והשאלה השבוע היא....

יוליי

New member
אינס

את עידו לא חיסנתי באבעבועות משום שבזמנו החיסון לא היה קיים. עידו חלה במחלה הזו והיא נוראית. נוסף על הגירודים והאיכסה, היא מחלישה את המערכת החיסונית- כך שלאחר 10 ימים של מחלת אבעבועות, היתה לו גם דלקת ראות ועוד כל מני ..אני כבר לא זוכרת מה. אני רק זוכרת שסבלנו במשך שלושה שבועות ועידו נחלש מאוד. אני לא יודעת אם אחסן נגד אבעבועות כי לא התעמקתי בנושא, ליה עדיין קטנה. אני לא רוצה שליה תעבור את מה שעידו עבר, מצד שני הספיק לי לקרוא את הכותרות בעיתון על כך שהנגיפים הם מוחלשים ויכולים לגרום להתפרצות מסוכנת של המחלה. אני עדיין מתלבטת. נגד צהבת A חיסנו את עידו, ואני חושבת שדוקא זה כן חשוב - משום שהילדים בגן משתמשים בשירותים משותפים, וגם יש לי חשש מהאפשרות של אוכל מקולקל. נכון שמקפידים אצלנו בגן בנושא האוכל, אבל אני לא רוצה לקחת סיכונים. מקווה שעזרתי יולי

גם וגם

מפריע לי שידקרו לי את הילד בשלב כ"כ מוקדם, ואם אני יכולה לדחות את תחילת הדקירות אני מעדיפה, ומפריע לי לתת לו חיסונים שאולי אינם נחוצים. כפי שאמרתי, אנחנו נחסן, אבל למה חייבים את האדמת? אם אמא שלו במקרה בהריון זה אחריות של אמא שלו (קרי, אני
) לדאוג שאהיה מחוסנת ואם בכך אחסוך ממנו חיסון אחד דייני.

shiranShik

New member
דברי אחות+למה לא מחסנים מפני צינון?

שלא יקרה כלום אם יידחו החיסונים בחודש (כולם. לא כולל זה שמקבלים לאחר הלידה. על זה לא שאלתי). ולמה אין חיסונים נגד נזלת, שיעולים וכו´? למה אין איזו המצאת מנע? שיטטטטטטטט

shiranShik

New member
את זה האחות אמרה(שכחתי להשלים

משפט). את מה שאמרתי בעניין החיסונים.

ואני שאלתי האם לא דוחים את החיסונים

אצל פגים, ולמה לא מתייחסים לגיל המתוקן. ענבל נולדה בשבוע 35 ובהיותה פחות מ-3 ק"ג כבר חיסנו אותה. לא דאגתי כ"כ לדקירות, יותר דאגתי להשפעת החומר על תינוקת כ"כ קטנה, מכיוון שהמינון הוא זהה לכל הילדים. אבל האחות טענה שבעניין החיסונים נותנים אותם לפי גיל כרונולוגי ולא מתוקן. רחל

גם אני התלבטתי רבות בנושא

ובסופו של דבר החלטנו לחסן כרגיל. אני נורא מבולבלת מעודף האינפורמציה. יש אנשים שטוענים טענות נגד החיסונים אבל אין לי את הכלים לבחון את הטענות האלה כי אני לא מדענית. החלטתי לקבל על עצמי את הדין ולחסן כמו כולם. משום מה בנושא הזה אני מאמינה למשרד הבריאות. באתר של "באופן טבעי" יש דיונים על חיסונים. רובם נגד, כמובן. אני לא הצלחתי להשתכנע מהם שלא לחסן.

צדקת. יותר מלעזור האתר רק מבלבל

יש שם טונות של אינפורמציה שאין לי מושג איך לעבד אותה ולכל חיסון יש את הרופאים שבעד והרופאים שנגד. עם דבר אחד הסכמתי. אם כבר לחסן, לא חייבים להתחיל בגיל כ"כ מוקדם, אפשר להמתין טיפה, בייחוד עם תינוק של חורף, וללוות את התהליך בתמיכה של הומאופת.

מרבי,

אם הדקירה מפריעה לך, ואת מתכוונת בכל מקרה לחסן - לדעתי עדיף לגמור עם זה כמה שיותר מהר. ככל שאת מעכבת את החיסונים סמי "ימשוך" אותם עד גיל יותר מבוגר, שבו הוא כבר יותר מודע ויותר מפחד. זה נורא קשה לחסן ילד (היום עשינו את החיסון של גיל חודשיים), אבל דוקא את הדברים הרעים עדיף לגמור כמה שיותר מהר. זו דעתי.

אני מחסנת עם הרבה פחד בלב.

את ההחלטה לחסן קיבלתי לאחר שהבנתי שאין לי את הכלים להבין את המשמעויות למרות החומר הרב שקראתי בעד ונגד! אבל אני עושה זאת עם הרבה פחד ונושמת לרווחה כשהכל עובר בשלום.

גם אני לא מתלבטת ומחסנת - הכל ובזמן

אני בגישה שכל החיסונים הכרחיים. מאחר והם כ"כ רגישים לכלמיני מחלות ושאר חולרות בתקופה הראשונה של חייהם, ותופסים מדי שבועיים שלשולים ונזלות ווירוסים (שלא נדע...). אני לא חושבת שהגוף לומד להגן על עצמו, אני חושבת שזו הדרך של האדם המודרני לבנות את ההגנות - ולכן אני מחסנת.

ת ו ת

New member
מפחיד...מפחיד...

אני הולכת לכל חיסון ברעד ודאגה. אנחנו מאלו שיש להם תופעות לוואי גם מהחיסונים שהיו אמורים לעבור בקלות. האופציה לא לחסן לא נראית לי בכלל.

נירית1

New member
בינתיים אני נותנת את כל החיסונים

אני לא בטוחה שאני שלמה עם זה .

חיסונים:

אני התלבטתי האם לחסן לצהבת B, זה החיסון הראשון שנותנים מייד עם היוולד התינוק וזה נראה לי מוקדם ומיותר. מיותר בגלל שבצהבת B ניתן להידבק מקיום יחסי מין ומדם נגוע, שני דברים שלא נראה לי שיקרו בזמן הקרוב. הסיבה שמחסנים תינוקות היא שיש אימהות נשאיות של הנגיף ואז התינוק יכול להידבק עם היוולדו, אלא שאני לא נשאית, בסוף בכל זאת חיסנתי כדי שאם חס וחלילה תתגלה פרשה של דמים נגועים ונניח שהדר יזדקק, לא עלינו, לתרומת דם, שלא אהיה לחוצה....
, היפוכנדרית אני, מה לעשות.... לגבי שאר החיסונים - המחומשת על אף הפחדים לגבי תופעות הלוואי, הוא חיסון חשוב כי זה למחלות שעדיין מתפרצות פה ושם, למשל פוליו, או החורף שבו היו הרבה מקרי שעלת. לגבי הMMR, זה חיסון בעייתי כי עליו טוענים שיש קשר בינו לבין התפרצות של אוטיזם, אני מאמינה שהחיסון רק זרז למשהו שהיה קורה במילא, אני אחסן את הדר, אבל אולי קצת אחרי גיל שנה, כי הוא עוד לא הולך לגן, אז אני קצת פחות חוששת מהמחלות. אגב החיסון הזה - המרכיב של החצבת בחיסון הוא הבעייתי מאידך חצבת היא המחלה שאם חולים בה יכולים להיות סיבוכים רצינים ולכן החיסון.

love joy

New member
אני לא מחסנת...

לי כידוע יש בן גדול שקיבל את כל החיסונים בזמן ולאחר החיסון של גיל שנה היה חולה לסרוגין כשנה!!! את ליהיא המקסימה אני לא מתכוונת לחסן לפי מה שכתוב בספר. צהבת היא קיבלה, אבל את כל שאר החיסונים אני אתן במועדים מאוחרים יותר. את החיסון של גיל שנה אני לא אתן לפני גיל שנתיים - שנתיים וחצי!!! חיסונים יכולים לגרום לתופעות איומות, ולדעתי אין צורך להפציץ את הילדים בכל כך הרבה חיסונים בשנת חייהם הראשונה. מכיוון שאני לא גרה במדינת העולם השלישי אני מרשה לעצמי לחסן בקצב איטי ביותר. LOVE JOY

למעלה