והרי התרשמותי

אלאסטור

New member
והרי התרשמותי

בעקבות המלצת אנשים טובים, ובעיקר בזכות זה, שהשוו אותה לסידרה בת האלמוות: הארי פוטר, (ומכאן הקשר לפורומינו הנכבד והנחמד..) קניתי את הסדרה:``הוביט - שר הטבעות``, היה לתיסכול המתמשך, עקב אי יציאתו, (עדיין) של השביעי לאור, גם חלק בכך, אתמול בערב גמרתי לקרוא את הסדרה. ובכן, אומר כך, יש הרבה במשותף בין שתי הסדרות, בין דמויות דומות, (הכי תפסו אותי הזוגות: גנדלף - דמבלדור, אפילו מבחינה חיצונית הם דומים. וסמאגול/גולום - זנב תולע, ששניהם יצורים לא חזקים במיוחד, אבל ערמומיים, ועל שניהם חסו גנדלף - דמבלדור, בטענה שאולי בסוף יביאו תועלת, מה שהתגשם בשר הטבעות, וכנראה, גם בשביעי.) יש גם דימיון בין היצורים המתוארים בספרים, אבל, מבחינת סגנון הכתיבה, מדובר בשני עולמות, ספרו של טולקין כתוב בצורה עשירה מאד, יש אומרים בלשון תנכי``ת כמעט, והתיאורים שם מאד.. כל כך.., אבל מבחינת העברת רגשות למשל, לדעתי ספרה של רולינג טוב יותר, כמו גם מבחינת המתח, למרות שהסכנות שם לא פחותות, ואולי יותר גדולות מבהארי פוטר, בשלבים מסוימים, התקווה נכתשת כך, שאתה כבר בטוח שחייב להיות מפנה, ואכן הוא מגיע, לעומת רולינג, שתמיד מצליחה להתייצב על חוד החרב בין תקווה לייאוש, ומעבירה את רגשות האימה והמתח בצורה טובה, כמו גם את הרגשות האחרים. לסיכום הסדרה מעולה לפי דעתי, ונהנתי ממנה מאד, אך עדיין אני מצליח להתחבר יותר להארי פוטר, בגלל הפשטות המדהימה, שבה מקבלים מושגים מעולם הפנטזיה. כמובן זוהי דעתי האישית בלבד. חופשה נעימה לכולם.

זנב תולע לא ערמומי.

הוא חתיכת אינטרסנט, אבל בהחלט לא עושה את כל הטעויות שלו בעורמה.

כן, אבל זה לא מעשה ערמומי.

ומתי זנב-תולע עבד על דמבלדור? כשהוא עבר לצד האפל והסגיר את לילי ואת ג'יימס לוולדמורט בשעה שכולם חשבו שסיריוס הוא השומר סוד?

MadManIII

New member
תשמע בלי להעליב

אבל מתואר כאן דמות "גיבור" קלאסי של ילד קטן ועזוב. שיום אחד מגלה את כוחו המיוחד בעזרת מורה חכם וזקן שבסופו של דבר מת ע"ע- הארי פוטר-דמבלדור. לוק סקייווקר-אובי וואן קנובי. המלך ארתור ומרלין הקוסם.

דנקי

New member
שר הטבעות-../images/Emo31.gif ה.פ.- ../images/Emo45.gif

ניסיתי פעמיים לקרוא את שר הטבעות, אבל זב כ=ל כ=ך משעמם!!!!!!! אי אפשר להמשיך לקרוא את זה כי זה כ=ל כ=ך מ=ש=ע=מ=ם=!!!!!!!

sky44

New member
זה לא "משעמם"../images/Emo189.gif../images/Emo190.gif

זה פשוט כתוב בצורה כבדה שבאמת לא מתאימה לכל אחד (לקח לי הרבה זמן לגמור את 3 הספרים ועוד יותר זמן כדי להעריך את העלילה שלהם). עובדה שהסרטים הצליחו ממש. אפשר לנסות לקרוא את ההוביט - זה כתוב בצורה ידידותית למשתמש...

yakovf2

New member
גם אני קראתי את

שר הטבעות וגם לדעתי הוא אחלה!אבל אם תרצה סדרת ספרים אף טובה יותר, (לדעתי)תנסה את רומח דרקון.אני ממליצ שתקרא קודם את שישיית המפגשים חלק א'.ואז את רשומות רומח דרקון חלק א',(אפשר גם ההפך כך, אני עשיתי). לאחר מכן יש עוד הרבה טרילוגיות של הסדרה. המומלצות בניהם הם: "הנבואה" (אני לא סגור על השם אבל זה על האחים מאז'ר.אם תקרא את הספרים האחרים תדע על מה אני מדבר.)ואז יש את דרקוני להבת קיץ. ספר אחד אבל גדול מאוד.(אחרי הארי פוטר ומסדר עוף החול,קטן עליך), הוא עם הרבה שגיאות תרגום,אבל הוא הספר הכי שווה בסידרה לטעמי. ואחרון וחביב לבנתיים."מלחמת הנשמות".(טרילוגיה)אני מבטיח לך שתהנה.

רומח הדרקון זה באמת ספר טוב

אמרו לי לקרוא והתלהבתי ממש... אני אוהבת את היצור הקטן הזה- גדילן, הקנדר. נשאר לי רק לקרו את כל מלחמת התאומים ועת התאומים...אבל אין לי כוח לנסוע לספרייה... אבל זה בטחלא קשור... בבקשה ל תמחקו אותי!

למעלה