והרי החדשות...

האניבי1

New member
והרי החדשות...

שבוע שעבר יצאתי כאן בהצהרה כנראה דרמטית מידי... כתבתי כאן שאולי אלו הם ימיה האחרונים של אימי חולת האלצהיימר. ככה זה היה נראה ביום ב' שעבר, וככה נתנו לנו להבין הרופאים. אך הלא ייאמן קרה- גם לרופאים לא כ"כ ברור איך היא הצליחה להתגבר על חיידק שהם מגדירים כעמיד ותוקפני במיוחד, אך היא התגברה. כנראה המוח שלה גמור אך בגופה יש עדיין כוח. כנראה היא נאחזת בחיים בחוזקה, כמו שאני מכירה את אימי זה לא מאהבת החיים הגדולה אלא מפחד כנראה למות (ואני יכולה להבין את הפחד בהחלט)- זה אם כמובן חושבים שנשמתה נלחמת, כי קוגניטיבית -היא גמורה לגמרי. ביום ה' אחרי שירד לה החום העבירו אותה לבי"ח גריאטרי, ועד יום ד' נראה מה קורה. אם יש מחלקה של סיעוד מורכב (האכלה בזונדה) בבית האבות בו היתה בעבר היא תחזור לשם, ואם לא היא תשאר בביי"הח הגיריאטרי עד יום מותה- שזה כמו בית קברות לאנשים שעודם בחיים. אחרי מלחמות עכשיו הם דואגים להרגיע אותה, ורוב הזמן היא מנומנמת או ישנה. לעיתים כשאני נזכרת באיך היא נראית אני חושבת שאני הולכת לאבד את זה.... אחי הגדול ממני בשנים רבות אמר לי אתמול שפרופסור ליבוביץ אמר במשנתו שהוא לא מאמין בהמתת חסד, כיוון שאף פעם אי אפשר לדעת האם האדם מרחם על עצמו או על הקרוב שלו, ושפעם גם הוא חשב כמו ליבוביץ, אך היום לאחר שאנו מלווים את אימי שלב אחר שלב אחר שלב בהתבזות הגוף והנפש שלה, הוא אמר שזה כבר לא משנה, מי מרחם על מי ולמה, ושהיום הוא כבר כן מאמין בהמתת חסד כי אין ערך לחיים האלו שלה, אך לאף אחד מאיתנו אין את האומץ לתת הוראה לסיים עם זה כבר, וכולנו מחכים בהמתנה ובציפייה מטורפת שהסבל הזה כבר ייגמר מעצמו. וכעת, אחרי שהיא התגברה על החיידק זה נראה שזה עלול לקחת גם חודשים ארוכים ורבים. זהו לעת עתה. תגובותיכן האמפאתיות בשבוע שעבר חיזקו אותי ונתנו לי תחושה של בית ושל מובנת, אך התגובות הביקרותיות ערערו אותי לגמרי לכן לאלו שיש ביקורת, אשמח אם לא תאמרו אותה, גם ככה מאוד קשה לכולנו.

האניבי יקרה

אני מבינה שאת עדיין במצב נפשי ורגשי לא נעים... התקופה שאת עוברת אינה קלה... חזקי ואמצי , יקירה

../images/Emo24.gif

הציניות המכאיבה עד אימה של התעללות הגוף בנשמת האדם בתהליך הקמילה היא נוראית. במידה מסויימת אני שמחה בשביל אמא שלך שהיא לא מודעת להידרדרות התפקודית שלה. אני זוכרת את הרגעים האחרונים של אמא שלי כשהיא הבינה שהמוות קרוב מתמיד...המושג "פחד מוות" תפס משמעות מציאותית בעייניה. ההבנה שהגוף שלה נוטש אותה והצורך שלי להגן עליה מפניי הידיעה הכל כך ברורה...ימים של סיוטים מציאותיים. יקירה, שולחת לך חיבוק גדול, מבינה מאוד את המותשות הרגשית והפיזית שלך ושל אחיך. לא יודעת אם את באמת מעוניינת להיכנס לדיון הפילוסופי של המתת חסד,זה כמובן נושא מורכב..פעם חשבתי שזה הכי נכון שבעולם, אבל אחרי שראיתי את הלחימה של אמא שלי על טיפת האויר האחרונה שלה, למרות הכאבים וההדרדרות הגופנית, לא באמת יודעת אם יש זכות למקורבים שסובלים מלראות את ההרס הקיומי של אהובם, להחליט אם הוא רוצה או לא להמשיך בחייו.

האניבי1

New member
לימונית יקרה

את צודקת בדברייך... אולי אין לי זכות להחליט על אימי באשר האם להמשיך או לא בחייה... ואכן תודה לאל אני לא נזקקת להחליט בדבר, לקחת את נשימתו האחרונה של אדם קרוב זה אולי ההחלטה הכי לא אפשרית, הכי מייסרת והכי רודפת את האדם כל חייו שקיימת ושניתן לחשוב עליה. אימי היקרה נאחזת חזק בחיים, ואולי היא בינה ולבינה ובתודעתה המשובשבת עליה- יודעת למה. זה מפחיד לא להיות גם אם אתה מאוד חולה.

דז'ה וו ...

היי האניבי. שוב את ברכבת ההרים ... הסיפור שסיפרת עשה לי ממש דז'ה וו למה שקרה עם אמי: היא הייתה הרי מאושפזת אז כבר כמה שנים בבית הרצפלד במצב סיעודי. תפס אותה איזה חיידק שלא הייתה שום דרך לטפל בו, כך אמרו לנו הרופאים. היה כבר הלילה שהזעיקו אותנו לבוא כדי להיפרד ... היינו שם כל הלילה, ובבוקר - הפלא ופלא - הם אמרו להם שהם לא יודעים איך להסביר את זה - כנראה נס - אבל היא הצליחה להתגבר עליו. מה שכן - הם אמרו שעכשיו המערכת החיסונית שלה היא במצב כזה שהדבר הבא שיקרה לה - אפילו הצטננות - היא כבר לא תוכל לעמוד בזה. וזה בדיוק מה שקרה. השפעת הראשונה שתפסה אחרי זה הכריעה את הכף ... אני זוכרת את ההתלבטויות שלי - למה להתפלל? לחיים - אלו חיים אלה? למוות? איך אפשר לייחל דבר כזה לאדם שאוהבים? לבסוף החלטתי להתפלל שיקרה מה שהכי טוב בשבילה. עצוב ...

S u n n y 1

New member
חופשי דז'ה וו

קצת לפני שאחי נפטר, אני זוכרת שפגשתי בבית החולים אשה שטיפלה בבן שלה, והיא אמרה בקול את מה שאני לא העזתי לעלות על שפתי - היא אמרה משהו כמו - "שיקרה משהו לכאן או לכאן - אבל הדרך היא כל כך ארוכה..." זוכרת אותי עומדת עם ספר התפילה ושואלת את הרב שהיה לידי באותו הרגע - "רגע, אז על מה להתפלל? שחיה או שימות?"

האניבי1

New member
הי סקאלי

כן, שוב אני על רכבת ההרים, צריכה "לסחוב" עכשיו, להיות בתפקוד כאילו הכל בסדר (כי הסביבה לא תקבל "נפילה" שיכולה לארוך יותר מיומיים) כשבאמת בפנים אני מעורערת לגמרי, לא יודעת למה לייחל. בכל דבר בחיים צריך כ"כ הרבה מזל... וגם בלמות...

קינגית7

New member
זו הייתה גם התפילה שלי

כל יום, בצמוד לשמע ישראל קטן ומלא בתקווה וכאב

../images/Emo124.gif ועוד משהו בנושא התגובות השליליות

הגיע הזמן להגיד את זה - אין בזה שום דבר אישי נגדך. כנראה שכם אנחנו "זכינו" בטרול. אנא קראו את הקישור הבא כדי לדעת מה זה טרול ומהי הדרך הטובה ביותר להתמודד איתו/ה.

הבהרה

כשקראתי את מה שכתבתי שוב את מה שכתבתי נראה לי שאולי לא ניסחתי טוב. "הגיע הזמן" לא מבחינתך, האניבי, אלא מבחינת לדבר על נושא הטרול. מצטערת אם הובן אחרת.

מאמי.....איתך בכאבך....

תמיד תרגישי שאת יכולה לפרוק מה שעובר עליך...אני פה בשבילך...קבלי חיבוק חיזוק והמון נשיקות.....אוהבת שירוש!!!!

לבכות או לצחוק../images/Emo18.gif

האניבי יקרה... עצובה איתך,כואבת איתך ואף שמחה עימך ואין ספק שאת שמחה בין הבורות שאמא עדין כאן... 'רכבת הרים' היא בחריה ממש לא רצונית לנו אם אנו לא בלונה פארק אבל צריך לקבל בפתיחות מסויימת את התחנות שהיא מזמנת לנו...מי כמונו יודעות שהסבל שלנו לא נעלם והוא מקבל מטרמופוזה שונה כל פעם ומצפה להוקיע אותנו אך אנו יותר חזקות ממנו נשמתי ואני מאחלת לך שתתגברי על הכל ותהיי חזקה בשביל האיש והפשושית... קרובה אליך אך קצת רחוקה.... אוהבת
אני

תגובה

האמת היא שאני מבינה אותך מאוד, חוויתי לצערי הרב את הרכבות מספר פעמים בתקופה "ארוכה " של חודשים. בכל פעם שאת חושבת שהינה זה בא .. המצב מתייצב ואז שוב נפילה. והינה את מקווה שיהיה טוב יותר באה נפילה שאת לא יודעת בכלל מאיפוא זה בא. כשסוף סוף חשבתי שאמא שלי תוכל להיות איתי קצת בקשר, אחרי שגיליתי שסיממו אותה במקום בו הייתה והיא התחילה קצת להגיב לי ולדבר איתי קצת , באתי בצמרים וחשכו עיני כי ראיתי שהי א נשארה לבד ופשוט היתה בלי הכרה ולי שאף אחד שם לב אליה. הרגשתי שאני מתמוטטת כי לא ידעתי מה לעשות , אני בת יחידה, אבי נפטר לפני 23 שנים . בשיחת טלפון עם בעלי החלטנו לפנות אותה לבית חולים , שם שהתה עוד שבועיים עד שנפטרה ,מבלי שבעצם יכולתי להפרד ממנה כמו שצריך. הדבר המוזר הוא שערב לפני שהי א נפטרה ישבתי בבית וכתבתי מכתב פרידה ממנה, בבוקר כשהגעתי לבית החולים ראיתי שמצבה קריטי והצוות בעצם החזיק אותה בחיים עד שאגיע. זה מאוד מוזר כי כנראה בתוכי הייתי זקוקה לתקופה הזו להפרד , ל מרות שעד עכשו מאוד קשה לי "(ועברו רק 4 חודשים ) אז הרבה כח וחזק ואמץ , התקופה לאחר מכן לא תהיה יותר קלה , יהיו לא מעט נפילות גם אחר כך . ומותר לך באמת להרגיש את מה שאת מרגישה וחושבת כי בעצם כולנו מרגישים את אותו הדבר רק ש אף אחד לא מוכן להודות בזה שוב הרבה כח

למעלה