והשבוע - צמחים עם עלווה אדומה/סגולה

bel011

New member
והשבוע - צמחים עם עלווה אדומה/סגולה

אני פוצחת בשרשור של צמחים עם עלווה אדומה...אח"כ יהיה גם אחד המוקדש לעלווה צהובה ועלווה מגוונת.... אז בבקשה,תעלו את הצמחים שאתם מכירים, עם עלווה אדומה ובבקשה להוסיף תמונה וגם כמה מילים אם אתם רוצים

bel011

New member
אני אתחיל עם תמונה מקסימה של

אירינה (אם אני לא טועה) צמח שנותן יופי של צבע

רוּפֵן

New member
האם מישהו יודע, לגבי "עלווה אדומה",

איך מתקיימים בצמחים אלו, תהליכי הפוטוסינטזה בלי שהצמחים יהיו ירוקים עם כלורופיל בעלים ?! מאוד מעניין אותי....

maruanit

New member
בצמחים האלה יש כלורופיל

אתה לא רואה אותו כי הצבעים האדומים מאפילים עליו, אבל כאשר צמח כזה נמצא בתנאים שאינם מתאימים ליצירת הצבע (למשל צמח שאינו מקבל מספיק שמש) אז פוחת חומר הצבע האדום ורואים יותר את הירוק של הכלורופיל, זה בולט למשל בצמח כמו האקליפה

bel011

New member
היביסקוס אדום, גם עלווה וגם פריחה

נהייה צמח ענקי ומאד יפה...לפני שנה העלתי תמונה שלו ליד קניון דרורים..פראי ומרשים

bel011

New member
וזה מהגינה שלי,שתלתי שניים - אחד

בצל עם מעט שמש ואחד עם חצי יום שמש.זה בשמש קיבל צבע סגול מרהיב ואילו השני יותר ירוק. לצערי זרח השם מפרחוני אבל תיכף יהיה מי שיתן את השם...בכל מקרה זהו שיח מאד יפה

anavi131

New member
ברלריה טריקולור

זה הצמח שלך. נכנס חזק מאוד השנה. צמח נוסף ודומה מאוד הוא "בת אביב ארגמנית". לשניהם פרח סגול בהיר...

crazyflower

New member
התמונה של בל זה בת אביב ארגמנית

לא הצלחתי להיזכר עד שבאת וכתבת זו לא ברלריה

anavi131

New member
אני מתעקש!!!

ברלריה! כתבתי שגם בת אביב ארגמנית מאוד -מאוד דומה. בכל זאת יש הבדל בגילדניות העלים ובצבע וגם בגודל העלים. אגב יש עוד צמח אדום "בת אביב חדשה" עם פרח לבן .

bel011

New member
את טועה הפעם...לדעתי ענבי צודק

הצמח שהראית זה לא מה שיש לי! אני מכירה אותו ואצלי זה יותר ירוקים וסגולים,תלוי בכמות האור וגם העלה יותר עדין למראה

crazyflower

New member
טוב אולי זו לא בת אביב

אבל ברלריה??? תכף תבוא טסונמי היא יודעת היא כתבה עליו פעם

bel011

New member
במשתלה אמרו לי שהצמח נמכר כ

ברלריה אבל המוכרת שהיא גננית מוסמכת אמרה לי שהיא חושבת שזו לא ברלריה וגם אמרה מה כן....אבל...אני לא זוכרת

למעלה