וואו....
חח אנשים... אני לא חברה בתנועה הזו ואין לי שום קשר אליה (אני דווקא באה מהצד האחר של הדת) אבל שיחקתם אותה... איזה סדר ואירגון!! כמה חברים יש לכם בתנועה וכמה מדריכים שאתם מצליחים להודיע על כנסים ופעילויות באימיילים וטלפונים? אני נפעמת... בקרוב אצלנו (מבחינת התנהלות התנועה...) *מפרגנת* אבל.... לא מסכימה איתכם ל-ח-ל-ו-ט-י-ן.... וכן, נחשפתי ליהדות רפורמית, קונסרביטית ועוד אחת שאני אפילו לא מצליחה להגות
קראתי כאן הודעות שקצת צרמו לי כיוון שנאמרו כנראה מבורות.... אין דבר כזה "איש באמונתו יחיה.." יש "צדיק באמונתו יחיה.." (חבקוק ב,ד') שזה מסביר המון.... וגולדי14 (נראה לי..) אמרה באחד הדיונים שהיא בתור בת/אישה/נערה רוצה לעלות לתורה, להניח תפילין וכד'... אז סתם ליידע כללי נשים כן יכולות להניח תפילין, לקרוא בתורה ולהתעטף בטלית אם הן מאוד רוצות (למרות שזה לא מקובל..) אבל (והאבל הוא גדול) ... כל עוד שאת לא טובלת במקווה את עדיין בחזקת נידה (מחזור)- שזה אוסר עלייך... ולדוג' אפשר לקחת את ברוריה אשתו של ר' מאיר שמסופר עליה בגמרא שהיא הניחה תפילין והעבירה שיעורי תורה לתלמידי חכמים... וכאב לי לראות (ואני לא מדברת כדי לנסות להעצבן ולהכעיס אלא לשתף אתכם.. באמת) שב"ה יש לכם מושג יהדות מהי... אבל למה לחלל בשביל זה שבת? הרי זהו לאו מפורש בתורה (נכון שבתקפ' התנ"ך, הגמרא והתלמוד לא היו מכוניות, מחשב, פאבים וכו' ) אבל כל איסור שחכמים תיקנו נגזר מהלכה מסויימת- ואם הלכה זו נקבעה סימן שיש לה צורך.. וכן- להדליק אור בשבת זה אסור כי אתה מצית אש שזהו איסור מ-פ-ו-ר-ש בתורה ועונשו הוא כרת.. אותו דבר לגבי מכוניות וכיוצא בזה.. ולפעמים ישנם רק סייגים (גדרות הלכתיות) שנועדו למנוע מאיתנו לחטוא בשוגג כיוון שגבול ההלכה הוא מטושטש... בברכת חברים לתורה ולעבודה אני.
חח אנשים... אני לא חברה בתנועה הזו ואין לי שום קשר אליה (אני דווקא באה מהצד האחר של הדת) אבל שיחקתם אותה... איזה סדר ואירגון!! כמה חברים יש לכם בתנועה וכמה מדריכים שאתם מצליחים להודיע על כנסים ופעילויות באימיילים וטלפונים? אני נפעמת... בקרוב אצלנו (מבחינת התנהלות התנועה...) *מפרגנת* אבל.... לא מסכימה איתכם ל-ח-ל-ו-ט-י-ן.... וכן, נחשפתי ליהדות רפורמית, קונסרביטית ועוד אחת שאני אפילו לא מצליחה להגות