והנה חזרתי...

girafa24

New member
והנה חזרתי...../images/Emo140.gif

אז אני יודעת שאני לא חברה בפורום יותר מדי זמן... אבל מאחר וחלקכם אפילו ניסה חעזור לי - רציתי לבשר שחזרתי משבועיים בסקוטלנד (זה מה שהתקציב אישר, אתם יודעים איך זה...) והיא ממש ממש ממש ממש (ניצ-נץ!) מומלצת. נהניתי המון, וממש רציתי לשים תמונה או שתיים אבל א. ההעתק על הסי.די יצא רע... וב. איך אפשר לבחור רק שתיים שלוש תמונות?... ובכן, שתהיה לכוווולכם שנה טובה ומצויינת
תמר.

Yo-man

New member
יפה מצידך ../images/Emo140.gif

ואם יש לך כח, למה לא תשתפי אותנו לפחות בשתיים-שלוש חוויות שעשו את סקוטלנד לכל כך יפה בעינייך ? אני הייתי שם לפני שנתיים וחצי, כשהשלגים רק הפשירו והדשא היה עדין צהוב, ולא ירוק. זה היה מעט מאכזב אחרי כל הסיפורים על הירוק האין-סופי, אבל עדין סקוטלנד מאוד יפה גם כך. ולגבי התמונות - חלילה לך מלהגביל את עצמך. אנחנו תמיד שמחים פה לטונות של תמונות. ושנה טובה גם לך

Yo-man

New member
והינה תמונה מהאי סקאי

(רק להראות לך שמותר לשים תמונות
)

girafa24

New member
אני יודעת... אבל

כמו שכתבתי, הם יצאו די גרועות על הסי.די. אולי כשאחזור לדירה אנסה בכל זאת... מקסימום תראו תמונות מחורבנות... החוויות משם רבות מספור: הפסטיבל באדינבורו (שרק הופעות הרחוב יכולות להעסיק אותך יומיים שלושה בשקט, ושחייה בלוך נס ביום ק-פ-ו-א, ולראות את המטורפים שרצים במירוץ בן נביס, ולהסתובב בסקאי ובמאל (ולשוט במעבורת).. ולהשתעשע עם הפרות השעירות שלהם (שמי שלא מכיר, קוראים להן הרי-קו והם מצחיקות מאוד.... ועוד מלא טיולים קטנים שעשיתי (הייתי בלוקיישן של הארי פוטר 4!!! מצלמים את זה בגלן נביס. פספסתי את הארי בכמה שעות! וכמובן, גולת הכותרת של הטיול - ארוחת בוקר בלונדון, עם מנהל הפורום הנכד שלנו!!!
עכשיו סתם לסקרנות, לראות אם זיהיתי... זה התא טלפון באיזור הצפ' מז' של האי, ליד השירותים?...

girafa24

New member
אם בתמונות עסקינן...

יש המלצה איך להעביר את התמונות מהסי.די לפורום? (בחיים עוד לא עשיתי את זה...) צריך לכווץ/לטעון/לכוון רזולוציה/.....? כי זו לא מצלמה דיגיטלית, אלא סריקה של התמונות לפני פיתוח. מי שרוצה תמונות - שילמד את המוגבלת טכנולוגית מה לעשות... תודה!

sela v

New member
עיבוד תמונות דיגיטליות

יש הגבלה של תפוז להעלאת קבצים, והגודל המקסימלי לקובץ הוא 250KB. מה עושים? או לפחות מה אני עושה. דבר ראשון מקטין את התמונה שתהיה 800X600 אם זה ממצלמה רגילה זה יצא בערך 800X533 לא חייב להיות ממש מדוייק, ותלוי בסריקה לעתים, במצלמה דיגיטלית היחס צריך להיות מדוייק, אח"כ אם התמונה עדיין גדולה מ-250KB אפשר להגדיל את דחיסת ה-JPG, מוצאים את זה בד"כ במסך השמירה תחת Options, ואז מקטינים את אחוזי ה-JPG, אמנם האיכות קצת יורדת, אבל אם הדחיסה היא מעל 50% לא מבחינים כל כך שיש דחיסה בתמונה, אפשר כמובן לשחק עם הפרמטרים האלה. זה לגבי הקטנת גודל התמונה יש עוד כל מיני דברים שאפשר לתקן, כמו לעשות Crop, וזה לחתוך חלק מהתמונה אם למשל רוצים רק את המרכז. אפשר לשחק עם צבעים ובהירות ועוד...

Yo-man

New member
וואו, דוקא שברת אותי עם הארי פוטר

אחרי שראיתי את הסרט השלישי מאוד התרשמתי מהנוף הדרמטי, שהזכיר לי את האיזור של טירת אילין דונאן (לא יודע למה). דניאל רדקליף הרבה פחות מרשים אותי, אגב... אבל הרמיוני - זה סיפור אחר. תא הטלפון הוא בדיוק איפה שאת חושבת. עצרנו שם להפסקת שירותים (לבנות, אלא מה) ואני יצאתי לרעות כבשים ולצלם. 2 נקודות על זיהוי נכון.

girafa24

New member
לאן הגענו...

זהוי תאי טלפון ובתי שימוש ציבוריים... נו מילא.

sela v

New member
לא צריך לספר הכל ../images/Emo13.gif

עכשיו כל מי שיבוא ללונדון ירצה לסעוד על שולחני
טוב אתגר פעם הבאה תה של 4 במלון סבוי (במרכז הדף המצורף). עוד לגבי סלבס באי, אתמול היה הקרנה של הסרט Battleship Potemkin, הבנתי שכל אלה שלמדו קולנוע או אמנות בארץ מכירים אותו, והפט שופ בויס עשו את המוסיקה לסרט, אתם יודעים כמו פעם שהייתה תזמורת שמנגנת בסרטים האילמים.

natyh

New member
ובינינו

את התמונה הזו עדיף דוקא לא לשים בפורום !

למעלה