והפעם מתקן ל

אלו לא נגצים

אלו אבני פסיפס. צריך לדאוג שהצד של האבן שמונח לכיוון קרטון הביצוע יהיה כמה שיותר ישר כדי שלא יכנס מתחתיו חומר. בגלל שאני לרוב משתמשת בגבס אז אני יכולה להוציא אותו מהתבנית מהר ואז לנקות את האבנים משאריות גבס שבכל זאת חדרו להם מתחת.

psa

New member
נגצים קל יותר לנקות ,אבני פסיפס ,

קשה לנקות. בכל זאת אנסה את הצעתך. תודה רבה

נכון, אבל

המשטח של אבני הפסיפס יותר ישר (אפילו מהנגצים הלא עגולים) ןלכן פחות חומר נכנס מתחתיהם.

psa

New member
וואו את צודקת.../images/Emo140.gif

לא התעמקתי עד כדי כך. האמת , קודם הכנו, חברתו של בני ואנוכי ,מרצפת בתוך תבנית מרובעת קטנה מאלומיניום. שמנו קודם ניילון נצמד ,למען להפריד קל יותר את המלט לכשיתיבש. שמנו נגצים מרובעים שהם באמת מעוגלים מלעמלה ושטוחים מתחת. שמנו מעט דבק בחלק של הנגצים ,על מנת שידבקו קלות ולא יזוזו בעת מזיגת המלט. כמובן שאני חסרת סבלנות. לאחר שעתיים כבר הפכתי,היה מעט קשה, הספקתי לראות את האבנים ששקעו. המלט היה רטוב מבפנים והכל התפרק לי. הגיע לי כי לא המתנתי. הכנתי עוד אחד עגול ,בתוך מכסה.נראה איך זה יצליח. אגב איך הצלחת לשים כל כך סימטרי את בית הנרות?יצא ממש טוב. ועוד שאלה (סליחה) -את זוכרת שלפני מספר חודשים מכרו כל מיני כלים ,שולחנות וכד´ עשויים ממין אבן או לא יודעת מה. יש לך או למשהו מושג ממה זה? קצת ארוך ,סליחה ברכות

זה סימטרי זה? ../images/Emo9.gif

אני בדיוק חושבת לעצמי כמה שזה עקום
הנחתי את הכל לפי העין וקיוויתי לטוב
לגבי השאלה השניה, אין לי מושג במה מדובר, לא הייתי כאן בפורום לפני כמה חודשים. אבל אני משארת ששולחנות אפשר לעשות מכל מיני חומרים. לסטט אותם באבן, או עם בטון משולב עם חול או חצץ או אבני ים קטנות. אני לא כל כך מבינה בזה.

אילאיל2

New member
פסא, כלי נוי דמוי אבן

למדתי להכין כילים כאלה. שילוב של גבס+חול מחצבה שזה חול גס . מכינים כמו ליציקה גבס ומוסיפים חול מחצבה כחופן. לוקחים כלי כלשהוא עם תחתית חלקה , הופכים, מורחים בשמן (אפשר גם נילון נצמד) מפזרים קצת חול מניחים נגצים ,זכוכית או מה שרוצים ועל זה שופכים את הגבס שבו קצת חול. משטחים ביד ..לחכות מספר ימים ליבוש. אפשר לשייף עם נייר זכוכית. בסוף למרוח דבק פלסטי מדולל במים.אני הכנתי גם בתבניות חמסות .תמונות בקרוב. בהצלחה אילנה

psa

New member
אילנה ,../images/Emo51.gif רבה../images/Emo140.gif.

הסבר נפלא. אתמול הכנתי מרצפת מלבנית עם גבס ,אך אני חסרת הסבלנות, הרסתי את זה. אחה"צ אנסה שוב. את ההסבר שלך אני שומרת וחייבת לנסות. האמת כשזה נראה בחנות זה היה כבר שבלוני ,בכל חנות בכל הצורות. אשמח לראות תמונות. ברכות

av_i_va

New member
בפעם הבאה...../images/Emo26.gif

נסי במקום קרטון ביצוע פוליגל. שמני מעט את הדפנות והגבס יתנתק לך בקלי קלות.

אני לא כל כך יודעת מה זה פוליגל

אני משתמשת בקרטון ביצוע כי מאוד נוח להכין ממנו תבנית והמשטח שלו חלק. אני אברר מה זה פוליגל ואנסה. תודה

אילאיל2

New member
את בטוח יודעת מה זה

פוליגל זה הפלסטיק ממנו עשויים תיקי הציור בגדלים שונים ובצבעים שונים.

fortune

New member
../images/Emo103.gif אני מודה על ההסבר

המפורט וכן - עדיף מלט משברון הלב מגבס במקרה זה. בבוקר כבר יגיע המלט הלבן, מגרדות לי הידיים!

גליתא

New member
ת ו ד ה ../images/Emo24.gif

תודה תודה ושוב תודה אז כך השיפורים לחיזוק המדף זה לשים רשת לולים בין שיכבה לשיכבה ו בנוסף ממלץ לפכות כך אני עשיתי זה לקחתי מגן ילדים חצץ ןעירבבתי עם המלט וזה עד היום מחזיק המדף הראשון שעשיתי את האמת לחל כישלון כי הוא התחיל להסדק... בקשר לצבעים אני את כול העבודות שלי עושה עם הקריליק ואת האמת אף פעם לא התחזבתי וזה נחמד גם לא לערבב את זה עד הסוף כי אז זה ניראה בחלקים מסוימים צבעוני ובחלק לבן... אני חיפשתי קרמיקות קטנות למדף ובחנות חבילה של 12 עודה בסביבות ה - 65 ש"ח שלפי דעתי מוגזם אז ממה שהיה לי בבית השתמשתי בשילוב חצץ וחלוקי נחל וגם נגטים... חיבת לצין אני קניתי מלט ב 4.30 ש"ח אז תשימו לב בחנות בניה חושבת שהסברתי הכל גלית

dili

New member
אני חושבת שכדאי לערוך את השרשור

הזה למאמר... עברתי עכשיו על כולו ומצאתי מעבר להסבר מהחוברת, טיפים רבים שככה בשרשור די קשה לעקוב אחריהם, בגלל שבאמצע יש כל מיני שאלות... במאמר הכל יהיה מסודר וברור ויהיה קל יותר לגשת לעבודה
אביבה, מה דעתך? כדאי לערוך למאמר? וראיתי שבהסבר כתוב בטון וכולכן דיברתם על מלט...זה אומר שבטון=מלט?

psa

New member
dili יקרה , זה מה שהצעתי בזמנו |4u

לרכז נושאים. כמה בנות התנדבו לרכז נושאים שונים. אני מוכנה להעלות שוב את הרשימה. הרי סה"כ כולנו מרוויחות. אני "אוגרת" את כל הקישורים ובקרוב אשלח את רשימת הקישורים מספר 2 שהועלו לאחרונה בפורום. אפילו הערב. ברכות

dili

New member
נכון, אני יודעת שיש רשימה...

אבל זה נושא חדש...וזה שרשור מאוד מעניין שכדאי לשמור כמאמר...אז מי מתנדבת?

למעלה