וואו.

vinney

Well-known member
נו, אז ספר לי על הוצואות מצטברות

לגבי מתנחלים הבאתי לך הוצאה אחת בודדת מסכנה של כמה מליארדים, שלא לדבר על כל ההוצאות אחרות. אתה רוצה להשוות למי גדול יותר? תשווה.

עבריינז

New member
בניגוד אליך

לא אכפת לי מההוצאות על פיזור הפגנות של האנרכיסטים ובטח שלא אכפת לי מכמה משלמים למפונים כי אני לגמריי בעדם. אני מודע לזה שיש למדינה הוצאות כאלה או אחרות, ואני לא מתווכח מי מבזבז יותר. מה שאני מנסה להגיד זה שתפסיק עם עניניי הכספים ואם אתה כבר נכנס לזה אז תיהיה אובייקטיבי. חוץ מזה אתה יוצר כאן אווירה כאילו הבאת לי פירוט לאן הלך כל שקל ושקל בעת הפינוי מרצועת עזה. בא לך לפרט בהרחבה לפניי שאתה שולח אותי להשוות? או שמא כשאמרת "מיליארדים" זה היה ניחוש פרוע...(?)

vinney

Well-known member
לא איכפת לך? אז על מה אתה מתווכח?

בגלל כל ה"לא איכפת לי" כמוך, המדינה נראית כמו שהיא נראית. לי איכפת. זה הכסף שיוצא מהכיס שלי, ולא מעט כסף. אתה רוצה להיות אובייקטיבי? תהיה אובייקטיבי. תשווה את הוצאות פיזור הפגנות האנרכיסטים להוצאות קיום התנחלויות בשטחים.

עבריינז

New member
שוב פעם

אמרתי שאני מכיר בעובדה שישנן הוצאות כאלה ואחרות אני לא רואה בהן הוצאות מיותרות... אני בטוח שצריך לפזר אנרכיסטים כי הם מאיימים על המדינה כמדינה דמוקרטית, ואני בטוח שאם המדינה מחליטה ליישב ולתמוך בהתיישביות ברצועת עזה ויום אחד מחליטה שהם עפים משם אז צריך לפצות אותם על העוול ועל זה שאין להם בית ולא פרנסה. ואל תפנה אליי את הטענות שלי.. אתה זה שבא בטענה כי המתנחלים מבזבזים מיליארדיי שקלים.. .אני מזמין אותך להביא לי חשבונית ולספר לי כמה הם ביזבזו ולוותר על ההצהרות הכלליות. ואל תידבק לקטנות, האנרכיסטים הייתה דוגמא. בוא גם תספר לי איך המדינה ניראית בגלל "אנשים כמוני"... עד עכשיו אנשים "כמוך" עשו יותר נזק למדינה (הסכם אוסלו לדוגמא). ואם אתה מתכוון לקחת דברים שאני אומר ולהאיר אותם באור אחר אין לי כוונה להמשיך את הדיון הזה. אתה יודע בדיוק למה התכוונתי כשאמרתי "לא אכפת לי".

vinney

Well-known member
אני לא כזה בטוח שצריך לפזר את

ההפגנות בבלעין, זה שהדביקו להם "אנרכיסטים" לא עושה אותם כאלה, ואנשים שקוראים לעצמם "אנרכיסטים" עשו שירות דוב לתושבי בלעין. אבל, זכותם של התושבים האלה להפגין, וזה לא עושה אותם יותר או פחות אנרכיסטים, ואין שום סיבה שבעולם לפזר את ההפגנות האלה, בטח שלא באלימות בה הן מפוזרות כיום. אבל אלה ערבים, אז למי איכפת, כן? אני לא אומר שלא צריך לפצות את המפונים מעזה, ולא אומר שלא צריך לדאוג להם עכשיו, בהחלט צריך. הם צריכים לקבל את הפיצויים והתמיכה, לא רק בגלל שהחוק קובע שהם צריכים, אלא בדיוק בגלל מה שאמרת - תמכו בהם לאורך כל השנים, הזרימו להם כספים, הרגילו אותם לזה שהם מיוחדים ויעשו בשבילם הכל, ועכשיו פתאום הפסיקו, וזה כואב להם, גם פיזית, כי זה תהליך גמילה שצריך להיות מבוקר. אבל מה שאני כן אומר זה שזה לא היה אמור לקרות מלכתחילה. עצם זה שהמדינה מיישבת אזרחים שלה בשטחים שלא שייכים לה זה פסול, זה גם מנוגד לחוק בינלאומי, וזה מסנדל, כמו שזה סינדל, את המדינה בהחלטותיה אחר כך. היו עושים מה שעשו ברמת הגולן - לא הייתי אומר מילה, להיפך, הייתי דורש שיערכו משאל עם על כל ויתור על שטח שכזה. אבל לא עשו את זה, ולכן האנשים שהלכו לגור שם - אשמים במצבם, ולמרות שצריך לטפל בהם (כמו גם בחולי סרטן ריאות אחרי 50 שנים של עישון), זה לא מוריד מאשמתם. אז לא איכפת לך, אתה לא מתכוון להשמיך את הדיון עם מישהו שלא מסכים איתך, ולא בזין שלך לשמוע דעות של אחרים. בסדר, זה מקובל, זה גישה אופיינית לבערך כל איש ימין, אתה לא מפתיע אותי. אתה זה שתופתע בפינוי הבא, כנראה.

עבריינז

New member
ושוב פעם

אתה לוקח את מה שאני אומר ומציג את זה באור אחר. אז אני אסביר כמו לילד בן 3: אני לא מתכוון להמשיך את הדיון, -אם- , אתה מתכוון להוריד את רמת הדיון לרמה שבה אתה לוקח ביטוי ממשפט שלם ומיחס לו עניין אחר. יש מבין? אם לא שמת לב שאני קורא כל הודעה שלך ומגיב למרות שאני לא מסכים איתך. ואז אתה בא ואומר "אתה לא מתכוון להמשיך את הדיון עם מישהו שלא מסכים איתך" אני מעריך שיש לך בעיה מסויימת, אולי פיצול אישיות. בכל מקרה אתה מוזמן לפנות לפסיכיאטר, או להמשיך להתווכח עם עצמך וקשיי ההבנה שלך. ועוד בא ומציג סוג של הכללה לגביי אנשיי הימין. כמו כן, אולי כדאי שתסתכל על תמיכת הממשלה בהתיישבויות בעזה כצעד אסטרטגי? ומכיוון שאתה לא מאמין בכך שצריך ליישב את הארץ הזו (אם זה לא בגבולות המדינה [שאתה מגדיר אותם כגבולות המדינה]) אני לא אתייחס לזה שהתיישבות באזורים הללו היא הכרח מהסיבה הזו. אז המדינה לא סתם מימנה את ההתיישבויות, והיא ממנה אותן מאותה סיבה שהיא ממנת את צה"ל כי ההתישבויות וחלקן הגדול היו באזורים אסטראטגיים והקסאמים של היום הם תוצאה של היעדר התיישבויות אלה וזאת אומרים אנשיי צבא ואתה מוזמן לחלוק עליהם (או שלא). ועוד דבר, אני לא מבין אתה חושב שהמדינה שילמה על בניית הבתים? אלו היו אותם כספים שמופנים אל תושביי ת"א וכל ישוב. ואתה תיהיה קצת כפוי טובה אם תאמר שהם היו שם לשווא.. הם היו מגן אנושי, ולא ברחו כמו תושביי שדרות של היום. פשוט אז הקסאמים היו מופנים אל תושביי רצועת עזה ובתקשורת לא דיווחו על כך.

vinney

Well-known member
סליחה, אם אתה לא מסוגל להסביר את

עצמך - זאת בעיה שלך, לא שלי. אתה לא רוצה שאני אבין מהמשפטים שלך משהו שלא התכוונת אליו? תרשום יותר ברור. אתם, הימניים, תמיד מציגים את תמיכת הממשלה בהתיישבות, עידוד ההתישבות, מתן הטבות למתיישבים, אבל אף פעם לא מתייחסים להחלטה להפסיק את ההתישבות באותה הלגיטימיות. למה מי שעודד לא יכול להפסיק לעודד? למה מי שהתחיל לא יכול לסיים? המדינה החליטה בשלב מסוים שזה יועיל לה - המדינה חליטה בשלב הבא שזאת הייתה טעות. למה החלטה ראשונה מקובלת עליך, אבל ההחלטה השניה - לא? אז במבחן התוצאה ההתישבות בעזה הייתה טעות, וכל הכסף שנשפך לשם יכול היה להחסך, החל מהקמת הישובים הראשונים, ועד הפינוי היקר והמושקע עם כל הפיצויים. כל זה היה טעות, והטעות זאת עלתה לנו ביוקר. קסאמים של היום הם בהחלט לא תוצאה של העדר התישבות, אני גם די בטוח שאלמלא ההתישבות, לא היו הקסאמים, אבל לצערי הרב אין דרך להוכיח זאת עד שנמציא מוכנת זמן. אני לא חושב שהמדינה שילמה על בניית בתים, אני בטוח בזה. בניגוד לתושבי תל אביב, תושבי השטחים (ואת זה אני יודע בוודאות, כי אני מכיר כמה) קיבלו הטבות מאוד מפליגות, מענקים מקומיים, והנחות במשכנתאות ומסים. יש מעט מקומות גם בתוך המדינה בהם מקבלים תנאים דומים או מתקרבים, אבל לצערי, ההעדפה לאורך השנים הייתה לתת את התנאים האלה למתנחלים בשטחים, לא לאלה הרוצים לגור במדינה. אז אם אתה חושב שלא היו קסאמים על שדרות לפני הפינוי - אתה בהחלט טועה. היו גם היו, גם קסאמים, גם פצמ"רים, גם ירי מעבר לגדר, גם נסיונות חדירה, הכל היה. אני אישית הסתובבתי לילות בשדות אחרי כל אלה שניסו לעבור את הגדר, וחיפשתי את הנפילות של הקסאמים והפצמ"רים. כלי שכפ"ץ קראמי, אגב, למרות שלש"ג של אלי סיני היה.

עבריינז

New member
אני מסביר את עצמי

דיי טוב, ואני קורא שוב את ההודעה ומנסח כך שתבין למה הכוונה אז אל תבוא ליי בטענות אם יש לך בעיות הבנה. קודם כל לא אמרתי שלא היו קסאמים על שדרות. אמרתי שהם היו מגן אנושי כלומר היו מוכנים לספוג את הקסאמים שנפלו עליהם ובכך גם להגן על תושבים מחוץ לרצועת עזה. ושוב, אלו מצביאים גדולים ממני וממך שאומרים שההתיישבויות היו באזורים אסטראטגיים ועל סמך מה אתה בא ושולל את זה? אז הנה אין עכשיו התיישבויות בעזה ויש קסאמים על שדרות.. עדיין המתנחלים אשמים? המדינה לא ממש החליטה כי ההתישבות הייתה טעות. זה היה יותר עניין אידיאולוגי וגם אישי. "מבחן התוצאה". איזו תוצאה בדיוק? גם השמלאנים שבשמלאנים (או לפחות אלו שמסתכלים על העובדות כפי שהן ולא אטומים כמוך שמתכלים על הדברים כפי שנח להם) הודו כי ההתנקות לא הייתה הצלחה ובטח שלא הדרך שבה היא נעשתה. והתוצאה? תושביי שדרות בורחים לאילת. אשקלון בקרוב אצלכם. והפסקה האחרונה שלך לגמריי מיותרת כי אתה מכניס לי מילים לפה ומגיב עליהם ותיראה מה כתבתי לך בהודעה הקודמת על העניין הזה, כי נימאס לי לחזור על זה בפעם ה 3.

vinney

Well-known member
עוד פעם המגן האנושי

בשביל מה הם היו מוכנים לספוג את הקסאמים, אם ממילא שדרות הותקפה? רק כדי שכולם יגידו "איזה גיבורים אלה!"? אבל, יחד איתם, ספגו גם החיילים שהיו בשירות חובה (כמה בני 18 נהרגו שם בהגנה על המתיישבים?), המילואימניקים עם משפחות (כולל אותי אישית, ואני בהחלט נגד המצאותם שם, כמו רבים מחבריי ליחידה שמעולם לא סירבו לבוא לאף תעסוקה בעזה), עובדים זרים (גם אלה מגנים אנושיים? הרי גם אלה נהרגו שם), וכו' וכד'. על סמך מה אני שולל את הדגנרלים שלנו? על סמך התוצאה. איזו תוצאה? אם או בלי התיישבות בעזה, אנחנו עדיין במלחמה, והרבה יותר ממה שהיינו לפני 30 שנה, כשההתישבות החלה. ההתנתקות הייתה הצלחה כי היא ניתקה אותנו מעזה. אף אחד לא התימר להביא לסיום התקיפות על שדרות על ידי ההתנתקות. אני אמרתי אז ואומר גם היום - התקיפות של הפלשטינאים לא יתסיימו, אלא אם כן הם ירצו לסיים אותן. ועובדה שמתחיל שם התהליך, כשאנשי פלג אחד מתחילים להלחם באנשי פלג אחר, כי לטענתם של הפלג הראשון, תקיפות של הפלג השני נגד ישראל פוגעות באינטרס שלהם. לא סתם הדגשתי את המילה האחרונה. זה צריך להיות אינטרס שלהם להפסיק את התקיפות האלה. ברור שלחמאס, כמו גם לימין הישראלי, האינטרס הוא שהתקיפות ימשיכו.

עבריינז

New member
טוב

זה גולש לנושאים שלא קשורים בכלל ואני יכול להמשיך ולהגיב וזה לא יסתיים לעולם כי אני לא אשכנע אותך ואתה לא אותי. הבארתי את הנקודה שלי בענייני הכספים וזהו. רק אני אגיד שהם היו שם כי הם האמינו שהם צריכים להיות שם כמו הרבה אנשים אחרים והם הגנו עליי ועליך בעקיפין ואם אנחנו כבר במלחמה אז זה לא חכם מיוחד לתת לאוייב חופש התחמשות כי זה לא יסתיים לעולם.

vinney

Well-known member
אין לי ויכוח על מה הם האמינו בו../images/Emo13.gif

אבל זה לא חדש לך, אני מקווה, שדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות.

תמיר1991

New member
אתה אומר שהיישוב של יהודים בעזה

מלכתחילה הוא טוב ומוסרי? כי אם זה לא כך, וזה אכן לא כך, סילוקם משם ופינויים היה לגיטימי לחלוטין, גם באלימות ממש אם הייתה התעקשות להיאחז באדמה לא להם. תמיר.

והיישוב של רמת אביב יותר טוב?

מי בכלל קובע של מי קרקע מסוימת? אם אתה חוזר להיסטוריה, מן הסתם יש לנו עדיפות עליהם, אם אתה מדבר על כוח, מן הסתם שוב יש לנו עדיפות עליהם. אם אתה מדבר על בעלות אחרונה אך לאורך זמן מסוים, הרי מן הסתם זכותם של המתנחלים שנולדו בהתנחלויות או גרו שם עשרות שנים עולה על זכותם של הפלסטינאים. האדמה שייכת למי שמחזיק בה. חלקם, דרך אגב, קנו אותה בכסף מלא, בדיוק כפי שהקרן הקיימת עשתה לפני הקמת המדינה. חלקם נאחזו בקרקע שהצלחנו להשתלט עליה לאחר שתקפו אותנו (בדיוק כמו תושבי רמת אביב). אין שום הבדל בין השניים. מדוע בכלל אתה מתנגד לזכות השיבה של הפלסטינאים? למה שלא ניתן לכמה מיליוני פליטים לחזור לאדמת אבותיהם? סילוקם ופינויים בהחלט היה לגיטימי לדעתי, אך גם סילוק ופינוי פלסטינאים הוא לגיטימי בעיניי. הבעיה היא אצלך בזה שאתה מפריד בין גירוש פלסטינאים לבין גירוש יהודים (אלא אם גם אתה תומך בגישה שלי שבהחלט ניתן לבצע טרנספר תמורת פיצוי או בשעת מלחמה ללא פיצוי). לגבי טוב ומוסר, אני אתאיסט, מן הסתם אין לדברים האלו כל משמעות בעיניי.

vinney

Well-known member
זה הטיעון הכי עלוב שיש לימין להציע

"יישוב רמת אביב יותר טוב". כן. יישוב רמת אביב יותר טוב. יש לך בעיה עם זה? לך תגור בעזה, שלא תעז לדרוש ממדינת ישראל להגן עלייך או לממן אותך.

כל כך עלוב שאין לה מה להגיב כנגדו

מה ההבדל בין רמת אביב לבין קצרין (ישוב ברמת הגולן) לבין ניסנית (אחת מההתנחלויות הצפוניות ברצועת עזה)? פרט בבקשה והאר את עיננו באשר להבדל המהותי בין השלושה.

vinney

Well-known member
גבולות מדינת ישראל.

שניים הראשונים בתוך גבולות מדינת ישראל, כפי שהמדינה רואה אותן, השלישי - בחוץ.

snift

New member
ויני - לפי חוקי מדינת ישראל

המדינה יכולה לאשר לאנשים להקים ישוב בירדן? למיטב ידיעתי, הגבולות של המדינה כפי שהמדינה רואה אותם בהחלט כוללים, נכון להיום, גם את כל יהודה ושומרון. נכון שהשטח לא מסופח, אך מצד שני, גם אינו חו"ל. אז אלא אם כן אתה משנה את ההגדרה של המילה "בחוץ" (מה שאתה בהחלט עושה לעיתים קרובות), היא פשוט לא נכונה פה.

vinney

Well-known member
דעתך לא טובה

גבולות המדינה לא כוללים את יהודה ושומרון, חד וחלק. גבולות המדינה, כפי שהמדינה רואה אותם, כוללים את שטחי מדינת ישראל בגבולות הפסקת האש, להוציא את ירושלים ורמת הגולן, שהמדינה (הכנסת) החליטה לכנס לגבולותיה מבלי הסכמים בינלאומיים כלשהם. יהודה ושומרון נמצאים ללא ספק תחת כיבושה של מדינת ישראל ובשליטתה החלקית, אבל בהחלט לא מהווים חלק ממנה. וכן, המדינה יכולה לאשר לאנשים להקים ישוב בירדן. המדינה אפילו עשתה את זה כשאישרה הקמת ישובים רבים ומגוונים בשטח הממלכה ההאשמית. זה שכרגע הממלכה כבר ויתרה על בעלותה על השטח לא משנה את העובדה הזאת מאומה.

ערב רב

New member
להפך, הסכמי שביתת הנשק אומרים

במפורש שהם אינם קובעים גבולות של קבע, כל השאר בראש שלך.

vinney

Well-known member
נכון.

המדינה קובעת את גבולותיה. מדינת ישראל לא החליטה לספח את יהודה ושומרון אף פעם. אלא אם כן זה בראש שלי, אז אתה בהחלט מוזמן לצוטט לי את החוק הקבוע שיהודה ושומרון הם חלק ממדינת ישראל.

למעלה