וואו,

שירקו1

New member
וואו,

ראיתי בראש1 פרסומת על שבוע הספר ובגלל שהופעתי לכבוד שבוע הספר חשבתי שיהיה נחמד לקנות איזה ספר בהזדמנות חגיגית זו.. הסתכלתי בספרים שבפרסומת ונתקלתי בשלומצי, קראתי ביקורת של בלוגרית כאן בתפוז והחלטתי שאני חייבת לקנות :) קניתי אותו ועוד כמה בדרך [בכלל לא התלהבתי, אהה?] אז הנה, קבלי ח"ח שגרמת לי להתחיל לקרוא ספרים ואפילו להעדיף אותם על למידה לבגרויות! D: וזו בהחלט מחמאה! אם כי זה לא בטוח נשמע ככה בכל מקרה, רק רציתי לומר שהספר מדהים ומרתק ויצאה לי מגילה :)

שלומצי

New member
זאת מגילה?

תראי מה קרה לי כשהתחלתי לכתוב את שלומצי - יצאו פתאום 500 עמודים, ותחשבי שעוד קיצצתי בטירוף. תודה רבה שהגעת לכאן וכתבת.... איזה עוד ספרים קנית? מה אהבת?

שירקו1

New member
חחחח תכלס../images/Emo6.gif

אבל היי, יחי ההבדל - שלומצי היא מלכה! כאילו, את מלכה! P: באמת שיצא הכי טוב שיכול להיות... האמת היא שתאונת הטוסטוס הייתה קצת צפויה אבל ניחא, זה לא באמת משנה! D: אני מאוהבת בספר. ואגב מאוד אהבתי את הכריכה, זה בעיקרון מה שמשך אותי לברר עליו. אני אוהבת לצלם וזה בדיוק הסגנון שלי

שירקו1

New member
הן כן ושכחתי..

שאלת איזה ספרים עוד קניתי, אז את הסוד-שפשוט הייתי חייבת לקנות מהרגע ששמעתי עליו, ושומרת אחותי- שרציתי לקנות מזמן אבל המוכר האכזר אמר שזה יהיה לי קשה מידי, ועכשיו חברה ממש ממש המליצה לי עליו אז החלטתי שהפעם אני לא מוותרת
יש לי גם את במרחק נגיעה וקיץ אחד ביחד שקניתי ולא התחלתי לקרוא בכלל! בקיצור יש לי אספקה לזמן הקרוב..
ראיתי שכתבת פה שאת הולכת להמליץ על ה-ספרים- שלך. יש לך עוד ספרים חוץ מהיומן של שלומצי? :) די, אני ממש אוהבת את הכתיבה שלך. זה כ"כ אני. הציניות השנונה הזו [וואו, יצאתי הרגע ממש במחמאה על עצמי-אבל התכוונתי לסגנון הכתיבה הזה שמלהיב לפחות את הקוראים בבלוגי], כל הסיפורים על החיים הרגילים אך מיוחדים של שלומצי, כל הדברים הקטנים האלה שלה יש אומץ להגיד ולהודות בהם ואנחנו בעצם מתכחשים אליהם :) ולא נורא אם לא הבנת על מה אני מדברת, העיקר שאני מבינה את עצמי XD טוב כתבתי את זה פה אבל אני אדרוש שוב.. אני רוצה ספר המשך לשלומצי. כריכה כזו ירוקה עם מדים וכומתה. יכול להיות מגניב לקרוא על שלומצי בתור חיילת, לא?

קיץ אחד ביחד- ספר מעולה../images/Emo45.gif ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

אבל יש כמובן עוד כמה ספרים של הסופרת (ליאת רוטנר). קיץ אחד ביחד- הראשון. תנו לגדול בשקט- השני. לנצח בגדול- האחרון. וכמובן שיש עוד ספר, אבל לא קשור לסדרה וקוראים לו "הרמת מסך"- גם של אותה סופרת. הרלן קובן- מומלץ!!! למרות שהספר האחרון לא היה הכי מעולה מבין כל הספרים, אם כמובן הוא היה יוצא לפני "היער", אולי הוא היה מקבל משמעות חדשה. אני חושבת שכן. כי בכריכה האחורית, איפה שהתקציר, ראיתי עוד ספר שדקלה יקירתינו כתבה בשם "הגברת העירומה" או משו כזה... חוץ מהכריכה המושכת (אני חושבת שרק בגלל הגרביים שלה רציתי לקרוא את זה. תתפלאו) והחושנית להפליא- כל הספר משך אותי ודיבר עליי במובן מסויים. זה לא שיש לי בגרויות עכשיו או משו, או חבר (אבל זה יקרה! מתישהו!), אבל כל השנינות והמצחיקוליות השופעת משלומצי- גורמת לקוראים להתאהב. ביוני- ממבט ראשון, בשלומצי- שעליה בעצם מסופר כל הסיפור. אם הייתי לסבית הייתי מתחתנת עם שלומציא, הבעיה: זה לא חוקי בארץ ויש לה משיכה לגברים. אז זה לא יעבוד... כולנו רוצים ספר המשך, אבל מצד שני... אולי עדיף כבר ככה. הסוף של הספר, היה ולא היה צפוי. קיוותי שפתאום תהיה תפנית דרמתית בסיפור, פתאום יוני בא ומשנה את הכל. אבל באמצע הספר. אבל... בסוף? זה היה הקטע הכי לא צפוי שיכולתי לצפות (וואי, עמוק). וזה מה שהכי הדהים אותי. ההתחשבות הרבה הזאת בקורא- במובן הטוב, כמובן... אם דקלה תמשיך את הסיפור, אולי צריך להמשיך אותו משנות התבגרותה, או להשאיר אותו ככה. מה שאותי הכי הורג, זה הקטע שבו אני נשארת בפה פעור מלא בריר ומחכה בהתלהבות: "נו, מתי ההמשך?!" שלומצי, חיילת. יהיה לה יפה מדים, לא? אני אמשיך לחפור ואקווה שבאמת יש פה מישהו (או מישהי, או מישהם. או מישהן... טוב דיי) שיקרא (או תקרא, או יקראו) את כל זה. ~תם הטקס~

שירקו1

New member
חחח D:

אני כאן! וקראתי את כל זה! ישר כוח לי. סתם נו, גם ככה חפרתי וחיטטתי פה קצת בפורום אז קראתי עוד תגובות ארוכות שכאלה.. ואני בעצמי כותבת תגובות ארוכות אז למי אכפת?
אגב, יש בך הומור כזה שמזכיר לי את שלומצ. גם אני אוהבת לדבר בהומור שכזה. חחח אז על הספרים של ליאת רוטנר את ממליצה? ומה זה הרלן קובן? נשמע מוזר חחח אבל טוב נו, כל המוזרים בסוף הם הכי יפים. [היי, אני לא יורדת על הספר של דקלה, כן? אבל בכל זאת.. שלומצי? סתם חחח אבל במראית עין ראשונה זה נשמע מצחיק.]

שלומצי

New member
ליאת רוטנר

אני רואה שנורא נורא אוהבים את הספרים שלה! היום הסתכלתי באחד הספרים וגיליתי לתדהמתי שהיא תלמידת תיכון? יכול להיות????

שירקו1

New member
אכן!

אני אפילו זוכרת, כמעט בטוחה שהיה מדובר על אותה נערה, שלפני כמה שנים היא התארחה בערוץ הילדים והציגו את הספר שלה 'קיץ אחד ביחד' והדגישו את זה שהיא בסה"כ ילדה, וכבר כתבה ספר..

חיפשתי כ"כ הרבה על ליאת רוטנר ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

היא תהחילה לכתוב סיפורים בגיל 8. את הספר הראשון שלה היא הוציאה כשהיא הייתה תלמידה, בת 14 נראה לי או משהו. כעבור כמה שנים היא הוציאה את השני- בגיל 17 או משו כבה, ובגיל 20 היא הוציאה את השלישי והאחרון של הסדרה. אח"כ היא הוציאה עוד ספר, בערך אחרי שנה, שנה וחצי. אני זוכרת שהתכתבתי איתה פעם והיא ענתה לי. עד היום האימייל שלה שמור אצלי טוב טוב בתיבה.

האומה גאה בך! O: ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

אני אוהבת לקרוא תגובות ארוכות. זה כיפי כזה.
הרלן קובן זה סופר. וממש בדרך אגב- הוא יהודי. הוא כתב את הנעלמים, ההזדמנות האחרונה, התמימים ועוד ועוד ספרים מומלצים. הרלן קובן הוא המסטר של ספרי האימה, האקשן והמתח. אחד האהובים עליי ביותר. אם כבר מדברים על ליאת קוטנר, אז לפי דעתי מהספר בראשון שלה- "קיץ 1 ביחד". אח"כ, אם כמובן זה יעניין אותך תמשיכי לקרוא את "תנו לגדול בשקט" ואת "לנצח בגדול". אבל אם שלישיית ספרים לא מעניינת אותך, אחרי הכל: כל בפר הוא בערך 460 עמ'... אז פשוט כדאי שתקראי "הרמת מסך". מדהים. מעלף. וואו. מה שהכי אהבתי ב"הרמת מסך" זה במיוחד הקטעים האלו שכל פרק מספר על מישהו אחר ואז הכל מתחבר. כמו פאזל. הספר מספר על ילדת בלרינה, אחד שמכור לסמים, אישה שהתגרשה מבעלה וכו' וכו'... איכשהו- הכל קשור אחד לשני, אז חייבים לזכור את כל הפרטי פרטים. הבעיה איתי שההומור אולי שופע. ז"א- לא בדיוק הומור, אלא סטיות מיניות ועל משיכה עזה לישבנים, אד שחברות שלי סותמות לי את הפה שאני לא אפלוט משהו בטעות...

שלומצי

New member
גם את רוצה מדים?

אולי היא תצהיר בסוף שהיא נגד מלחמות וצבא? הא?
אהבתי לקרוא את ההודעה שלך. בקהילת הקוראים המשפיעים (באתר בונה - מכירים?) שם חילקו את הספר עוד לפני שהוא יצא כדי לקבל חוות דעת. אחד הילדים הציע שהיומן ימשיך- אבל מנקודת מבטו של יוני. רעיון יפה, נכון?

שירקו1

New member
וואו, אהבתי!!!

בהחלט כן! D: זה יכול להיות ממש מגניב, אבל היי, הוא צריך להיות מספיק מגניב בשביל זה, לפחות כמו שלומצי. וכן אני מנויה באתר בונה :) פשוט לא יוצא לי לגלוש בו.. סתם קיבלתי כרטיס מועדון מוזר שלו בתוך תיכפוניסט של רמת גן והסביבה חח ^^

מכירה! ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

זה משותף יחד עם "ידיעות אחרונות" ו Y נט. נרשמתי, קיבלו אותי, אבל אז שלחו לי הודעה של "קבלי ביטול". זה היה ממש מעליב
חברה שלי התקבלה לזה. כל חודש היא מקבלת ספר לבן, חדש, לפני שהוא יוצא לאור ומביעה את דעתה. זה ממש מגניב. מנקודת מבטו של יוני? זה יכול להיות מעולה! ככה נוכל גם להכיר לעומק את יוני. אז אז איך תקראי לספר? "יוני כותב יומן", או... "יומנו של יוני"? לדעתי- צריך שם יותר קורץ לעין. מעניין. משו שימשוך תשומת לב רבה של אנשים. אחד הדברים שהכי משפיעים על הקורא זה הכריכה, והשם של הספר. אולי היא יכולה ללכת גם לשירות לאומי ואז לפגוש מישהו מהעבר שהופך את הכל. טםטםטםטםטםטם....

שלומצי

New member
הו, שתי רגליים חייליות על גדר הקרייה? מעניין!

האמת שממש מגניב אותי כבר להתחיל לכתוב המשך - אם כי זו לא התחייבות! הספר הראשון שכתבתי נקרא: הגברת העירומה, והוא למבוגרים, יצא בהוצאת ספריית הפועלים הקיבוץ המאוחד. האמת שכשעמדתי בדוכן של ידיעות אחרונות ממש נדהמתי לגלות ספר אחד שכתב ילד בן 14, בשם רועי, על חבורה של ילדים שבטוחה שהמורה שלהם מכשפה
זה נראה לי מאוד מאוד חמוד. לאט לאט אני מכירה את שאר הספרים על המדף. קראתי לא מזמן את מטילדה. מומלץ בחום!

שלומצי

New member
צפויה - זו אני ../images/Emo13.gif פרטים על העטיפה של הספר

תאמיני או לא, אבל העטיפה היא עבודה משפחתית לגמרי: הרגליים הן שלי (כן! אני בתפקיד הגבר!!!) ושל יערה אחותי הקטנה, את הצילום צילם עופר - הבן זוג של יערה, את העיצוב עשה משה - אבא של רמי בן זוגי.... את הקיר עם הגרפיטי מצאתי בדיוק מול הבית.

שירקו1

New member
וואו!

כנראה שהאחווה המשפחתית עשתה את שלה
אין, אני ממשש אהבתיי!! ועוד הראש הצעיר הזה עם האולסטאר וואנס, והשילוב צבעים והגרביים האלהה, בקיצור הדברים שמתאימים בדיוק לסגנון התמונות האלה - שנוגע בדיוק לקהל היעד של הספר שלך :) אני גם רוצה. כאילו האמת שיש לי תמונה בסגנון. הרבה בסגנון כי כמו שאמרתי אני אוהבת לצלם חח אבל בכ"ז, ממש אהבתי את התמונה. אה ואם תוכלי להשאיל לי אי פעם את הגרב של יערה, זה יהיה נחמד :)

למעלה