מצטער לאכזב אותך אבל מאז קום המדינה
לא נחקקה חוקה ולכן אין דבר כזה חוקים לא חוקתיים. בכלל, כל הבולשיט הזה כאילו הסרבנים הם לוחמי "מצפון" הוא בדיחה שאני לא יודע עם לצחוק או לבכות."המצפון" שלי אומר לי לא לשלם מסים כי זה פוגע בחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. "המצפון" שלי אומר גם לא לזרוק את הזבל בפח כי זה החירות האישית לא ללכת עד פח הזבל ובמקום זה פשוט לזרוק את השקית מעבר למרפסת. לא רוצה לנהוג עם רשיון, זכותי המלאה.ברגע שכל אפס לוקח את החוק לידיים ומחליט מה מבחינתו חוקי ומה לא ומה מבחינתו "מוסרי" ומה לא פשוט תהיה אנרכיה מוחלטת ולא תהיה יותר מדינת ישראל. לא מתאים לך עם חוק אחד (במקרה המאולץ שלך חוק שקובע שלאדם אסור לצאת בשבת) שנחקק בתמיכת רוב העם- תפעל לשנותו בדרך דמוקרטית. תפגין ברחובות, תחלק פליירים, תכתוב מכתבים והודעות בפורומים שונים באינטרנט, תפעל להקדמת הבחירות, אפילו תעזוב אם בא לך את הארץ במחאה, אבל ברגע שאתה תיקח את החוק לידיים כי זה "מצפונך" אל תתפלא אם תכנס לכלא ושרוב עם ישראל יתמוך בצעד זה. ובכלל אם הבעיה היחידה שלהם היא ה"כיבוש" ולא הצבא ועם ישראל (כהגדרתם) אז שיבקשו לשרת בצפון, או בגבול ישראל מצרים שם אין כיבוש, או אפילו להיות גוב'ניקים במטבח באיזה קיבוץ בשרות הנח"ל. או שגם להיות פקיד בתל נוף בצבא הכיבוש משחית? די לקרוא להם סרבני "מצפון" כי אין שום שמץ של מצפון במעשים שלהם. מצפון זהו רגש אנטי פוליטי, אנטי עדתי ואנטי גזעי. אין דבר כזה מצפון רק אצל שמאלנים. אותה אפשרות שיהיה מתנחל שמטעמי מצפון לא ירצה לשרת בקרבי , או דתי , או פעיל ימין אפילו שמתנגד למלחמה.סבל של בני אדם בין אם הם יהודים או ערבים יכולים (ומצליחים) להשפיע על אנשים מכל שכבות האוכלוסייה והמעמדות בישראל.מידת ההומאניות שלך לא נקבעת על ידי ההשקפה הפוליטית שלך אלא על ידי אישיות אישית.אין פה טבלה של הכי מצפוניים- חילונים יותר מדתיים, אשכנזים יותר מספרדים, עשירים יותר מעניים, אוהדי הפועל יותר מאוהדי מכבי, לכולם אותה אפשרות תלוי איזה סוג אנשים הם. ולכן פה נמצא הבלוף. כל חמשת סרבני השירות שהוזכרו בסרט הם מאותו מעמד חברתי וכלכלי.ולא, זה לא צירוף מקרים מדהים. כולם שמאלנים קיצונים שמתישהו בעבר (בסרט צויין איפה כל אחד) היו פעילים בתנועות פוליטיות שמאלניות. חלקם קיצוניות יותר וחלקם במעט פחות. ואני לא מדבר על נוער יח"ד!!! אם היתי רואה שהם חבורה של אנשים שאין להם שום דבר במשותף והם סה"ך פצפיסטים (שאין לי איתם שום בעיות,דרך אגב) מכל שכבות האוכלוסייה אז אולי היית באמת מאמין שהם פועלים בעקבות המצפון. אבל כאשר אתה רואה שכולם אנשי מעמד הביניים, חילונים, אשכנזים ובעיקר שמאלנים ,אז אתה מבין שזהו סך הכל אקט פוליטי נטו בלי שום מצפון.ושלא יעבדו עליכם. עליי לא הצליחו.