והשבוע נודדים להונגריה
הונגרי

חנהפ

Active member
עוגת ז'רבו ופלודני

שאמא שלי לא הכירה מהבית (שאף הוא הונגרי) אבי סיפר על העוגות הנהדרות שאימו הכינה ומהון להון העוגות הללו הפכו לנכסי צאן ברזל בביתנו ז'רבו היא עוגה משכבות בצק שמרים שבינהן מילוי אגוזים טעים ומעל זיגוג שוקולד. פלודני אף היא מבצק שמרים מילוי אחד-אגוזים מילו שני פרג ולמעלה על הבצק העליון ריבת פובידל מעוטרת ברצועות בצק שתי וערב, יאמי, מתי כבר יגיע פורים,אלה כמובן עוגות של פורים

עוגת ז'רבו

סבתא שלי מכינה עוגת ז'רבו עם ריבת משמש ואגוזים בין השכבות. בכל מקרה, יוצא מעולה. תמיד כשהיא שואלת איזה עוגה בא לי - ז'רבו זאת התשובה!

קורנית

New member
כופתאות מקמח תפוחי אדמה

אצלנו בבית קראו לזה "שלישקאלעך", לא יודעת למה. משהו דומה לניוקי האיטלקי, רק בצורת הגשה אחרת. מתכון לזכר אבי האהוב... זה היה המאכל שאותו העדיף, ותמיד דרש אותו וגם קיבל ליום ההולדת, למרות המאמץ הרב והטורח שקשור בעשייתו. (מאמץ וטורח שאמא הדגישה מאד......) את המתכון לקחתי מספרו של טומי לפיד, כי אמא כבר לא מסוגלת לתת מתכונים, והדודה הבשלנית בטח ישנה כבר - בכל זאת, היא עברה את שנתה ה- 83.... אז ככה: מבשלים כחצי קילו תפוחי אדמה במי מלח. מועכים, מוסיפים 2 כוסות קמח, 2 ביצים וקצת חמאה. לשים לבצק רך. אצלנו הכינו מהבצק "נקניקים" צרים וארוכים, בקוטר של ס"מ או ס"מ וחצי, וחתכו אותם לפיסות בגודל של עד 3 ס"מ. טומי מדבר על כופתאות בגודל כדור פינג - פונג. בכל מקרה - צריך לקמח את הידים שהבצק לא ידבק. את חתיכות הבצק מבשלים במי מלח רבים. הן מוכנות כאשר הן צפות (טומי אומר 5 דקות במים רותחים, כי הכופתאות אצלו גדולות יותר...) ועכשיו - השוס!!!! מטגנים בחמאה רבה הרבה פרורי לחם טובים, ומגלגלים בהם את השלישקאלעך המוכנים. מי שרוצה יכול להוסיף גם סוכר וקינמון, ולאכול כקינוח. אנחנו אהבנו כתוספת למנה העיקרית.... הרוטב נספג ועושה נפלאות בצלחת.

חוט לבן

New member
../images/Emo45.gifשלישקאלעך =נודלי

מאותו בצק אפשר להכין כופתאות ממולאות עם פרי(שזיפים) או ריבה אחרי בישול מגלגלים בפירורי לחם מטוגנים ומעט סוכר וזה ניקרה גומבוץ ונודלי ניקרה גם גומבוץ של עצלנים כופתאות עם מילוי גדולות יותר

bali

New member
מנהל
קרם ערמונים

1 צנצנת מחית ערמונים ממותקת 2 שמנת מתוקה סוכר לפי הטעם 1-2 כפות רום מערבבים את הערמונים עם הרום. מקציפים את הקצפת עם קצת סוכר. אפשר לסדר שכבות של קצפת וערמונים בכלי הגשה גדול ואפשר בגביעי יין או צלוחיות אישיות. מקררים היטב ומגישים. מאותו מתכון אפשר לעשות קרם אחיד (לקפל את הקצפת בתוך הערמונים) ולמלא טורט שוקולד בסיסי ולצפות גם מבחוץ. יוצא משובח.

איללי

New member
אוי, זה הפנטזיה של סבתא שלי

אבל היא סוכרתית.... באסה לה... חחחחח

digabu

New member
אויש.. בדיוק באתי להוסיף

אני עוד שניה בוכה.. ככה בדיוק סבתא שלי מגישה.. אין אין על זה בחורף..

bali

New member
מנהל
../images/Emo13.gif לבכות למה?

צודקת שאין על זה בחורף. לפעמים היא היתה מכינה אותו דבר עם תותים. תותים מרוסקים מעורבבים עם קצפת, על זה חתיכות תותים יותר גדולות וקצת קצפת בלי תותים. גם מעדן. היום היא כבר לא עושה קינוחים כאלה. לי שי בארון צנצנת של ערמונים כאלה, ואני מחכה למומנטום הולם להכין את הקינוח הזה...

digabu

New member
סבתא שלי עושה מטרי

מבשלת את הערמונים ואז עושה מהם מחית.. בכלל נראה לי זה מאד הונגרי להוסיף על הכל קצפת.. אף אחד לא כתב פה על קרמש.. או שזה רק אצלנו.. אחרים קוראים לזה נפוליאון.. או משהו כזה.. שכבות של בצק עלים, עם פודינג וניל בין ושכבה נוספת עם קצפת..

bali

New member
מנהל
קרמשניט את מתכוונת?

סבתא שלי מכינה את זה הרבה, רק משלבת את הפודינג עם הקצפת (מקציפה ביחד חבילת פודינג, קצפת אחת וכוס חלב אחת לקרם סמיך ויציב) רק שאני חושבת שזה צרפתי ולא הונגרי... בצרפתית זה נקרא "מילפוי" או "אלף עלים" בגלל בצק העלים והשכבות.

digabu

New member
כן..

אולי זה לא הונגרי.. אבל שימי לב ששתינו מכירות את זה.. אני לא יודעת בדיוק איך היא מכינה, אף פעם לא הייתי לידה, שהיא עשתה את זה. בכל מקרה, העיקר שזה טעים בסוף..

bali

New member
מנהל
נכון, העיקר שזה טעים ../images/Emo13.gif

וייתכן שפשוט בגלל שזו עוגה אירופאית (וזה ודאי) אז לא רק בצרפת מכירים את זה ומכינים את זה

bali

New member
מנהל
שו-היידה עם סיפור

שו היידה זה ממתק שוקולד הונגרי. כוסיות משוקולד מריר ממולאות בגנאש שוקולד מוקצף, מכוסות בשוקולד מלמעלה ונשמרות במקפיא עד ההגשה. מדובר בממתק חלומי ממש. אבא שלי ז"ל היה מכין אותו בחורף כל שנה (המון עבודה) וכשהוא היה מכין היינו ממש צריכים להתחנן כדי לקבל אחד, ולפעמים, כשהוא הכין אותם בינוניים +, הוא היה חותך לחצאים ונותן לכל אחד חצי. ממש הרגשתי כמו גוזל שמתחנן לאמא שתתן לו תולעת... אחרי שהוא נפטר גילינו שקית של שו-היידות במקפיא ולא היינו מסוגלים לאכול אותם. הם שכבו במקפיא עד שטעמם ומרקמם התקלקל... והמתכון: שו היידה SHUAJDA לקרם: 1/2 ליטר שמנת מתוקה 600 גרם שוקולד מריר שוקולד מריר מומס לציפוי מנז'טים (200 גרם לפחות) דובדבנים מצנצנת מושרים באלכוהול למילוי בקרם (לא חובה אבל מומלץ) אופן ההכנה: אופן ההכנה: מתחילים בקרם: מרתיחים את השמנת המתוקה. מוסיפים את השוקולד והקפה ומערבבים עד המסה מוחלטת. מקררים במקרר מינימום 3 שעות, רצוי יותר. אחרי הקירור מקציפים את הקרם עד שהוא אוורירי ומכפיל נפח. שומרים במקרר או במקפיא. מצפים מנז'טים בשכבה של שוקולד מריר מומס. מקררים לכמה דקות ומורחים עוד שכבה. מצננים שוב עד שהשוקולד מתקשה וממלאים כל מנז'ט בקרם השוקולד + דובדבן באמצע הקרם. מכסים בשכבת שוקולד מומס, מצננים שוב עד שמתקשה ושומרים בכלי אטום בפריזר עד להגשה.

האוהבות

New member
פפריקש צ'ירקה ונוקרלי../images/Emo97.gif

עוף בפפריקה ובצקניות (בתרגום העברי) מטגנים בצלים, מוסיפים פלחי עגבניות , רצועות פלפלים או גמבה, מתבלים בהרבה פפריקה, מל"פ. אצלנו מוסיפים תמיד מעט יין בשלב הזה , אבל אפשר להסתפק בהוספת מים בלבד. מבשלים לרוטב סמיך מס' דקות ומוסיפים כרעי עוף. מבשלים עד שהעוף רך כשעה. לנוקדלי (בצקניות) לי יש בבית מסננת מיוחדת עם כף שפכטל שדרכה מעבירים את הבצק לתוך סיר מים רותחים או ישר לתוך סיר העוף. 2 כוסות קמח 2-3 ביצים מל"פ מים לפי הצורך (שלא יהיה קשה מדי) מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומעבירים במסננת. אצלנו אוכלים את זה עם סלט מלפפונים ליד (אוברקה שאלטה) חותכים מלפפונים לפרוסות ומניחים במסננת עם מלח כחצי שעה. שוטפים ומייבשים. מניחים את המלפפונים בקערה ומוסיפים טבעות בצל ושמיר קצוץ. מכינים רוטב: ממים(כוס/ כוס וקצת) עם חומץ הדרים(3-4 כפות לפי הטעם) מעט סוכר ומלח ושופכים מלמעלה. נותנים לסלט לעמוד קצת במקרר לגיבוש הטעמים.

אנחנו4

New member
סלט מלפפונים

פשוט תענוג להזכר בסבתא הנהדרת ובתעמים הנהדרים. תודה וסלט המלפפונים שמשום מה נשכח ממני שכל כך אהבתי

יוליקה

Member
מנהל
סלט מלפפונים הונגרי קלאסי

מלפפונים טריים בלבד. לקלף 5-6 מלפפונים לפרוס אותם בסכין של הפומפיה להמליח היטב והניח לעמוד כשעה. לסחוט את המים היטב והניח בקערה. להכין רוטב העשוי משן שום, 2/3 חומץ ו1/3 מים 2 כפיות סוכר , ופלפל שחור גרוס. לערבב היטב ולשפוך מעל המלפפונים. לפזר מעל הכל קצת פפריקה אדומה.

למעלה