וואו.

vinney

Well-known member
אז הרציונל לא היה שלום

הצריונל היה סיפוח. מש"ל.

אשרת

New member
צאו מהסרט הזה.

אתם לא מגנים על אף אחד. בטח לא עלי, כאשר אני גרה עשר דקות מטול כרם. אתם יושבים שם על מנת לממש את האידיאלוגיה שלכם, ומשום שיש עליכם גם ביקורת ציבוירת, אתם מנסים לשכנע את עצמכם ואותנו, שאתם למעשה עושים טובה לנו, שאתם יושבים שם. אז יש לי חדשות --- אתם לא! עקב זה שהוא לא מסופח בשום צורה שהיא למדינת ישראל, בהחלט עושה אותו שונה מקרית שמונה, נתיבות וכו'. אתם למעשה שים את כספכם על קרן הצבי, ואחרי שמעיפים אותם משם, אתם בוכים.

snift

New member
זכותך לדעתך..

להבדיל לכל מיני אנשי שמאל, אני לא חושב שכולם חייבים לקבל את עמדתי. מצד שני, אני כן חושב שזכותי "לחיות בסרט הזה". בנתיים אני רואה רק חיזוקים ל"סרט" שבו אני חי. כמובן שהעובדה שהשטח לא מסופח עושה אותו שונה. הוא שונה בכך שהמדינה בהחלט יכולה להחליט לגרש ממנו אנשים בעזרת רוב רגיל ולא בעזרת רוב מיוחס. זה השוני היחידי. אבל כל עוד המדינה גם לא החליטה את ההפך ומרשה לאזרחים שלה לגור שם, הרי שחובתה להגן עליהם והעלות פשוט אינה רלוונטית.

vinney

Well-known member
אין לה שום חובה כזאת

המדינה מרשה גם לאזרחים שלה לגור באוסטרליה. נשלח חטיבות מילואים להגן על ישראלים בסידני?

אשרת

New member
רוצה חטיבה של שלמה של חיילים

שתגן עליך, ויני?

vinney

Well-known member
חס ושלום../images/Emo13.gif

(אם כי אני בטוח שלא יהיה קשה לגייס מספיק אנשים למשימה
)

snift

New member
מצד שני, אלו שחיים באוסטרליה

מוגדרים ככאלו אינם גרים במדינה, על כל המשתמע מכך. הם, למשל, לא משלמים מיסים למדינה על רווחים שהם עושים שם והם לא משרתים במילואים וכו'.. כפי שכבר כתבתי לך הרבה מאוד פעמים בעבר, מאחר והמדינה החליטה שהשטחי יו"ש הם חלק ממנה (ועובדה, היא מתיחסת אליהם כאל כאלו) הרי שחובתה לספק את הדברים שעבורם היא גובה כסף. זה שאתה תמשיך להשוות את ההתנחלויות לערים בחו"ל לא יהפוך את ההשוואה הזו לנכונה. ההשוואה היחידה הרלוונטית היא ההשוואה בחוק, ולא זו שבהזיות של ויני.

vinney

Well-known member
אל תהיה כל כך בטוח

אני יכול להביא לך רשימה של עשרות אנשים שגרים בחו"ל ומשלמים מסים למדינת ישראל, עושים מילואים, ואף אחד לא שולח גדודי צה"ל להגן עליהם. וזה רק אנשים שאני אישית מכיר.

snift

New member
אני בהחלט בטוח.

מי ש"גר" בחו"ל ולא רק נמצא שם חלק מהשנה, בהחלט לא עושה מילואים (אלא אם כן הוא מתנדב) ולא משלם מיסים, אלא אם כן הוא מעוניין לשלם ביטוח לאומי ומס בריאות כדי לשמור על זכויותיו בארץ. מצד שני, אכן לא ישלחו גדודי צה"ל להגן עליהם, אבל בהחלט ישלחו נציגי משרד החוץ אם הם יטרכו וישקיעו לא מעט כסף בחיפושים אחריהם אם הם יעלמו. בכל מקרה, אני אומר זאת שוב - מאחר ומדינת ישראל לא מסכימה איתך שההתנחלויות ושטחי יו"ש הם חו"ל, אז זה לא משנה מה אתה חושב. מה שמשנה זה החוק.

vinney

Well-known member
איזה חוק?

אם המדינה כל כך לא מסכימה איתי, למה היא לא מכילה את ריבונותה על יהודה ושומרון (מה שאתה טוען, תוך שקר מוחלט, שהיא עושה)?

snift

New member
מהיא "החלת ריבונות"?

זה שאתה זורק את השורש "ש.ק.ר." כלפי כל מי שלא מסכים איתך לא הופך את דעותיך האישיות לאמת צרופה.. כפי שכבר שאלתי אותך - איזה חוק חל בהתנחליות? מדוע יכול שוטר ישראלי לעצור אותי אם אני נוסע בניגוד לחוקי מדינת ישראל בכביש שהינו מעבר לקו הירוק (או שאולי לדעתך הוא יכול לעצור אותי גם אם הוא במקרה רואה אותי מבצע עבירת תנועה באוסטרליה? או יותר מזה, פונה ימינה באור אדום בטורונטו (מה שמותר שם, אבל אסור פה)) סיפוח, למרות שאתה מאוד רוצה להציג את זה כך, אינו צורה יחידה של החלת ריבונות. כי אם כך, איזו טענה בעצם יש לך כלפי מדינת ישראל בכלל. אם סיפוח היא הצורה היחידה של החלת ריבונות, אז מאחר וישראל לא סיפחה את עזה ויו"ש, הרי שהיא לא שולטת בהם, אז מה בעצם הטענה שלך? העובדה הבסיסית היא שאתה טוען 2 טענות שונות שמתבססות על אותה משענת ובכך אחת מהן חייבת ליפול. או שהשטחים הם לא חלק מהמדינה ואזי מי אתה שתגיד בכלל לאנשים שם מה לעשות ומי המדינה שתקח מהם כסף? או שהם כן חלק מהמדינה ואז המדינה חייבת להם לפחות את מה שהיא חייבת לכל תושב/אזרח אחר התחומי המדינה. ואם עלות הבטחום שם גבוהה יותר, אז זה מה יש, בדיוק כפי שהיא יותר גבוהה בשדרות ובישובי הצפון.

vinney

Well-known member
חוקי מדינת ישראל חלים על אזרחיה

בכל מקום בעולם. כן, אתה יכול להתבע בארץ על עבירה שאתה עושה בטורונטו. האם זה עושה את טורונטו לחלק ממדינת ישראל? לא נראה לי.

snift

New member
תשומת לב לפרטים !

האם אתה באמת מאמין שאם אני אפנה ימינה ברמזור אדום בטורונטו (מה שמותר (!!) שם) מדינת ישראל תוכל להעמיד אותי לדין על כך שעברתי באור אדום, רק כי במדינת ישראל זה אסור? הרי לפי ההגיון ההזוי שלך, בכך שכשנהגתי ברכב באנגליה, נסעתי בצד שמאל של הכביש, אני בעצם עבריין. אני ממש מקווה שאתה לא באמת מאמין בזה...

vinney

Well-known member
לא מדובר בעבירה על החוק

אבל אם תרצח מישהו בטורונטו - אתה בהחלט עלול להשפט בארץ (אם לא ירצו לשפוט אותך בטורונטו). לפי החוק מותר לישראלי לנהוג לפי חוקי תעבורה מקומיים, כל עוד רשיון ישראלי מוכר במדינה בה הוא נוהג. זה אף רשום על הפלסטיק של הרשיון שלך.

snift

New member
התקדמנו..

אז אתה מסכים שכל עוד אני נוהג לפי החוק המקומי, לא ניתן לשפוט אותי בישראל, גם אם אני עושה משהו שלפי החוק הישראלי הוא עבירת תנועה. אז אם כן שופטים אותי לפי החוק הישראלי כאשר אני נוהג בשטחים ועושה משהו שלפי החוק ישראלי אסור, מה זה אומר על השאלה איזה חוק חל על השטחים?

snift

New member
זה מה שאני שואל אותך.

בדוגמא שנתתי עצר שוטר ישראלי אזרח ישראלי שעקף על קן לבן באיזור בניימין, לפי הגדרתך השטח אינו חלק ממדינת ישראל ולפיכך (א) מאיפה הסמכות של השוטר לעצור את הנהג? (ב) על איזה חוק עבר הנהג?

vinney

Well-known member
מאיפה הסמכות אני לא יודע

תגיד לי אתה. על איזה חוק? חוק תעבורה. כמו שכבר סיכמנו, מותר לאזרח ישראלי לנהוג לפי חוק המדינה הזרה, גם אם שונה מישראלי, בתנאי שרשיון ישראלי מוכר שם. אז איזו מדינה זאת בכבישי בניימין, שחוקיה שם שונים מישראלים, אבל רשיון ישראלי מוכר שם?

snift

New member
אתה זה שטוען שהשטח אינו

חלק מהמדינה ולכן אני שואל אותך באיזו סמכות עוצר שוטר ישראלי אדם שנוסע בכביש במקום שבו החוק הישראלי לא אמור לחול בו? האם יכול להיות שזה בגלל שהחוק הישראלי כן חל בו?

vinney

Well-known member
אתה טוען שיש לו סמכות - תגיד לי לפי

איזה חוק. כבר שלוש פעמים ביקשתי שתענה על השאלה הזאת. אם אין לו סמכות - אל תעצור. (אגב, לתשומת לבך, שטחי יהודה ושומרון נמצאים תחת ממשל צבאי ישראלי, כך שהוראות הממשל חלות על כל תושביו. מתנחלים החליטו שלא יאה להם וביקשו שעליהם אישית יחול החוק הישראלי).

למעלה