והפעם: דניאל זמיר

Free Klezmer

New member
והפעם: דניאל זמיר

אז ככה, דניאל זמיר הוא סקסופוניסט (אלט וסופרן) הוא למד מוזיקה בארץ (תלמה ילין עד כמה שידוע לי) בשנת 1998 עבר לעיר ניו-יורק ושם הקים את שלישיית "סאטלה" יחד עם הבסיסט שניר עזרא בלומנקרנץ והמתופף קווין זובק. "סאטלה" הוקמה במטרה ליצור מיזוג מקורי וחדשני בין סגנון הג'אז החופשי לבין מוזיקה מסורתית-יהודית ממזרח-אירופה ומהמזרח התיכון. בשנת 1999 הקליטו את אלבומם הראשון "סאטלה" בחברת התקליטים "Tzadik" ("צדיק"
) בהפקתו והשתתפותו של המלחין והסקספוניסט ג'ון זורן. בעקבות התקליט הראשון זכתה "סאטלה" להכרה נרחבת בניו-יורק, בארה"ב ובעולם כולו והפכה להיות חלק או נדבך רציני ביותר מסצנת הג'אז המודרני הניו-יורקי. בשנת 2000 הקליטו את אלבומם השני "Exodus" בחברת התקליטים "Tzadik". האלבום הוקלט בהופעה חיה בעיר ניו-יורק. בשנים 2001-2000 הופיע ההרכב ברחבי אירופה וישראל בפסטיבלים חשובים וידועים: הם ניגנו בפסטיבל היהודי בקרקוב ובמועדון הג'אז בורשה בפולין, בפסטיבל המוזיקה MIMI במרסיי –צרפת, בפסטיבל קלייזמר-אקספרס בורונה- איטליה ובפסטיבל ג'אז בים האדום באילת –ישראל. כמו כן ניגנו במופע מיוחד לרדיו בי.בי.סי בלונדון-אנגליה. באותם שנים הופיעה "סאטלה" גם ברחבי ארה"ב, במרכזי תרבות גדולים בשיקגו, אילינוי ווושינגטון די.סי. בשנת 2002 הוציא ההרכב את אלבומו השלישי "Children of Israel" בהשתתפות ג'ון זורן כאמן אורח ומקהלת סקספונים מהבולטים שבנגני ניו-יורק ובהפקה של זורן וביל לאסוול. האלבום זכה לביקורות נלהבות בישראל וברחבי העולם. באלבום מבוצעים אילתורים מסביב למוזיקה ישראלית משנות ה-20 עד ל-40. "סאטלה" הופיעה עם המופע ברחבי פולין בסיבוב הופעות בן 10 ימים. בשנת 2003 יחד עם ג'ון זורן הוציא ההרכב אלבום מחווה ייחודי למוזיקה של סאשה ארגוב בהשתתפות אמנים כמו אורי קאין וקירו באפטיסטה. המוזיקה שלו משלבת בתוכה מוזיקת כלייזמרים, ג'אז ומוזיקה יהודית בכלל. יש לי עוד הרבה מה לכתוב עליו אבל זה כבר יותר מידי אז אני אסיים... לי יש את הדיסק הראשון והאחרון שלו והוא פשוט סקסופוניסט ענק! הדיסקים שווים כל שקל ואפילו יותר מזה... אני בטוח שבתור אוהבי כלייזמר ומוזיקה יהודית תהנו ממנו :)

meir99

New member
תשמע הקשבתי לסטלה ואני חייב לומר

שלטעמי הסקסופון אינו יוצר את התחושה שקלרינט יוצר. יש לו צליל יפה אבל יש תחושת ג'אזיות באויר . רוצה לשמוע כליזמר אורגינלי ללא עיבודים עכשוויים תשמע את קא אכסוף של איש הרוח. האם יכול להיות שנגני ג'אז מחלטרים לכיוון כליזמר להגדיל את הקהל שלהם ? אם כך יש צורך לשמוע הרבה כליזמר אורתודוכסי קודם . ניגנתי עם המורה שלי את השיר פיר דה מחותנים והיא הדגישה לי שבכליזמר הקצב קריטי (שם זה קצב דומה לסירטו יווני) למה אני מזכיר זאת כי במה ששמעתי יש זרימה בלתי פוסקת של צלילים באופן ג'אזי בעוד שבכליזמר הטיימינג והקצב שונים. לא שהוא לא יכול לנגן כליזמר אלא שצריך זמן של הקשבה ולימוד להגיע לתחושה האותנטית ומי שמקצר את הדרך הכליזמר שלו נשמע משהו אחר. תשמע את אנדי סטטמן (חי בניו יורק )הוא לטעמי כליזמריסט לעילא ולעילא. כל הנאמר הוא על דעתי וטעמי בלבד. מאיר

Free Klezmer

New member
שלום מאיר

דבר ראשון, איפה אני יכול לשמוע את קא אכסוף של איש הרוח ואת אנדי סטטמן? ומה זה סירטו יווני בדיוק? דבר שני, כמו שאמרתי כבר, זה לא כלייזמר בדיוק זה שילוב של ג'אז חופשי אוונגרדי (free jazz) וכלייזמרים (או מוזיקה יהודית תקרא לזה איך שאתה רוצה) אז המקצבים והמשקלים במוזיקה שלו רובם שייכים לג'אז. אבל המודוסים (סולמות,מלודיה) וההרמוניה (אקורדים) שייכים יותר למוזיקת הכלייזמרים וזה מה שיוצר את השילוב הזה. ואם תקשיב לקטעים עם הסקסופון סופרן תרגיש יותר את הכלייזמר כי הכלי יותר דומה לקלרינט... דרך הגב דניאל זמיר הוא דתי:)

meir99

New member
סטטמן תחפש באמזון להלן קישור

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/artist/glance/-/34761/ref=m_art_dp/002-3679626- קא אכסוף בקישורי איש הרוח שם גם יש את נפתולי ברנדווין שהוא לטעמי גדול הקלרניטיסטים בכליזמר

השרת שעליו ישבו הקבצים שלי

עבר מהעולם כך שכרגע כל הקישורים לקה אכסוף ושאר הניגונים שאני ניגנתי והעלתי לכאן לא פעילים.בהמשך אני אמחק אותם מהקישורים ב"נ. השם דניאל זמיר הזכיר לי משו ואכן חיפוש מתקדם העלה שהוא הוזכר כאן כמה פעמים בעיקר בהקשר של הופעות.הנה קישור ועוד אחד. אני מודה לר' Free Klezmer על הסקירה המצויינת
ממליץ ר' Free למהר לתיקיה של ר' נפתולי,להתחבר לאוזניות טובות ולהאזין.משו כמו 25 ניגונים ממתינים לך שם

Free Klezmer

New member
תודה רבה!

רק שאלה אחת... איך אני מגיע לתיקיה של ר' נפתולי? ברגע שאני לוחץ על הקישור אני חוזר לפורום...

למעלה