וואו

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך

tz6

New member
וואו

קראתי מה שנכתב פה על Three Tales, וזה נשמע מטורף... מישהו יכול להסביר לי משהו על היצירה הזאת, ובעקרון, לפני שאני מקשיב לה/צופה בה, אולי כדאי שאני אשמע יצירות אחרו של רייך, כי לא שמעתי שומדבר שלו עדיין..?

סטיב רייך - האיש ואשתו

סטיב רייך, ביחד עם פיליפ גלאס, הוא אחד מן המלחינים החשובים ביותר בסגנון המינימליסטי. עם זאת, הוא חרג מן המודל המינימליסטי המצומצם (של שנות השישים) אל עבר עירוב בין מספר סגנונות שונים. היצירה Three Tales היא אחת האחרונות שלו, והיא נמכרת בחנויות כדי-וי-די (סרט וידאו עם מוסיקה) ובתוכו גם מוסיקה בלבד. היצירה מחולקת לשלושה סיפורים: א) התפוצצות בלון ה"הינדנבורג" הגרמני; ב) הניסוי האטומי באי ביקיני ע"י ארה"ב; ג) דיון על שיבוט, גנטיקה וטכנולוגיה. לדעתי מדובר ביצירה מרתקת, לא פחות מזה, ששואלת הרבה שאלות מהותיות על החיים שלנו, ולא נותנת פתרונות קלים. זו יצירה שמעוררת את הדמיון, ממריצה את המוח ודנה באופן מקורי בנושאים שנראים משמימים. אני ממליץ להשיג את גרסת הוידאו, מפני שהיא היצירה ה'מהותית', ולא ניתן להסתפק בגרסה המוסיקלית בלבד. את הוידאו הפיקה, ביחד עם רייך, אשתו. לגבי יצירות אחרות שלו: ממה ששמעתי עד היום, אני חושב שהיצירה "תהילים" (שירה בשפה העברית!) היא יופי של מבוא לעולם של רייך. משם אפשר להמשיך הלאה אל Desert Music ואחר כך אל Different Trains. רייך, אגב, הוא יהודי, וגם ביקר בישראל.

meandmeandme

New member
אם אפשר..

אני עד לכך שאפשר להנות מהיצירה הזאת גם אם רוכשים רק את הדיסק ולא את הדיוידי, אבל הייתי רוצה לשמוע עוד על מה רואים על המסך בזמן כל אחת מהיצירות.

שים לב ש...

לא אמרתי שאי אפשר להנות. אמרתי שכדי להבין את היצירה כמו שצריך, צריך לראות אותה ולא רק לשמוע אותה. מה רואים על המסך? זה בלתי אפשרי לתאר. אני באמת רוצה להיות נחמד והכל, אבל זה בלתי אפשרי.....רואים המון דברים.....

cwazi

New member
אולי יש מקום

לערוך הקרנה נוספת של היצירה(למרות שאיננה "רוק מתקדם"),מכיוון שלפחות אני לא הצלחתי להשיג את היצירה בארץ.

ספק רב אם זה יקרה

אני ממליץ לך ליצור קשר עם חנות כמו צליל או טאואר, ולבקש הזמנה מיוחדת בשבילך. ייתכן שהם יהיו מוכנים לעשות את זה. אם לא - באמזון זה עולה רק 17 דולר.

cwazi

New member
יש לי את היצירה

והיא בהחלט הוזמנה מארה"ב, ובמידה ויהיה ציוד מתאים וחדר, אני בהחלט אשמח לבוא כשהדי.וי.די איתי.

עכשיו הבנתי אותך פתאום

הפתרון המתאים, לדעתי, הוא רכישת כונן DVD למחשב שלך, במחיר של 200 שקלים ברוב החנויות.....

פרוגיא

New member
כמה הערות...

1. לפי מיטב ידיעתי אין אפשרות לקנות את הCD בנפרד, הם באים כחבילה. יש בזה מידה רבה של הגיון מכיוון שהם נוצרו כיצירה משותפת. בכל מקרה, גם אם הייתה אפשרות כזאת חבל מאוד לקנות רק את הCD. 2. למרות שעבודת הוידאו מענינת אני לא חושב שהיא מרשימה במיוחד ומשום מה אני נהנה הרבה יותר להאזין למוזיקה בלבד. אם זה נשמע כסתירה להערה הראשונה - אז לא כך הוא, אני חושב שזו חויה לצפות בDVD ויותר מזה עבודת הוידאו מחדדת ומעשירה את הרעיונות שמועלים ביצירה. כמו כן יש בDVD כמה בונוסים נחמדים.

כמו להשוות בין מלפפון למטוס

ההאזנה למוסיקה היא חוויה מסוימת מאוד, והצפייה בסרט (עם הפסקול) היא חוויה שונה לחלוטין. אי אפשר להשוות ביניהן - אתה יכול להאזין ליצירה תוך חיתוך מלפפון לסרט ירקות, אבל אם אתה רוצה לצפות בה, אתה חייב לשבת מול הטלוויזיה ולהתרכז. זה פשוט לא אותו דבר... בכל אופן, אני מאזין ליצירה הרבה פעמים (בעיקר לחלק האחרון), אבל הצפייה עוזרת להבין הכל יותר טוב, ובאופן הרבה יותר אנושי ואינטואיטיבי.

פרוגיא

New member
אולי מטוס ארוך וירוק...

לא ניסיתי להשוות כל כך, פשוט אמרתי שאני מעדיף להאזין למוסיקה בלבד. עניין אישי לגמרי (ואני מסכים לחלוטין שהצפייה תורמת להבנה של היצירה).

tz6

New member
מגניב, ו...

אני לא מתמצא במוזיקה מינימליסטית (שם לא כ"כ מינימלי, הא?) בכלל, אולי כדאי שאתחיל עם יצירה אחרת?

אולי

אתה יכול להתחיל עם Proverb של סטיב רייך לדעתי. יצירה לא ארוכה מדי, יפהפיה ואופיינית לסגנון המינימליזם המורחב שלו.

למעלה