וואו

ShiRSAN

New member
וואו../images/Emo70.gif ../images/Emo7.gif

אף פעם
.. בשום שום שום סרט של מדע בדיוני
.. לא בכיתי ככה
מסע בין כוכבים 7, זה בין הסרטים הכי טובים שראיתי!! מהרגע שקירקי נפצע, ועד עכשיו אני עוד בוכה, רק לפני 10 דקות נגמר הסרט בסינמה 3..וזה היה עצוב!!! כולכם בוודאי, או למי שמתמצא בהיסטוריה של המאה ה-23, יודע שקירק מת כאשר הוא הגן על האנטרפייז והתפוצץ יחד איתה. ולכן הוא נשאב לעולם שניתן לחזור חזרה כמובן, ושהוא חזר, הוא שוב מת בשביל להציל את העולם שוב! אבל הוא לא יחזור פעם שלישית גלידה, כי הוא לא התפוצץ, הוא סתם מת ונקבר.. מסקנה: חבריה, הייתי מעדיפה שהוא יתפוצץ!! איזה סרט עצובבבבבבבבבבבבבבבבבבבב..

Lu Tze

New member
לא. דורות זה 7.

וסוף סוף מישהי שמסכימה איתי בנוגע לסרט!

TUVIX

New member
הא נכון ארץ מוזרה זה 6 או איך שלא

מתרגמים את Undiscovered country

ShiRSAN

New member
ב6..../images/Emo15.gif

בכלל יש את הקטע עם הקליגונים, שהורגים את המנהיגים..ונוצרת סמטוכה... אקיצקוץ..זה ממש סרט מדהים!עוד מישהו פה מכור למאה ה23?

Lu Tze

New member
לא זוכר את התירגום של הסרט,

אבל אני הייתי מתרגם את זה ל"ארץ לא נודעת". ואיך הגעת ל"מוזרה"?

Sefy

New member
The Undiscovered Country

From what I remember, it's taken from some Shakespere book, it basicly means fearing the unknown, or something like that, I think it was explained in the movie itself.​

sysiphus

New member
Hamlet, Act 3, Scene 1

אותה מערכה של "להיות או לא להיות", או בקלינגונית... "Tach Pah, Tach Peh" כך או כך, נשיא המועצה העליונה הקלינגונית גורקון מכנה כך את העתיד ורק ספוק קולט את ההתייחסות. במקור המלט מכנה כך את העתיד, אבל בכוונה למעשה למוות הצפוי מראש. הכבלים תרגמו את זה בתור "ארץ המיסתורין" אם איני טועה. מה לעשות...

sysiphus

New member
כי גם הם לא טרחו להבין את ההקשר

ו"ארץ המיסתורין" נשמע הרבה יותר הגיוני לסרט מדע בדיוני...

Esmena

New member
"ארץ המיסתורין"

נשמע הרבה יותר הגיוני לסדרת הרפתקאות בריטית בבקרים המעוננים של חינוכית אחת.

Lu Tze

New member
אגב,

אני זוכר שהיה קטע באותה סצינה (נראה לי) שבו גורקון מדבר על מרחב מחייה וקירק אומר "היטלר, 1936", הקטע הזה הרס אותי מצחוק. רק שאני לא זוכר מה בדיוק גורקן אמר, מישהו זוכר?

Bajoran Preist

New member
אנ זוכר... קטע גדול

זה לא היה גורקון, זה היה ג'נרל צ'אנג- והוא אמר בדיוק את מילויו של היטלר: "אנחנו צריכים מרחב מחייה !" וקירק הכניס לו :) כמובן, שצ'אנג הוא לא בהכרח מומחה בהיסטוריה אנושית, וההערה של קירק של לא בהכרח במקומה... (לא שאפשר להאשים את הקלינגונים עד לאותה תקופה בצדיקות...)

sysiphus

New member
סצינה מצוינת, תסריט מצוין

צ'אנג: We need Breathing Room! קירק: Earth, Hitler, 1938. צ'אנג: I beg your pardon? ללא צל של ספק יש לסרט הזה תסריט גאוני בדגש על דיאלוגים מצוינים, לכן הוא מהאהובים עלי ביותר ולדעתי הטוב ביותר ברמה הזו, מספר דוגמאות, חלקן הועלו פה בזמן האחרון: ספוק: I've been dead before מק'קוי: one day, one night, Kobiyashi-Maru (בהתייחס למה שיקרה לקירק ולו ברורה-פנתה) גורקון: The Undiscovered Country, the future ודיאלוג נוסף בין קירק לספוק: קירק: you know what Spock? Everybosy's Human. ספוק: I find that remark... insulting. קירק: c'mon, I need you...

אודו

New member
אומנם עצוב

אבל בכיתי רק ב2 כשספוק מת ובשלוש כשאנטרפרייז התפוצצה... זה היה באמת עצוב

ShiRSAN

New member
ספוק מת או התפוצץ?../images/Emo15.gif

או הוא התפוצץ אז יש מצב להופעת אורח!

Lu Tze

New member
מת מהרעלת קרינה.

אבל לפני שהוא מת הוא עשה מיינד מלט עם בונז (זה דבר וולקני שכאילו מקשר בין המח של שני האנשים שעושים אותו) וגיבה את המח שלו למח של בונז, ואז שלחו את הגופה שלו לחחל (כי זה מה שעושים במאה ה-23) והיא נחתה על כוכב ג'נאסיס ושם הגוף שלו נולד מחדש וגדל במהירות ואז המח שלו הועבר בחזרה לגוף וככה הוא יכל לחזור לעוד 4 סרטים והופעת אורח בפרק אחד של TNG. אגב, כשאני חושב על זה, זה גאוני.

Lu Tze

New member
עןד אגב,

אני ממליץ לך לראות את הסרטים של TOS, חוץ אולי מהראשון שכמה מהסצינות הזכירו לי את אודיסאה 2001 (שהיה סרט יפייפה חוץ מסצינות ארוכות-מוות בחלל החיצון או בתוך הספינה שבטח נראו מה-זה מגניבות אז, אבל היום הם די משעממות), אבל בעצם, גם את הראשון בגירסת הבמאי שנראה לי שיסדרה את בעיית הצינות הארוכות מוות. יש קו עלילתי נהדר בין הסרטים והם מפתחים את הדמויות אחרי שלוש שנים של דמויות שלא התפתחו בכלל וסוגרים את TOS בצורה נהדרת.

למעלה