שיטבול. תגובה
הם לא ממש התעוררו, עדיין אין את האמפטיה שצריכה להיות למה שקורה פה בארץ. הרבה אזרחי ארה"ב חושבים שהמדינה שלהם מוכת טרור על סמך פיגוע אחד ( אומנם מגה פיגוע, לא שאני מזלזל, אבל האירוע הוא יחיד בינתיים ), אז מה זה עושה את ישראל? מדינה רוויות מלחמות? אני לא קיצוני.. אני ימין, אבל לא קיצוני. אני אומר לך תכלס, ובלי לשקר או משהו, מבחינה אישית, זה לא השפיע לי על מהלך החיים בצורה רצינית, ואפילו בצורה מורגשת, וזה עוד אז. אז היום? היום אני מסתכל על זה כמשהו שהיה בעבר, וטופל בצורה לקויה מאוד. השואה? אתה משווה ג'נוסייד של עם של ורצח של 6 מיליון יהודים ( וזה עוד יהודים, אנחנו קוראים לזה השואה היהודית, אבל במלחמת העולם השניה נהרגו עשות מיליוני אזרחים וחיילים, משני הצדדים )? בפיגועי ה11.9 נהרגו גם המון אנשים, 5000-10000, לא זוכר בדיוק כמה, אבל בהשוואה לשואה, ועוד לג'ונסייד, זה מתגמד.. בצורה אירונית.. שרצח המוני מתגמד בהשוואה לרצח המוני אחר. מלחמת העולם הראשונה לא הייתה קשורה כל כך ליהודים, היו יהודים שאפילו נלחמו לצידה של גרמניה במלחמה הזאת. קשה להגיד למה היהודים באירופה לא התעוררו, בעיקר בתקופה של 1933-1939 שלפני המלחמה בשילטונו של היטלר. אבל צריך לזכור, התעוררות כזאת יכולה להתבטא רק בעזיבת גרמניה למקומות אחרים, למזרח אירופה עזבו, אבל למקומות שבאמת רצו, א"י וארה"ב לא יכלו כמעט ולהגר לשם. ארה"ב ידעה אז שהעולם הערבי שונא אותה, הפגנות נגד חזקות נגד ארה"ב וישראל וקריאות לג'יהאד עולמי היו גם לפני ה11.9.2001. ארה"ב הייתה צריכה את הזעזוע הזה כדי להתעורר, אני שמח שהיא התעוררה, אבל ממש לא שמח בדרך שהיא התעוררה. אם זה קרה לטובה? קשה לדעת.. סאדאם נוצח וירד מהשלטון הדיקטטורי העוין שלו, אבל גם דעת העולם כלפינו לשלילה ובכך שצריך להמשיך בהדברות עם הערבים במטרה להגיע לשלום גברו. וכמובן שיש את ההרוגים במגה פיגוע הזה. מה שרואים ומרגישים כאן ( ישראל ) לא רואים ומרגישים שם ( העולם המערבי ). עד שהם לא יכנסו לנעלינו ויתהלכו בהן קצת, הן לא באמת יבינו את מה שהולך פה ואת הסיבה לכך שאין כל כך הרבה סימפטיה לפלסתינאים ולקיצונים אחרים.