תפור עלי.
הנושא ממש ''תפור'' עלי. לכל ים, גדול כקטן, יש חוף. רדוד, עמוק, סלעי, חולי, מוגן, חשוף וכו'. אחד החופים החביבים עלי במיוחד נמצא בדרום טורקיה, בתוך לגונה טבעית. זה חוף חולי עם מים צלולים עמוקים. לא רחוק מקו המים גדלים עצי תמר ענקיים. החוף נקרא אוללה דניס. (דניס בטורקית זה ים). יצאתי מתל אביב להפלגה עם קבוצת צ'ארטריסטים לכיוון החוף הטורקי. ההפלגה צפונה, עם יאכטה מפרשית, תמיד קשה, כי הרוחות באות מהצפון. סחוטים ומרוטים הגענו לחוף הטורקי. מצאתי את הפתח הצר של הלגונה ונכנסתי פנימה בזהירות. חששתי לפגיעה בקוער של היאכטה. בתוך הלגונה הגברתי קצת את המהירות ונעצתי את החרטום בחול הרך והלבן של החוף. נקשרתי בחבל ארוך לאחד העצים. (העוגן לא יעיל בחוף הזה). האנשים ירדו לחוף. מחלת הים פוסקת באחת כאשר יורדים לקרקע מוצקה. התכוננו להכין ארוחת ערב על החוף הקסום. אלתרנו שולחן, הורדנו כיסאות ומצרכים והתחלנו להכין את הארוחה. פתאום מבין העצים, הופיעו שני שוטרים טורקיים. שוטרים טורקיים הוא תמיד חמורי סבר. חמושים מכף רגל ועד ראש. רובה ענק על הכתף, חגורות כדורים בהצלב על הצוואר, אזיקים על החגורה, אלת עץ, חבל קשירה , מימיה וקסדת ברזל קשורה להם על הגב. בטורקית רהוטה ובאנגלית רצוצה הם שואלים: מי הקפיטן כאן. אני מריח את הצרות. אני מזדהה. תארוז תיק קטן. אתה עצור. אתה בא איתנו לתחנת המשטרה בעיר הקרובה. כולנו המומים. כל ההפלגה נדפקה. מה יהיה על היאכטה ועל הנוסעים. איש מהם לא יודע להפעיל אותה. מה עשיתי? למה אני מובל לקאלבוש? (הסרט אקספרס של חצות עולה בזיכרוני). השוטרים הטורקיים מסבירים במילים מעטות: נכנסת לשמורת טבע מוכרזת, פגעת בנוף בכך שנקשרת לעץ. הדלקת מדורה... יאללה תארוז ועל תתווכח. המקום הזה לא היה אף פעם שמורת טבע - אני אומר. שנים שאני בא לכאן. הם משיבים: החל משנה זאת המקום הוכרז כשמורת טבע. אסור להכנס, אסור לעגון, אסור להדליק אש. יאללה תארוז. העוזר שלי לוחש על אוזני רעיון מבריק. אני פונה אליהם בטון מפוייס, לא ידענו שזאת שמורה. אולי תסלחו לנו הפעם? נצא מיד!. (באותם שנים היחסים עם טורקיה היו מצוינים). השוטרים מתייעצים ביניהם ותשובתם שלילית. אני מציע רעיון אחר ,(הרעיון של העוזר): אתם הטורקים המצאתם את משחק השש-בש. ידוע בכל העולם שאתם הטורקים אלופי העולם בשש-בש. בואו נשחק משחק אחד. אם תנצחו, אני הולך איתכם בלי בעיות. אבל אם אנחנו ננצח, תוותרו לנו. הם מתייעצים ומקבלים את ההצעה. מפנים את השולחן מביאים טאוולה וקוביות ויושבים לשחק. העוזר שלי אשף השש-בש. הוא מקרקס את שניהם יחד. הוא לוחש לי: אם אביס אותם במרס, הם יעלבו מאד. אתן להם לנצח, שירגישו טוב. העוזר עושה כמה טעויות מכוונות והם מנצחים. סוף סוף השוטרים מעלים חיוך על שפתותיהם המשופמים. אנחנו מכינים להם קפה טורקי שחור ומתוק ומזמינים אותם לבקר ביאכטה ולעזור לנו לארוז. הם מסכימים. נכנסים לקבינות של היאכטה. מראים להם את הציוד, הספרים, המפות, מכשירי הניווט. מראים להם את המטבח ואת מוצרי המזון שלנו. השוטרים מגלים התעניינות מיוחדת בשקיות הקפה שלנו וברמקולים הקטנים של הוואק מן. אנחנו אורזים להם את מה שחמדו ומוסיפים עוד 2 חבילות שוקולד.... בסוף נפרדנו כידידים. חיבוקים ולחיצות ידיים. הם ירדו לחוף. אנחנו שחררנו את קשירת החבל וברחנו מאוללה דניס.