והנה המבזק

איילת1974

New member
יש מלונות שלא מכניסים ישראלים...

אמנם נושא זה לא קשור לפורום, אך רק אציין שי מלון מאוד מפורסם בלונדון על אוקספורד סטריט, שסגר שעריו לישראלים. אפשר לומר שבעליו אנטישמי, אך קצת קשה להיות אנטישמי שאתה יהודי ועוד חרדי. הסיבה שבחו"ל לא רוצים לקבל אותנו כאורחים, אינה קורה כלל לאנטישמיות, אלא להתנהגות של חלק גדול מאוכלוסייתנו.

אמיר.

New member
חלק גדול...

כלומר חילונים ??? גם הם עושים בושות ?? חשבתי שרק חרדים...

אני מוחה על השמצת החיות ויותר מזה -

על הצירוף "חיות אדם". אין חיה כזו "חית אדם". האדם הוא היצור האחד והיחיד, האלים ביותר מתוך כוונה תחילה, על פני כדור הארץ. חיות נוהגות לפי אינסטינקט ההישרדות. אדם נוהג באנושיות, כלומר: הורג יצורים אחרים מתוך הנאה, הורג חיות לאכילה מעל ומעבר לצרכיו, עורך ניסויים על חיות ומבצע רצח מיליונים, למען בצע כסף. תנו לי חייתיות וקחו ממני את האדם...

begone

New member
לא קראת את מה שכתבתי?

אני חושב שהחרדים שמחו נגד הסרט - צדקו במקרה הזה. אבל תקראי עד הסוף: ם כתבתי, שבעתיד אל-על צריכה להודיע לכל לקוח: "אנחנו הולכים להקרין סרט במהלך הטיסה". הלקוח מוזמן להכריע מה הוא רוצה לעשות - לקנות כרטיס או לא לקנות. אם הוא קונה - שישתוק, כי הוא ידע מראש על הסרט. ואם הוא לא קנה כרטיס - יש מספיק חברות אחרות.

Silvi k

New member
שילך לישון

היו הרבה פעמים שטסתי במטוס ואני אפילו לא זוכרת את הסרט כי ישנתי או קראתי או שוחחתי עם שותפי לטיסה האם החרדים לא סומכים על עצמם שלא יעמדו בפיתוי עקב הסרט? קצת שליטה עצמית רבותי!

glik

New member
טוב שאת זוכרת שבכלל טסת.

הרגלייך בטיסות הן נורמטיביות. וגם החרדים נוהגים כך על פי רוב עד שמרגיזים אותם. ואז הם מכסים מסכי קרינה. אם הדיילות היו קצת יותר אינטלגנטיות. לא הייתה נוצרת שום בעייה כפי שאין בטיסות אחרות עם חרדים.

voguemaster

New member
איזה מסקנות

"אם הדיילות היו קצת יותר אינטלגנטיות" - אני מניח שאתה מכיר את הדיילות המדוברות ובדקת עד כמה הן טיפשות או אינטיליגנטיות. או שפשוט אתה מניח שכל מי שלא מתחשב בחרדים הוא חסר אינטיליגנציה.

Silvi k

New member
כמובן - הרי כל מי שלא מתחשב בחרדים

הוא לא אינטיליגנטי אם החרדים היו קצת יותר אינטיליגנטים, ומסוגלים להתמודד עם דבר פשוט כמו סרט, אז לא היו קורות כל הבעיות הללו.

glik

New member
אפשר להגיע להבנה

פשוט ביותר: אדם חרדי לא רוצה שידחפו לו לעיניים סרט שפוגע בו ממש כמו שאדם חילוני לא רוצה שידחפו לו לפה פלפל חריף, למשל. ונא לא לבלבל את המוח עם עיצות כיצד להתמודד ולהתרגל. צריך להיות כללי התנהגות מ ת ח ש ב י ם בזולת.

Silvi k

New member
צודק - כללי התנהגות מתחשבים

אדם חילוני שנוסע בטיסה ובה יש סרט - רוצה לצפות בו בשקט ובהנאה אז אין שום סיבה שהאדם החרדי לא יתחשב ברגשותיו והשוואה לדחיפת פלפל לפה ממש מטופשת

notafish

New member
חידוד../images/Emo19.gif

- קודם כל, תגובה אלימה לא מוצדקת. מחאה חריפה, כן. מכתבים להנהלה, כן. התפרעות ונזק לציוד? למה לא לשרוף את המסך וזהו? מה קרה? סכנת נפשות? כולה סרט, הלו! - ומה לדעתכם צריך לעשות במטוסים היותר חדשים, בהם יש לכל נוסע מסך אישי, ומבחר של כמה סרטים? האם גם במקרה זה על אל-על להגביל את המבחר לטעמו של ציבור מסוים, או שהוא יכול להציע סרטים שאולי לא ימצאו חן בעני כולם, אבל בהחלט עשויים להעביר את הזמן בצורה נעימה לחלק גדול (אפילו רוב) של ציבור הנוסעים? ואולי הפחד שחרדי שיושב על ידי ישתולל ויתלוש לי את המסך כשאני רואה חצי פיטמה חשופה צריך להיות שיקול? המסכים האלה די יקרים...

begone

New member
כל הדיון הזה מזכיר לי

מול המשרד שבו אני עובד יש פיצוציה. יום אחד ראיתי חרדי קטן (בן 10-13) נכנס לפיצוחיה, מביא למוכר איזה דיסק צרוב והולך משם. שאלתי את המוכר במה מדובר והוא אמר לי שזה דיסק צרוב של בריטני ספירס, ומכיוון שאסור לנער החרדי לשמוע את זה בבית, הוא שומע את זה ברחוב ומחזיר את זה כל יום לפיצוציה עד מחר. מוסר ההשכל: החרדים שוב דופקים את עצמם.

notafish

New member
לא בדיוק הבנתי../images/Emo19.gif

את הקשר. אבל אם אתה מרוצה, אז אני מרוצה...

begone

New member
הקשר פשוט

שוב חבורה מצומצמת של חרדים פנאטים דפקו לרוב האוכלוסיה החרדית את איכות החיים - הרי רוב החרדים רוצים לחיות ולהנות, הם לא רוצים לסבול ולחיות בגטו. שוב חבורה של אנשים אלימים הוסיפה עוד מנעול לכלוב.

notafish

New member
לא ברור לי../images/Emo19.gif

שהחבורה שהתפרעה היתה במיעוט, אבל אם אתה אומר, אתה בטח יודע. מחרתיים אני חוזר ארצה באל-על - נראה מה יהיה... פעם אחרונה עשיתי שטות ובחרתי בטיסה של יום חמישי בלילה כדי לחזור - מסתבר שזו הטיסה האהובה על החרדים כדי להיות 100% בטוח שלא יאחרו ויחללו שבת. לא התפרעו, סתם (אלה מסביבי לפחות) התנהגו בגסות רוח לשכניהם החילוניים ולצוות. אגב, זה לא רק אל-על. האוכלוסיה הזאת טסה בכל חברת תעופה מספיק זולה, כך שלהחרים את אל-על בגלל החברה האלה זה ממש לא לענין. ואם כבר מדברים על אל-על, אני שמתי לב שככל שהאיש צוות יותר צעיר/ה, ככה הם יותר בסדר ומבינים ענין - באמת איכפתניקים, עם גישה נכונה ומודעות לשרות (אם תבקש יפה, גם יביאו לך חלב לקפה אחרי ארוחה בשרית - אבל אל תגיד שסיפרתי...). זה רק הכלכל הבכיר (והותיק מדי) שנותן לך הרגשה שאתה אורח כפוי טובה על המטוס שלו, ושעד שלא קנית דיוטי-פרי ממנו, לא עשית את שלך...

begone

New member
אל על ומיעוטים וכו´

"לא ברור לי שהחבורה שהתפרעה היתה במיעוט, אבל אם אתה אומר, אתה בטח יודע" התכוונתי, בפשטות, שהמיעוט הינו חבורת המתפרעים -והרוב הוא האוכלוסיה שלא היתה על המטוס, ועתידה להשתתף בכל הטיסות בשנים הבאות. ובאופן כללי התכוונתי לחבורה של פנאטים, שתמיד דופקים לרוב הדומם את החיים. "לא התפרעו, סתם (אלה מסביבי לפחות) התנהגו בגסות רוח לשכניהם החילוניים ולצוות" גסות רוח היא תכונה המשותפת לכל אדם באשר הוא, ובמיוחד לישראלים באשר הם. "ככל שהאיש צוות יותר צעיר/ה, ככה הם יותר בסדר ומבינים ענין - באמת איכפתניקים" לא חושב שאפשר להכליל בנושא הזה.

glik

New member
מכתבים להנהלה ? חחח למות מצחוק.

ההתנהגות של החרדים הייתה מאד מאד מתחשבת, לאור הפגיעה הקשה בהם. אני סמוך ובטוח שהטמבלים האלה באל על מבינים עכשיו את המחאה. והדבר לא יישנה בעתיד הקרוב. מה לעשות שזו השפה המובנת לנותני השירות ?

Silvi k

New member
הרעיון לגבי האי אפשר הוא

שאי אפשר שקומץ אנשים יחליט לגבי מטוס שלם מה יהיה ומה לא. אבל כמובן שלחרדים זה לא מתקבל על הדעת שיגידו להם לא. ומניסיוני הרב בטיסות - אין ספק שזה לא היה סרט פרונוגרפי בד"כ מקרינים שם סרטים שפתוחים לציבור ברחב בבתי הקולנוע אבל כיון שלחרדים קשה להתגבר על יצרם, הם פוחדים לעמוד בפיתוי של סרט לכל המשפחה

רון סי

New member
כמו שבאוטובוס צריך לסגור רדיו

שמפריע אפילו לנוסע אחד, ככה במטוס צריך לסגור סרט שמפריע אפילו לנוסע אחד. מטרת הטיסה איננה הסרט.

למעלה