והעולם שותק

ilovelior

New member
והעולם שותק

היום חשבתי על זה שלא זכור לי שמאיר אי פעם בכתביו התייחס אפילו למקום אחר בעולם חוץ מישראל (אם נוציא את - סוויסאירה, ואת כל ההון שארה"ב חייבת).כלומר רעיונית הוא התעלם מהעולם. ולמה אני אומר את זה? כי פתאום בזמן האחרון התחלתי לאהוב יותר את דומם עם זוג נאהבים, ששם יש איזשהי הרגשה של פערי תרבות, ונראה לי שזה שיר די מיוחד במינו אצל מאיר.

איי וונט טו טל יו מאמא...

ששמעתי את השיר הזה בדרך מניו-אורלינס לבאטון-רוז' לואיזיאנה. ולחלוחית בעיני. it was in did the beautiful sound of luisiana

galvin

New member
סואץ?

מיאמי ביץ'? רומי, אדום, הוואנה, הונג קונג, הסיניות שלו, דלתי מרום,
עורי צפון ובואי תימן, יש עוד... אלביס פרסלי, כל השחקניות ב"מונליזה בבנק" ... יש המון ... אני לא יודע אם פערי תרבות, אבל אין ספק שיש חוסר נוחות מסויימת בשיר הזה- אבל לחלוטין לא מסכים שמאיר התעלם מהעולם. נהפוך הוא- רחב אופקים בעליל היה, ידען רבתי.

רפי צבר

New member
לך תקטוף תפוח...

האסימון לא נופל רחוק מהעץ... ברגע שהוא ייפול תודיע

משהו מוזר, תגידו מה אתם חושבים

"רוח רוח רוח רוח בפרדס נפל תפוח" ובפרדס גדלים תפוזים, קיבינימט! הלא כן? : O

רפי צבר

New member
../images/Emo118.gifבתוך כל ביצה הס פן תעיר

ישן לו אפרוח, אפרוח?@! אולי גוזל, הרי מגיל צעיר אמרו לי שכסף ואפרוחים לא גדלים על העצים... טעויות לצורך חריזה ומצלול חלק מהאמנות אם תשאלו הדיוט שכמותי

הגרסה הלא מצונזרת

רוח רוח רוח רוח בפרדס נפל תפוח זהב איך שהוא נפל על כל המוח שהוא נפל וסתם נרקב

כנראה שמדובר ברוח חזקה במיוחד

או שמא זוהי רוח רפאים אשר מחליפה תפוזים בתפוחים, קרובה רחוקה של מכופף הבננות. או אולי אם היה פה חרוז אז היה נופל לו תפוז...

נני55

New member
pairi-daeza

"מקום גדור" בפרסית קדומה- כנראה שמשם באה. קבעה לה מקום בעברית,באכדית((pardis(u),בארמית בערבית ואף ביוונית. אמנם בימינו התייחדה המילה לשטח שמגדלים בו פירות הדר. אך לפני ימינו שימשה המילה בעברית ,לציון גן עצי פרי(לאו דוקא תפוזים) "עשיתי לי גנות ופרדסים ונטעתי בהם עץ כל פרי"(קהלת ב ח) "פרדס רימונים עם פרי מגדים"(שיר השירים ד יג) 4 נכנסו לפרד"ס....... בן זומא הציץ ונפגע

איי! למי אמרת בן-זומא?

תגיד, אולי גם לך נראה מוזר שאין שיר של מאיר על אלישע בן-אבויה? דוקא מתאים לו, לא?

נני55

New member
משום צירוף מקרים

למעלה בהודעת ה"מפקד" כתבתי על עצמי מציץ ונפגע (כהמשך להתפתחות הנחמדה בהודעה זו, ובה הכותבים-כמו כתבו למדור הכרוייות). בהמשך נתקלתי בהודעה הזאת ..אז חתמתי 'בן זומא'.(בילדותי לא יכלתי שלא לחשוב על 'בן זונה' כשהייתי שומע את השם הזה) בקשר לאחר,הלואי והיה לנו חיבור של מאיר על זה(הייתי נשבע שראיתי התייחסות שלו לעניין הזה איפה שהוא) אבל קצת קשה לומר שזה מוזר. מדברי בן זומא
איזהו חכם?-הלומד מכל אדם איזהו גיבור?-הכובש את יצרו אזהו עשיר?-השמח בחלקו איזהו מכובד?-המכבד את הבריות

רפי צבר

New member
בואנה

בן-זומא מההגדה זה אלישע בן אבויה? הידוע בכינויו האחר? אני קראתי באיזה יום בדף הלבן (של אהוד בנאי) משהו עליו, אני לא כ"כ בקיא (בלשון המעטה) בתלמוד ובתורת ישראל, אבל התעניינתי קצת, והסיפור על האחר מסקרן אותי, יש לך מושג איפה אני יכול לקרוא?

בחיאת אבויה...

בן זומא זה בן זומא והאחר אחר הוא. קווים לדמותו תוכל למצוא פה: http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/maaliyot/kavim-2.htm

למעלה