והעיקר לא להתייאש

והעיקר לא להתייאש

אכן 7 המנדטים של יהדות התורה מאכזבים את חברי הפורום, אבל טבעו של שינוי שהוא לוקח זמן. יש לנצל את הרוחות החדשות המנשבות עתה בכנסת ולדרוש ביתר שאת החלת לימודי ליבה. יש צורך בסיוע מצד הממסד ואולי עתה זו הדרך. אני מעלה כאן רעיון, אולי כדאי שכמה אנוסים או אדם שכבר פעיל בנושא כמו מילטון , ינסו לדבר עם אנשי לפיד כמו עליזה לביא (מרצה דתייה 'נורמאלית' מבר אילן) , רות קלדרון וכמובן שי פירון המועמד להיות שר החינוך. זה הזמן לדרוש שהמדינה תסייע לאלו שנמנעה מהם השכלה סבירה....

אמרת מילטון

יש הצעת חוק שניסחה עמותת הכל חינוך ששי פירון היה המנכ"ל שלה עד לאחרונה, ונועדה להסדיר את חובת הכלת לימודי הליב"ה על כל מוזדות החינוך בארץ.

נפגשנו לפני שבוע עם דב לאוטמן יו"ר העמותה והמנכ"לית החדשה שלהם, ודיברנו איתם על שילוב מנגנון פיצוי והשלמת פערים לאלו שלא זכו לחינוך כזה בהצעת החוק.
כמובן שאז עוד לא ידענו מה תהיינה תוצאות הבחירות והאם להצעת החוק הזו יש בכלל סיכוי, אבל היה ברור שהנושא של מתן זכות שווה לילדים החרדים ובפרט - אלו מביניהם שרוצים בלימודי ליב"ה, עומד בראש מעייניו של לאוטמן.

אז כן, אנחנו ממש מקווים שנוכל להשפיע בדרך זו על הנושא.

moshe010

New member
מילטון , לפחות כששני בני זוג

חלוקים לאן לשלוח את ילדם, צריך לחוקק שיד המוסד שמלמד ליב"ה על העליונה

גם בענין מירוץ הסמכויות, אולי עכשיו אצל לפיד אפשר לדרוש
שיעביר חוק שרק כששני הצדדים מסכימים יש לרבנות סמכות בעניני מזונות ומשמורת והסדרי ראיה

דיברתי כבר איתך על זה, אבל עכשיו נראה שיש הזדמנות מצוינת,ושוב אני אומר תודה על הטירחה והעבודה שאתה משקיע בענינים אלו

עוד חזון למועד

קודם אני רוצה לראות שהמדינה תסייע לאנשים שמוכנים לקבל סיוע כדוגמת יוצאים, אחר כך נראה אם יש סיכוי שהיא גם תתערב באופן פוזיטיבי ותכריע במקום שיש מחלוקת.

מבחינתי לפיד ומפלגתו הם נעלם גדול. העקרונות בשמם נבחרו הם החלום הרטוב שלי (ברובם), ומנגד הסגנון של האנשים הוא כזה שאני ממש לא מאמין בו. אני נוטה להאמין שגם אם הם יישמו עשרה אחוזים ממה שהבטיחו צפויה לנו קדנציה שתביא תועלת עצומה, אבל אני באמת לא יודע למה לצפות.

לגבי מירוץ הסמכויות, זו גם שאלה גדולה מבחינתנו, אם בכך שיוצאים בשאלה יקשרו למלחמה כנגד הסמכויות של בית הדין לא נפגע במאבק יותר מאשר נועיל. הלוואי שהייתי יודע מה התשובה הנכונה, נקווה שמי שיקבל הכרעות בנושא הזה יעשה זאת מתוך שיקול דעת נכון.

| אנו מודים לך על פעילותך

בשם כלל החרדים. לך בכוחך זה והושעת

למעלה