וואו!

strahd

New member
וואו!

אני כרגע סיימתי את הספר השני בסדרת המלך הכוהן ויש לי מילה אחת להגיד :"וואו!" (דזה וו...) אין מה להגיד, ללא ספק סדרת רומח הדרקון הטובה ביותר שרצה עכשיו בשוק. החלק השני של הסידרה מספר על הקרב בין הכוהנים של פאלאדין לעומת המכשפים והקרב ות הגדולים המתרחשים סביב חמשת מגדלי הכישוף הנעלה ומספר מה עלה בגורל כל אחד מהם. הקרבות מדהימים ואני ממליץ על הספר. שאלה שעלתה לי במהלך קריאת הסיפור היא שאחת מהדמויות מקבלת על עצמה את קסמיו של הכוהן ולאחר מכן את כשפי המכשפים והוא מרגיש שהם אותו הדבר, מכיוון שאת הקסם ואת הכישוף מעניקים האלים, לכוהנים פאלאדין ולמכשפים - סולינארי, לוניטארי ונויטארי. אם כך, מכשפים הם בעצם סוג של כוהנים. אף פעם לא חשבתי על זה ככה. בממלכות נשכחות יש מארג קסום הנמצא מסביב לעולם והוא מקור הקסם ובעיות הקסם והאלה רק שולטת עליו ויש לה כוהנים משל עצמה, אך אני רואה שברומח הדרקון יש רק אלים, ורק האלים מסוגלים להעניק את הקסם. מה דעתכם?

strahd

New member
טרילוגיית המלך הכוהן

מאת כריס פירסון. יש בה שלושה ספרים: 1. נבחר האלים 2. הפטיש האלוהי והספר השלישי שאני כבר מת שיצא לאור: 3. האש הקדושה.

לא רק קסם של אלים../images/Emo58.gif

הרי בעידן החמישי, כשאין כבר אלים עדיין יש קסם- קסם העולם שנכנס לתוכו בעת בריאת העולם. ברור כמובן שהקסם הפראי של קרין הוא גם כן קסם האלים- הכסף ש"הושרה" על העולם בעת תהליך בריאתו.

strahd

New member
ספויילר עצבני ביותר!!! ../images/Emo58.gif

יש פה כמה ספויילרים עצבניים ביותר למלחמת הנשמות, אז מי שלא קרא, שלא יקרא. הקסם "הטבעי" של העולם כלל לא היה טבעי, זה היה הקסם של טאקיזיס אשר נשארה חלשה לאחר שהיא גנבה את העולם, והנוכחות שלה גרמה לאנשים את היכולת לרפא וליצור קסמים. לאחר שהיא מתה, עדיין נשארו המיסטיקנים, אבל הם ספגו את הנוכחות של האלים האחרים, הם כאילו כוהנים ללא התחייבות לאף אל אלא רק להשראתם.

סנדרין

New member
לא בדיוק - ../images/Emo142.gif

הכוהנים משרתים את האלים בכוח שניתן להם. המכשפים עושים בו מה שהם רוצים. הסדרה הזאת נשמעת מצוינת
. אפשר להשיג בארץ

strahd

New member
ודאי שניתן

אפשר להזמין את הספרים מחנות סטימצקי. וזה לא בדיוק נכון לדעתי, הרי שהמכשפים גם פועלים על פי קסמים מוגבלים בדיוק כמו הכוהנים.

nedisrael

New member
*ספוילר לכבשן הנשמה* טעות בידך

הרי מסופר בכבשן על קוסמת שחורה שהרגיזה את נואיטארי ולכן הוא עזב אותה בזמן שהיא הייתה זקוקה לכשפיה, ההמון הזועם הרג אותה.

סנדרין

New member
נכון - ../images/Emo142.gif

הסמכות העליונה היא בכוחם של האלים. אבל מרגע שקיבלו את הכוח, המכשפים מנצלים אותו בשביל איזו מטרה שירצו. כוהנים משרתים את האלים שלהם. (דוגמה קצרה - אם כוהן יחליט לפתוח דוכן בשוק, להטיל קסמי פחד על אנשים ו-"לבדוק את האומץ שלהם" תמורת כסף, וודאי האל יתרגז עליו ויקח לו את הכוחות
)

nedisrael

New member
אל תהיי בטוחה..

תראי מה הכוהנים עשו בעישתר והאלים לא לקחו את הכוחות שלהם. את צודקת במידה מסויימת, אבל הקוסמים נמצאים בשביל להאדיר את שם הקסם ולא את אליהם. סולינארי, לוניטארי ונואיטארי יחסלו כל אחד שיעשה נזק לקסם או לתדמית שלו.

בלין

New member
לדעתי זה מין בחירה כזאת

זה כאילו האלים באים לבן אדם ואומרים לו: אתה רוצה להשתמש בקסם? יש לך שתיי אפשרויות. או להקדיש אותו לאחד האלים, ולקבל אותו בקלות רבה יותר, או לא, ולעבוד בשבילו קשה יותר. קסם משועבד וקל, לעומת קסם חופשי וקשה.

למעלה