והעולם שוכח.

Perfect sense

New member
והעולם שוכח.

11.9.01 ביקרתי במגדלים כמה חודשים לפני הפיגוע.. והכל עדיין נראה כמו סרט, ולא מציאות. היו דברים גרועים יותר בהיסטוריה של העולם, אבל באמת.. אפילו לא שמעתי על זה מילה כל היום.

iRoNBaLLz

New member
הייתי שם חודש וחצי לפני האירוע..

האמת? לא הזיז לי אז ולא מזיז היום. כמובן שאני מצטער שנהרגו אזרחים חפים מפשע, אבל אני דווקא שמח שהאירוע הזה קרה, שוב מדגיש שלא בגלל שנהרגו אזרחים, אלא בגלל שזה גרם לאמריקאים קצת להתעורר ולהבין מה הולך בעולם. עכשיו צריך שאירופה תתעורר.. אם פיגועי טרור יגרמו לזה.. אז אין ברירה.. הטרור מסוגל ליותר, וצריך להתעורר. 11.9 לדעתי צריכה להיות נקודת מפנה ביחס העולם לטרור, פחות בדלנות ויותר הבנה של המציאות הקיימת והעתיד לבוא.

Perfect sense

New member
בולשיט../images/Emo13.gif

אכן התעוררו. אבל אתה אחושילינג קיצוני. 'לא הזיז לי אז ולא מזיז לי היום' 'אני דווקא שמח שהאירוע הזה קרה'. אם זה לא הזיז לך, למה אתה מתפלא שלדוגמא, השואה לא הזיזה לאף אחד בעולם? אולי היהודים היו צריכים להתעורר למציאות, אחרי מלחמת העולם הראשונה? כמובן שהמקרה הזה הרבה יותר קיצוני, אבל הוא מדגים יופי את מה שהבנתי שאתה אומר.

®NuLy®

New member
../images/Emo205.gifצודק../images/Emo45.gif

בכל מקרה.. אצלנו דווקא כן הזכירו את זהוהיה לנו 2 שיעורים בנושא.. שאחר כך גרר גם שיחה על האם צריך להיות עונש מוות למחבלים, וגם שיחה על השואה. בקיצור לא חושבת שהעולם שוכח, בארה"ב כמובן שלא.

Perfect sense

New member
ממ,

שמחתי לשמוע שלפחות בחלק מבתי הספר לא התעלמו לחלוטין מהעניין.

iRoNBaLLz

New member
שיטבול. תגובה

הם לא ממש התעוררו, עדיין אין את האמפטיה שצריכה להיות למה שקורה פה בארץ. הרבה אזרחי ארה"ב חושבים שהמדינה שלהם מוכת טרור על סמך פיגוע אחד ( אומנם מגה פיגוע, לא שאני מזלזל, אבל האירוע הוא יחיד בינתיים ), אז מה זה עושה את ישראל? מדינה רוויות מלחמות? אני לא קיצוני.. אני ימין, אבל לא קיצוני. אני אומר לך תכלס, ובלי לשקר או משהו, מבחינה אישית, זה לא השפיע לי על מהלך החיים בצורה רצינית, ואפילו בצורה מורגשת, וזה עוד אז. אז היום? היום אני מסתכל על זה כמשהו שהיה בעבר, וטופל בצורה לקויה מאוד. השואה? אתה משווה ג'נוסייד של עם של ורצח של 6 מיליון יהודים ( וזה עוד יהודים, אנחנו קוראים לזה השואה היהודית, אבל במלחמת העולם השניה נהרגו עשות מיליוני אזרחים וחיילים, משני הצדדים )? בפיגועי ה11.9 נהרגו גם המון אנשים, 5000-10000, לא זוכר בדיוק כמה, אבל בהשוואה לשואה, ועוד לג'ונסייד, זה מתגמד.. בצורה אירונית.. שרצח המוני מתגמד בהשוואה לרצח המוני אחר. מלחמת העולם הראשונה לא הייתה קשורה כל כך ליהודים, היו יהודים שאפילו נלחמו לצידה של גרמניה במלחמה הזאת. קשה להגיד למה היהודים באירופה לא התעוררו, בעיקר בתקופה של 1933-1939 שלפני המלחמה בשילטונו של היטלר. אבל צריך לזכור, התעוררות כזאת יכולה להתבטא רק בעזיבת גרמניה למקומות אחרים, למזרח אירופה עזבו, אבל למקומות שבאמת רצו, א"י וארה"ב לא יכלו כמעט ולהגר לשם. ארה"ב ידעה אז שהעולם הערבי שונא אותה, הפגנות נגד חזקות נגד ארה"ב וישראל וקריאות לג'יהאד עולמי היו גם לפני ה11.9.2001. ארה"ב הייתה צריכה את הזעזוע הזה כדי להתעורר, אני שמח שהיא התעוררה, אבל ממש לא שמח בדרך שהיא התעוררה. אם זה קרה לטובה? קשה לדעת.. סאדאם נוצח וירד מהשלטון הדיקטטורי העוין שלו, אבל גם דעת העולם כלפינו לשלילה ובכך שצריך להמשיך בהדברות עם הערבים במטרה להגיע לשלום גברו. וכמובן שיש את ההרוגים במגה פיגוע הזה. מה שרואים ומרגישים כאן ( ישראל ) לא רואים ומרגישים שם ( העולם המערבי ). עד שהם לא יכנסו לנעלינו ויתהלכו בהן קצת, הן לא באמת יבינו את מה שהולך פה ואת הסיבה לכך שאין כל כך הרבה סימפטיה לפלסתינאים ולקיצונים אחרים.

iRoNBaLLz

New member
אגב...

מצטער שזה נהפך לדיון פוליטי, אבל זה מעניין להתדיין על זה עם חבריי הפורום פה ולשמוע דעות שונות ומגוונות.. בתור שרשור אוף כמובן...

Perfect sense

New member
היי חבוב

הדגשתי שאני לא משווה בין השואה לבין זה, ככה שלא רלוונטי שכתבת לי כמה שהשואה הייתה יותר נוראית. (כמובן שהיא הייתה יותר נוראית). האם ארה"ב לא התעוררו עדיין? אני לא יודע, אבל לא הייתי ממהר שהם צריכים עוד פיגוע טרור גדול בשביל להעיר אותם, שישארו בבועה:)

iRoNBaLLz

New member
אבל בפועל כן השוותה..

לדעתי ארה"ב לא לגמרי התעוררו... יש לך נשיא איראני פסיכופט עם נשק אטומי כמעט מוכן, וכל מה שארה"ב עושים זה לשבת בעיראק בלי תכלית. ברור שלא צריך פיגוע טרור... אבל דיי כדאי שהם יתעוררו..

Kneeling Roses

New member
../images/Emo15.gifדווקא אצלנו בביצפר דיברו די

הרבה על זה. עשו על זה מסדר ושיעור שלם

אחותי הגדולה (החורגת )הייתה שם ..

כמה שעות לפני שהמטוס פגע במגדלים היא הייתה בדרך חזרה לבית שלה ...

Ipecac0

New member
העולם לא בדיוק שוכח

כי היו מלא תוכניות על זה וכאלה. אבל ת'כלס בבצפר שלי, הפעם היחידה שהזכירו את הנושא היתה כשהמורה כתבה ת'תאריך

ashkeloni

New member
וואלה...

לא דיברו על זה או משהו אצלי בבסיס
הייתי שם חודש לפני...

iRoNBaLLz

New member
גם אני ../images/Emo13.gif

ממש בסוף יולי אולי נפגשנו ולא שמנו לב

Kneeling Roses

New member
../images/Emo15.gifהייתי בסרט טיסה 93

סרט מדהים, מסופר על טיסה 93 [מן הסתם
] שהתרסקה בפנסילבניה כמה שניות אחרי שהנוסעים הצליחו להשתלט על המטוס ב9.11 יותר ממומלץ איזה מלחיץ זה שהמחבל צורח אללה הוא אכבר O:

למעלה