והעולם לא עצר אתמול.

puma141

New member
אתה יכול להשאיר לי מייל שלך?

כי בשעת האמת-אני אבקש שתשלח לי כרטיס....

puma141

New member
+

מימון לשהות ארוכה שם..
כי המציל נפש-כאילו הציל עולם.....

BW37

New member
אני אשקול בחיוב להציל את הנפש הזו...

אבל חשבתי שאת פומת קרב ישראלית
והולכת להשאר לעד על גבעות השומרון...

mri10

New member
אין

דבר אחד שלא קשור באינטרסים של הגמוניה וכח,פשוט אין!!!!
רק שספציפית לסוריה,קשה להניח שהתערבות צבאית כזאת או אחרת תצמצם בהכרח את שפיכות הדמים,בשלב הראשון,זה אומנם ימוטט את המשטר,אבל האלטרנטיבה היא,מספר ארגוני אופוזיציה שמסוכסכים בינם לבין עצמם,מתכון בטוח לגלים נוספים של אלימות זוועתית,ובנוסף לכך עשרות אלפי לוחמי ג'יאהד שכבר נמצאים על אדמת סוריה ומחכים בכליון עיניים להתמוטטות המשטר.
יתכן והאינטרס שאסאד ישאר הוא לא רק של ישראל והמעצמות,אלא גם אינטרס של האזרחים בסוריה עצמה.

וכמו תמיד,בעוד 30 או 40 שנה יפתחו הפרוטוקלים ,ואז נגלה כמה שבאמת אנו האזרחים הקטנים לא ידענו כלום ,וסתם פירשנו וניתחנו,לאור המידע הכוזב שהלעיטו אותנו בו..

השלושר

New member
העולם בשקט אומר תודה לרוסיה וסין

כי המשחק של ה'תחזיקו אותי' הוא הכי טוב מבחינתו.

גם אפשר לכעוס למה סין ורוסיה לא נותנות לעשות משהו,
לשחק את ההומאניסטים,
גם אפשר להמשיך לא לעשות משהו, שזה מה שהעולם מעדיף.

לא זוכר שקרה בהיסטוריה שלעולם המערבי הזיז טבח כזה או אחר איפשהו,
אם לא הייתה איזו סיבה אחרת מאד מאד טובה להתערב.
סתם 'חיי אדם' ו'זכויות אדם' זה אף פעם לא סיבה להתערב. לא זה לבד.
כשיש סיבה אחרת, אז עוטפים את זה בהומאניזם.

זה הכל. שום חידוש.

DrStrange

New member
מלכוד 22

אמריקה תצא הרעה בעיני רוב העולם לא משנה מה היא תעשה בסופו של דבר. (כי נוח להאשים אותה ולצייר אותה כמפלצת)
אובמה נכנס לבית הלבן בין השאר כי לאמריקה נמאס להיות זו שעושה סדר בכל מקום ומקבלת את הבעיטה בישבן לאחר מכן, ולכן חוסר הרצון שלו להתערב מובן לי מאוד.

במקרה המסויים של סוריה המצב מסובך יותר מבמקומות אחרים: יש את הצד החזק יותר - השלטון, ששונא את המערב ומייחל למותו ומבצע פשעי מלחמה נגד האזרחים,
ויש את ה"צד" החלש יותר שמורכב מאוסף של קבוצות לעיתים יריבות, שרובן שונאות את המערב באותה מידה ומבצעות את אותם פשעי מלחמה כשנוח להן.

אין אופוזיציה מוגדרת שניתן לסייע לה.
אם משטר אסד יתמוטט, סוריה לא תעבור לעידן של שלום ושגשוג.
השנאה בין המיעוטים בסוריה והרצון לנקמה עדיין בוערים בשני הצדדים, בלי קשר לאסד עצמו.

ניכר שהודעה שלך נכתבה מתוך סערת רגשות, אבל רגשות בלבד - צודקים ככל שיהיו, לא מספיקים בכדי לפתור את הבעיה.

golan2072

New member
ארה"ב כבר מעורבת בסוריה עד צוואר

מי אתם חושבים מספק נשק, מודיעין והכשרה צבאית ל"צבא סוריה החופשית" (המורדים)? ארה"ב ובעלות בריתה סעודיה והנסיכויות. מבחינת הממשל האמריקני זאת דרך יעילה לנהל מלחמה - זה עולה הרבה פחות מהתערבות צבאית, אפילו אווירית בלבד (בעיקר כשהסעודים כותבים את הצ'ק), ומי שנהרג אלו סורים ולא אמריקנים.

בסופו של דבר מה שקורה בסוריה זה מאבק בין המעצמות - ארה"ב מצד אחד ורוסיה וסין מצד שני - על השליטה בשוק הסורי. ארה"ב הייתה שמחה מאוד לשים בשלטון מישהו יותר נוח (לארה"ב) מאסד, אבל מעורבות צבאית ישירה היא עסק מסובך מהרבה סיבות. קודם כל ארה"ב כבר שקועה בבוץ ובדם באפגניסטן, עירק, פקיסטן וקצת בתימן, בחלק מהמדינות הללו כבר למעלה מעשור, בלי ניצחון ובלי תוצאות חיוביות (זולת חיסול בן לאדן). כל העסק עולה הרבה כסף. כיום, כשארה"ב במשבר ובחובות אדירים, לאובאמה יהיה קשה לשכנע את הקונגרס לתת מימון למלחמה בסוריה, שהיא מסובכת בהרבה מההפצצות בלוב או מסילוק סדאם (שהיה חלש אחרי למעלה מעשור של סנקציות) או הטליבאן (מיליציה) מהשלטון. מה גם שאחרי ההסתבכות בעירק ואפגניסטן יהיה קשה לאובאמה לשכנע את הציבור האמריקני לתמוך בעוד מלחמה עם הרבה הרוגים אמריקנים.

למעלה