנה מה, גורם ליצירת חשמל סטטי במידה מסויימת, וזה אומר שחשמל סטטי, ומעבר אלקטרונים מתבצע בכל רגע ורגע בגופינו! נדב

בקשה! יש לי בקשה!

חלאס לדבר על כימיה או על כל מדע שהוא! סוף סוף יש מקום שהוא מקום מפלט מהדברים האלה!!! תודה.

......

אז "אני", שאני מניח שזה "לירון", אולי אל תפזרי פה ביקורות (שרובם הם מבורות) ותתחילי לשאול שאלות, בשביל שתוכלי בכלל להבין על מה אנחנו מדברים.... ובאמת כואב לי שאת חושבת שאנחנו מחללים את השבת... לדעתי להדליק אור ב (נורה חשמלית
) שבת זה לא חילול שבת, אך להדליק נר
זה כן (וזה רעיון הרפורמי!?!?!?) וחביבתי, זה ממש טיפשי מצדך להגיד שאין לנו ידע ביהדות, בהתחשב בכך שאין לך שום מושג מה אנחנו עושים
/יודעים
או חושבים
!... את מוזמנת לא להסכים עם מה שאנחנו חושבים או עושים, אבל לא לבקר
...

לירון171

New member
לא ביקרתי אתכם...

בסה"כ תיקנתי את המקור... סתם בשבילכם ע"מ שתוכלו לדעת את המשפט בהקשרו הנכון ולא איך שהוציאו אותו.. תקשיב אני לא חושבת שאתם מחללים שבת.. אתם א-כ-ן מחללים שבת. (נקודה). להדליק אור זה לחלל שבת... יש כאן גזירה שווה בין אור ובין הדלקת נר בשבת. שניהם זה בעצם אותו אב מלאכה שאסור בשבת. עכשיו, זה שאתה בוחר שהשולחן ערוך יהיה "ספר המלצות בשבילך" זה עניינך/ם אבל אל תגיד שמה שאמרתי זה לא נכון ושזה נובע מבורות כי מבחינת היהדות האמיתית (ולא נגזרת של היהדות... "יהדות חדשה" וואטאבר..) והמקורית זהו חילול שבת מפורש ועונשו כרת. לבוא ולהגיד שאין לי שום מושג מה אתם עושים/יודעים/ חושבים זו קביעה שאין לי מושג מאיפה התבססת עליה.. כיוון שאני נחשפתי לתנועה הרפורמית בארץ במיוחד בי"ם... ובחו"ל נחשפתי ה-מ-ו-ן לרפורמים ובמיוחד לקונסרבטיבים ואפילו חייתי במשך חודש אצל משפחה רפורמית (תוך שמירה על כל המצוות כמובן). וכן, ראיתי תפילה רפורמית.. ואפילו גם למדתי במשך שבוע בבי"ס רפורמי עם רבניות רפורמיות שהניחו תפילין כל בוקר והעבירו שיעורי יהדות-תורה-תלמוד לפי "הדת שלהם"... וסתם שתדע (ואני לא מכלילה.. אני מדברת ספציפית על אותו מקום) הרב שהעבירה את השיעור ב50% ממנו טעתה. אם מבחינת מקורות בתורה, אם מבחינת הקשר של דברים ואם מבחינת ציטוטים של רבנים... אז בוא נאמר שבורה אני לא בנושא הזה. עכשיו, זה שאתה בוחר לעשות מה שאתה רוצה ומה שנוח ל-ך זה עניין שלך.. אני סה"כ באה להראות לך את ההלכה האמיתית. אתה בוודאי למדת בכיתה י' על אנטישמיות רייט? למה קמה התנועה הרפורמית? אני בטוחה שאתה יודע.. אתה מן הסתם גם יודע איך התנועה הרפורמית נקראה בתחילת דרכה בגרמניה לא? רק השם והנסיבות שבהן התנועה קמה מראות לך את האבסורד שבדבר. ובאמת באמת אני לא אומרת את זה בנימה ביקורתית/עויינת/מזלזלת... אז בבקשה אל תקפוץ ותגיד שאני באה להטיח ביקורות, ולומר שאמרתי שאין לכם ידע ביהדות (כי לא אמרתי למיטב ידיעתי) אז באמת חבל שאתה קובע עובדות ומכניס לי מילים לפה..

דבר ראשון, את כן ביקרת אותנו

אבל זה לגיטימי- ביקורת זה דבר חשוב ואנחנו מקבלים בשמחה ביקורת. לגבי המקור- את צודקת, זהו אכן המקור (מאחד הנביאים בתרי-עשר, זכריה אם אני לא טועה) אך אפשר לפרש אותו בכמה מובנים- הפירוש שלי (ויש לי את אותה לגיטימציה לפרש בדיוק כמו לרבי א' או רבן ב') היא שאדם צדיק הוא אדם שחי על פי האמונה שלו. לא רק זאת- גם אם נעזר בפרשנות המקובלת- לא הוגדר בפסוק מיהו הצדיק. לגבי כל השאר- מה זאת יהדות מקורית? אני יכול לטעון שהיהודים המקוריים בכלל הקריבו קרבנות, לא היו להם ספרי תורה או משנה וכד', אנשים שהכהנים הנהיגו אותם ולא הרבנים- אם כך, האם היהודים היחידים הם אלו שמקשיבים לכהנים? מאוחר יותר התפתחה היהדות למשהו שדומה לקראים של היום- התורה היתה הספר היחיד, ולא היתה תושב"ע- אם כן- האם הקראים הם היהודיים המקוריים? (את תסכימי איתי שלא) האם להיות יהודי זה להיות קראי? אחר כך היהדות היתה דבר שהתפתח, ונע והשתנה, עד לפני בערך כ200 שנה כש"קמה" התנועה האורתודוכסים שאמרה "זהו, אי אפשר לשנות כלום". המהות של הרפורמה והמהות של התנועה שלנו היא בזה שאנחנו אומרים- לא! אין כזה דבר "יהדות מקורית", אנחנו מאמינים כמוכם, פשוט אומרים שלא צריך לעצור את ההתפתחות, את השינוי. אני לא חושב שאני חייב ללבוש חליפה שחורה, אני לא מאמין שאסור לי לשבת עם אמא שלי בבית הכנסת, אני לא מאמין שרב א' או רב ב' יקבע לי מה לעשות עם חיי ושיש לו יותר סמכות וקירבה לאל מאשר לי, ואכן, אני גם לא מאמין שהדלקת נורה היא מלאכה. נקודה אחרונה שאני רוצה להעלות היא לגבי השאלה "למה קמה התנועה הרפורמית" או "איך התנועה הרפרומית נקראה בתחילת דרכה בגרמניה"- יש לדיון שלנו שני מישורים- אחד מהותי ופילוסופי ואחד הסטורי, אני לא מאמין באידיאולוגיה כלשהי, או מצטרף לתנועה כלשהי בגלל ההסטוריה שלה, אלא בגלל הפן המהותי והפילוסופי שלה, אם את רוצה להתדיין על הפן ההסטוריה- זה כבר נושא שונה לגמרי. שיהיה לך יום טוב, המבקר.

למעלה