והנה לינק

והנה לינק

להודעה שבה יש שלושה ניגוני מירון.לכבוד אודי ושאר החברים

איש, כתבת בקישור שיש הרחבה על

ניגון תחיית המתים. היא כבר קיימת? ואם לא, אז מהי?

ניגון תחיית המתים

אני מחפש תמונה שאולי תמחיש במקצת במה מדובר. במקור הרעיון הוא כזה. זה מתחיל ב"ברויגז טאנץ".ריקוד הברוגז. שני חסידים מתעמתים בינהם והתזמורת מנגנת את ריקוד הברוגז.בסוף...אחד "הורג" את השני...."ההרוג" שוכב על הריצפה "חסר חיים".אז התזמורת מנגנת את ניגון תחיית המתים...לאט לאט...המת מתחיל להתעורר...בסוף הניגון נהיה מהיר כמו ששמעת בקובץ והמת מתעורר לחיים ורוקד עם ההורג
מתי מנהגנים את הניגון
אי שם בשעות הקטנות של הלילה... איך זה התגלגל
בתקליט משנות ה40 של דייב טראס האגדי הניגון מופיע (בלי הברוייגז טאנץ) בתצורה המקורית שלו. שמו יקרא בישראל "הרומינשע דואיינא". מי הביא את הניגון למירון
לאלוקים פתרונים
ידוע לי שעוד בתקופת סבי המנוח ר' בערל כבר "אמרו" אז את הניגון. ברשת האינטרנט לא מצאתי את הרומיינשע דואיינא של דייב טראס.מצאתי אחרים...אפ'חד לא משתווה לרומיינשע דואיינא של דייב טראס

תוספת קטנה../images/Emo9.gif

עכשיו שאני שומע את הקובץ של ר' אברום קלינטער,הוא גם שונה בפתיח שלו מרומיינשע דואיינא המקורי.גם ההמשך יותר בסגנון "גלילי".לפי שיטת דייב טראס,בסוף לפני שהניגון הופך לשמח,ישנו קטע של שלושה רבעים שמתחיל "לחמם" את האווירה. המוטיב הרומני ללא כל ספק נמצא לאורך כל המנגינה.אין כל ספק שהמוזיקה הרומנית היא היפה והמרגשת מכל הסגנונות שהכרתי.היא מהווה אמירה ופורטת על נימי הנפש. וכאן נספר בסיפור קטן. במוצ"ש ניגנתי לקבוצה שמשתייכת לש"ס.אנשים חביבים מאוד
כשהכנו את ההופעה. פתחתי בניגון רומני.המזמין החל לרקוד בהתלהבות.את הסוג הזה אני רוצה שתנגן כל הערב סח לי.אבל...אבל אמרתי לו אני לא יודע אם הם יאהבו את זה...צריך לקלוע לטעם של כולם אמרתי לו. מי שלא אוהב את זה אמר לי היהודי.הוא טיפש....

סיפור יפה. תודה. אז איפה אפשר

למצוא את האלבום של דייס טראס? איך הוא נקרא? יש אותו בCD?

דייב טראס

הנה לינק. כדאי גם לעשות חיפוש נרחב בקישורי הפורום
לגבי קניית הדיסק אין לי מושג:)

למעלה