והשבוע זה מה שיצא

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
טריקולד: תחתית לפי חיים קונדיטור

והמוסים לפי ניקי. תבנית 26 הכנת הבסיס: להפריד ביצים להקציף חלבונים+סוכר לקצף יציב להמיס במיקרו שוקולד+מחמאה לקרר, להוסיף ליקר+חלמונים ולערבב לקפל את תערובת השוקולד לתוך קצף החלבונים לאפות כ 15 דקות בחום 180 מעלות,ולקרר לטמפרטורת החדר. עוגת מוס טריקולדו ניקי ב / מתכונים [מצורף קובץ jpg] ו 15:19 | 04/01/06 עוגת מוס טריקולד של ניקי ב ללא ביצים מצרכים: בסיס: 240 ג' ביסקויטים חמאה 100 ג' חמאה 2 כפות סוכר חום 2 שמנת מתוקה 1 אינסטנט וניל 2 כוסות חלב מוס שוקולד חלב: 150 ג' שוקולד חלב 25 ג' חמאה 1/4 כוס חלב כפית ליקר שוקולד מוס שוקולד לבן: 150 ג' שוקולד לבן 25 ג' חמאה 1/4 כוס חלב כפית ליקר תפוזים קרם שוקולד מריר: 100 ג' שוקולד מריר 100 מ"ל כוס חלב 1 כפית ליקר שוקולד אופן ההכנה: לטחון את הביקויטים , להוסיף סוכר חום וחמאה מומסת לשטח את התערובת בתבנית. בינתיים לשים במקרר להקציף את השמנת המתוקה + אינסטנט + חלב. לחלק לשני חלקים להמיס שוקולד חלב + חמאה + חלב + ליקר לקרר את תערובת השוקולד. לקפל את תערובת השוקולד לחצי קרם הוניל שהכנו. לשפוך על הבסיס שהכנו ולהקפיא. להכין את מוס שוקולד החלב באותה דרך. להמיס שוקולד מריר ,חלב וליקר לערבב לתערובת חלקה. למרוח על שכבת השוקולד הלבן. להקפיא . הערות: להקפיא כל שכבה לפני הוספת השכבה השניה. שעה הקפאה בין שכבה לשכבה. אחר כך להעביר את הטריקולד למקרר ללילה לפני ההגשה. אחת העוגות הטובות שהכנתי , העוגה הזאת מעולה! מרשימה וקלה להכנה. מומלצת. תבנית

ak5

New member
עוגיות מושלגות קרין גורן

עוגיות שוקולד תפוז מושלגות החומרים: 350 גרם שוקולד מריר 50 גרם חמאה 3 ביצים בטמפרטורת החדר 100 גרם סוכר 40 מ"ל (1/3 כוס) ליקר תפוזים גרירת תפוז מ-2 תפוזים 100 גרם קמח מנופה עם 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 120 גרם שקדים טחונים דק לציפוי: סוכר אבקת סוכר אופן ההכנה: ממיסים יחד את השוקולד והחמאה. מנפים יחד את הקמח ואבקת האפיה. מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס, מוסיפים את הקמח המנופה עם אבקת האפיה, ואת השקדים הטחונים. תתקבל בלילה נוזלית למדי. מצננים את הבלילה 4 שעות במקרר, עד שהיא מתקשה. יוצרים עיגולים קטנים בעזרת כפית טבולה במים רותחים. מגלגלים את העיגולים בסוכר, ולאחר מכן מגלגלים פעמיים באבקת הסוכר. העוגיות צריכות להיות מצופות היטב ומכל כיוון באבקת סוכר. מניחים את הכדורים על נייר אפיה, לוחצים עליהם מעט, רק כדי שלא יתגלגלו בתבנית, ואופים בחום של 190 מעלות למשך 15 דקות. העוגיות יתנפחו וייווצרו בהם סדקים ושבילים של שוקולד בין כל הלבן המתוק והמושלג הזה מקור המתכון: על השולחן, קרין גורן הערות והארות (fairy): תיאור המאפה: עוגיות שוקולד פאדג', בארומת תפוז או בטעם אחר שתרצו. פצצת שוקולד משמחת לב אנוש וכמובן- יפהפיות. הכנה: מתקבלת כמות של כ-4 תבניות. את תהליך הקירור הארוך לפני האפייה ניתן לקצר ע"י קירור במקפיא. באופן אישי אני מתהההה על השילוב של שוקולד-תפוז, אבל רבים אחרים לא- לכן ניתן פשוט להמיר את ליקר התפוזים בכל ליקר אחר לפני בחירתם (פרנג'ליקו, אמרטו, קלואה, שרי, ויסקי, ברנדי, רום וכו') ולהשמיט את קליפות התפוז בהתאם. הדבר הכי חשוב בעוגיות אלה הוא ההקפדה על זמני אפייה אפייה נכונים- שלאחר זמן אפיה ארוך מידי, העוגיות יאבדו את המרקם הפאדג'י שלהן ויישארו סתם עוגיות שוקולד-תפוז. יש לאפות בערך 10 דקות, לא יותר! העוגיות מתרחבות מעט ונוצרים בהם סדקים, אבל הן עדיין רכות מאוד ופאדג'יות. לא להיבהל מהמרקם הרך, פשוט לתת להן להתייצב לאחר צינון ארוך.

ak5

New member
פאי פירות

הכנתי חצי כמות מקרם הפטיסייר עם קצפת אחת טארט פירות טריים בקרם וניל אמיתי קרין גורן קלתית קרין גורן חומרים לקלתית בקוטר 28 ס"מ (או 8 קלתיות אישיות): 200 גרם חמאה רכה 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר 1 ביצה 2 כוסות גדושות (300 גרם) קמח במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר פוגע במרקם. מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים על נייר אפייה מקומח לעיגול גדול במעט מקוטר התבנית. נעזרים בנייר כדי להפוך את הבצק על התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. דוקרים במזלג למניעת התנפחות ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. חומרים ל-16 קלתיות אישיות בקוטר 8 ס"מ: 16 קלתיות אישיות אפויות לחלוטין (כמות כפולה של מתכון הבצק לעיל) לקרם פטיסייר: חצי ליטר חלב 5 כפות קורנפלור 4 חלמונים 1/2 כוס (100 גרם) סוכר מקל וניל, חצוי לאורכו לקצפת: 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כף סוכר לקישוט: פירות טריים יפים (תותים, פירות יער, קיווי, אפרסמון וכו') לזיגוג: 2 כפות ריבת משמש מדוללת ב-2 כפות מים חמים מכינים קרם פטיסייר: ממיסים קורנפלור במעט מהחלב הקר (בערך שליש כוס). מוסיפים חלמונים וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לסיר את יתרת החלב ומוסיפים סוכר ומקל וניל, ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק בערך שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים - טורפים כל הזמן. מחזירים הכל לסיר ומביאים שוב לסף רתיחה תוך ערבוב, עד שהקרם מסמיך מאוד (עניין של דקה מקסימום). מעבירים לכלי שטוח ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד (שלא יווצר קרום). מעבירים למקרר לכמה שעות עד שהקרם קר מאוד. מוסיפים קצפת לקרם הקר: במיקסר מקציפים את קרם הפטיסייר הקר עד שהוא חלק ללא גושים. בקערת מיקסר נקייה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת רכה. מערבבים יחד את הקרם והקצפת. מרכיבים את הטארטים: ממלאים את הקלתיות בקרם, ומקשטים בפירות טריים. מזגגים את הפירות בריבה החמימה. מגישים מיד או שומרים במקרר (מקסימום יום אחד) עד ההגשה.

ak5

New member
עוגת גבינה ופירורים קרין גורן

עוגת גבינה פירורים קרין גורן תבנית 26 לתחתית ולפירורים 1/2 1 (210 ג') קמח תופח 1/3 כוס (65 ג') סוכר 150 ג' חמאה קרה חתוכה לקוביות 3 חלמונים לחמם תנור ל-180 מעלות לעבד קמח, סוכר, חמאה לתערובת פירורית ולהוסיף חלמונים עד לקבלת בצק. מהדקים 2/3 לתחתית ושליש בנפרד שאותו מפוררים לפירורים לאחר מכן. אופים 25 דקות על נייר אפיה למלית: 2 מכלים שמנת מתוקה 3/4 כוס (150 ג') סוכר 1/2 חבילה אינסטנט ונ יל (40 ג') 750 גבינה 5% להקציף שמנת, סוכר ואינסטנט. להוסיף הגבינה. לשפוך על התחתית ולצפות בפירורים. 4 שעות במקרר לפני הגשה.

ak5

New member
רולדות שמרים, מתכון משפחתי

עוגת שמרים צמה בצק: 4 כוסות קמח 1 חב' מרגרינה/ 200 ג' חמאה 1 כוס מים/ כוס חלב 2 ביצים ¾ כוס סוכר 25 גרם שמרים יבשים קורט מלח מלית: 150 ג' מרגרינה / חמאה 1 כוס סוכר 2 כפות קקאו וניל, רום רוטב: 1 כוס מים ½ כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל הכנת הבצק: ללוש היטב בצק מכל החומרים להתפיח 3-4 שעות לחלק הבצק ל-3 חלקים. לרדד לעלה מלבני ולמרוח את המילוי. לקפל פעם לאורך ופעם לרוחב לרדד את הבצק המקופל לאורך. לחתוך 3 פסים ולקלוע צמה לאפות בחום 175 מעלות חצי שעה כשהעוגה חמה לשפוך עליה את הרוטב. הכנת המלית: לערבל במיקסר את כל החומרים הכנת הרוטב: להרתיח את כל החומרים ולערבב יצאו שלש: 2 עם המלית המקורית ואחת עם מלית קנויה קרמל

Y A E L I 37

New member
וואיAK חבל"ז איזה עוגות טעימות.

כרגיל הכל מושקע וניכר בהחלט שאפיה זה תחביב מוצלח אצלך. אני היתי פותחת עסק למכירת עוגות לשבת. תעשה מזה המון כסף. חשוב על זה . כל הכבוד לך...

Y A E L I 37

New member
הראתי למנש והוא נשאר עם פה פעור

אמרתי לו אתה רואה? זה גבר!!!!!!!!!!!!!!! מהיום אתה מכין לי 4 עוגות לשבת אם לא אני מתחתנת עם AK [ צחקנו] אהבנו מאודדדדדדדדדדדדד

זפרנים

New member
אוייייי כל שישי יורד ריר ממה שאתה מ

מכין לא להאמין - כל הכבוד לך הלוואי ובעלי היה עושה כאלה דברים.

Y A E L I 37

New member
בעלי אלוף בלקפל כביסות ולשאוב את

הבית... הוא מתנדב מרצונו... אז אני מתנחמת... ורקקקקקק שלא יתקרב לי למטבח. שמונה שעות רק לנקות אחריו. אתה גם מנקה אחרי האפיה או רק "מלכלך?

timiהאחת

New member
מנהל
נראה נהדר,יעלי בעלי מוריד את הזבל

בעיקר,ומדי פעם שוטף את כל הבית,היום לא הייתי בבית הייתי עם אבא שלי בקופת חולים ושחזרתי אמרתי לעצמי עכשיו לשטוף אין לי כוח,ובאתי הביתה כל הבית מאוורר שטוף מאחורי הספות,מאחורי המיטות הכל נקי.אומרים שאין כמו שטיפה של אשה,אבל אני לימדתי פעם את בעלי לשטוף והוא שוטף בדיוק כמוני....וזה טוב לי למקרה חירום מה רע לא יעלי???? ובמטבח הוא נכנס להכין לו ספגטי הוא עושה רטבים כמו שף וכמובן לא מלכלך אני אחר כך באה לראות כמו הזקנות הרעות האלה מה עשית??פה????סתם אני לא רעה.....חחחחחחחח ביי

Y A E L I 37

New member
בעלי בחיים לא שטף את הבית ולא

בישל דברים מסובכים. רקסלט ירקות וחביתות בשבת. באקונומיקה הוא לא נוגע שונא את הריח ... מזכיר את העוזרת לילי מ "קופיקו" היא לא עושה אבק זה עושה לה אלרגיה... הילדים שלי מתים על הקלטת הזו עם לילי העוזרת. כייף לך שבעלך שוטף ת'בית... הלוואי על שלי. אבל, הוא שואב טוב ומנקה אבק ומסדר קניות.

ak5

New member
חכי. עוד לא בדקת אותי - מה אני יודע

לעשות. אגב, טימי, אפשר לבוא לעשות סיבוב על המשקופים ולראות מה מצב האבק?

ak5

New member
אני מנקה לפני וגם אחרי. לא עובד

כשלא נקי

"והשבוע זה מה שיצא"...

אפשר לדעת גם מאיפה "יוצאים" כל הדברים הטעימים האלו? אני אבוא!
נראה נהדר (כרגיל) ובטוח טעים. הפאי פירות מעוצב יפהפה. שבת שלום

למעלה