והפעם - עצירה

jgut

New member
והפעם - עצירה

גם פה כמו במעבר להליכה, בעקבות כל מיני דברים שראיתי לאחרונה בכל מיני מקומות, ניראה לי מעניין לדון בנושא. אשמח אם ישתתפו גם אלה שאינם מדריכים.
נניח יש לכם תלמיד מתחיל שיושב על הסוס, הסוס הולך והתלמיד אמור לגרום לו לעצור. לצורך הדיון נניח שמדובר בסוס שמגיב בצורה קלה לבקשות הנכונות.
איך אתם מסבירים לתלמיד מה הפעולות שהוא צריך לעשות?
אני מתכוונת ברמת פירוט מפורשת של קולות, תנועות ידיים, רגליים, שפת גוף ומבט.

fliperit

New member
רגליים קדימה, גב מעט אחורה, ו''אווו''

אם הסוס לא עוצר, משיכה קלה ועזיבה מיד כשעצר

giri

New member
להזדקף, גב אחורה, להגיד "הווו" ולשבת עמוק באוכף

לסיום לסגור מעט מגע על המושכות.

jgut

New member
האמת שתמיד תהיתי

איך מסמנים לסוס לעצור באינגליש בלי קולות.
הנחתי שפשוט מפסיקים לדחוף עם האגן, מתיישבים קצת עמוק ונושפים אוויר בלי סימון קולי. אני צודקת?

giri

New member
כן, זו הגדרה טובה

אני אוהבת לחשוב על זה כלשבת עמוק כנגד התנועה (במקום איתה).

jgut

New member
הדרך שאתה כתבת ופליפרית

היא אכן הדרך שאני מכירה.
&nbsp
אז זה מוביל אותי לשאלה - למה יש כאלה שמלמדים את התלמידים פשוט למשוך במושכות?
אתם יכולים לנחש שמדובר באותם מדריכים מהשרשור מעבר להליכה.
העניין הוא שהמשיכה במושכות לא תמיד עוזרת. כי התלמידים מחזיקים במושכות לא שוות באורכן, הרבה פעמים המושכות ארוכות מידי בשביל שאפשר יהיה להאט את הסוס בלי תנועות קיצוניות. בכל מקרה אין להם שום שליטה בישיבה כדי לשחרר את הידיים ללמוד את העבודה.
&nbsp
אני אוהבת לעבוד עם המושכות הצבעויוניות המחוברות, כשמדובר בילדים קטנים. לכל אורך יש צבע אחר ואז אפשר להגיד להם באיזה צבע להחזיק.
&nbsp
מה שמוביל אותי לשאלה אחרת -
איך מלמדים את התלמידים להחזיק נכון את המושכות מבחינת אורך? אני רואה תלמידים שהמושכות כל הזמן "נוזלות" להן מהידיים, גם לבוגרים. לילדים אני רואה קושי בקיצור וסידור המושכות כשצריך.

מר טווס

New member
גם אני אשמח להסבר על אורך נכון למושכות, אני מוצא ש-

זה אחד הנושאים היותר קשים (עבורי, לפחות) לזיהוי אינטואיטיבי.
&nbsp
אני לא רוצה להעמיס על הפה של הסוס, אז מחזיק את המושכות משוחררות.
אבל אז מגלה שהן משוחררות מדי וצריך קצת לקצר.
&nbsp
אבל כמה לקצר בלי שזה יגביל את חופש התנועה של הסוס קדימה? ובלי להעמיס לו על הפה?
&nbsp
ובכלל - איך מקצרים (או מתקנים) את אורך מושכת ימין או מושכת שמאל תוך כדי טרוט או קאנטר? רק לי זה נראה פעולה מאתגרת?

jgut

New member
אצלי הזיהוי הוא דווקא אינטואטיבי

ולכן קשה לי להסביר אותו במילים.
&nbsp
בגדול כשאני רוכבת, אני רוצה שהמושכות יהיו באורך כזה שמצד אחד אני יוכל לתת חופש לסוס. מצד שני אני רוצה שבשינוי מינימלי אני אוכל להגיע למצב שיש לי קשר עם הפה של הסוס. אז כשאני מסדרת את אורך המושכות, אני מכוונת אותן שיהיו במצב של קשר, כשהידיים שלי נמצאות במנח הנכון והמרפקים קרובים לגוף. כך אני יכולה לתת חופש כשהידיים יותר קדימה ולקחת יותר קשר כשאני לוקחת אותן אחורה. העניין הוא שיש לנו כמה מיפרקים ביד שניתן לשנות אותם ואז לכל אחד יש השפעה קצת שונה. חשוב שהתנועה תבוא מהחלק הנכון, בהתאם למה שאנחנו מבקשים מהסוס.
&nbsp
בנוסף יש הבדלים בצורות הרכיבה בין הסגנונות השונים, הבדל בין רכיבה ביד אחת, לעומת שתי ידיים ובין מתגים שונים.
&nbsp
אם תוך כדי רכיבה צריך לקצר, לדעתי צריך לעשות קיצור הדרגתי. עד שמגיעים לנקודה שבה יש מספיק קשר.
לגבי שינוי אורך מושכות תוך כדי רכיבה - זה משהו שאני מתקשה להסביר אותו. אני עושה זאת אוטומטית, עם האצבעות. ניראה לי שזה פשוט עניין של אימון.
אני מתקשה להסביר לילדים קטנים איך לקצר כשרוכבים עם מושכות לא מחוברות ואשמח פה לעצות.

מוסיפה למה שאמרו

מכוון שהידיים מחוברות לנו לכתפיים, והכתפיים לגב-
ברגע שאנחנו לוקחים את הגב אחורה- למעשה אם לא נשים לב נקח גם את הידיים אחורה-
ובכך נמשוך לסוס בפה.
אנחנו רוצים להתחיל בלי משיכה לסוס, וגם אם נגיע לפה של הסוס אנחנו רוצים להיות מודעים ולהחליט כמה
אנחנו מושכים.
לכן בנוסף לכך שלקחנו את הגב אחורה, דאגנו להשאיר את הידיים באותו המקום- ואם צריך, טיפה ליישר מרפקים.
כן הייתי מוסיפה הקפדה על ידיים יציבות במקומן, ורק אם הסוס לא הגיב להגיע אליו לפה,
מאוד חשוב שההגעה תגיע לאט ולא ב"בום". כלומר רק לחוש את הפה (או אם זה סייד פול, אז את האף) כלומר להגיע לאט.
אם צריך להפעיל כוח כלשהו בידיים הוא מגיע רק אחרי שהיתה נגיעה קודם במושכות.
לא ממצב רפוי ל20 קילו משיכה.
זה הסבר שלרוב מתאים לתלמידים יותר בוגרים, אבל חשוב מאוד.
אני אוהבת כולל הדגמה :)

superKENZ

New member
שורה רביעית מהסוף - הכי חשוב שיש.

ומדהים שגם ילדונים קטנטנים מצליחים להפנים את זה.

אני אוהבת להדגים "עליהם". אומרת להם להחזיק את קצה המושכות בשתי ידיים צמודות. ולדמיין שזה הפה של הסוס. ואז אני מחזיקה את החלק שיותר קרוב לפה של הסוס, ואומרת שאני הרוכב. ונותנת משיכה משום מקום, ואז מדגימה קשר ואז סימן, ושואלת אותם מה יותר מובן ונעים.

בדיוק לזה התכוונתי

שאני אוהבת להדגים להם גם איך כן וגם איך לא.
באופן כללי, גם על הישיבה. להראות את המצוי לעומת הרצוי.

אני אישית פחות מתחברת לקטנטנים (3-6) ומעדיפה יותר בוגרים שמבינים ממש מה אני מתכוונת.
גם בני 7, וגם בני 40, אוהבים הדגמות ודוגמאות, זה עוזר לכולם.
אני בטוחה שאפשר גם עם הקטנטנים, לי זה פחות מדבר. כל אחד והמקומות שלו

superKENZ

New member
חייבת להגיד שגם אני

מעדיפה אותם בני 10 אפילו ומעלה...
אבל מה לעשות אם יש ילדון בן 3, שסוסים מדליקים אותו ? ומשלם את החשבונות :)

קטנטנים/גדולים

אז יש הבדל...לקטנטנים אני בכלל לא נותנת מושכות כי כל ניעור גירוד של הסוס מעיף אותם. ואם כן אז על ראשיית בית.הרכיבה נעשית בהובלה ומושכות לצורך כיוונים בקונוסים או משחק אחר.(שם בדרך כלל הסוס יודע את העבודה והולך אחרי המוביל)
&nbsp
לגדולים אני מסבירה שהחוק אומר שאין חוק לאורך קבוע!! ,החוק הוא שהאורך נקבע בהתאם לסוס....ולרמת ההקשבה שלו, אם קצר מידי הסוס יעמד או יתנגד, אם ארוך מידי הסוס לא יגיב או "יצפצף" על הרוכב. למעשה משתדלת שהקשר לא יהיה חזק מידי ומשם מאריכים ומקצרים בהתאם לסיטואציה.

למעלה