eקא זו או
Well-known member
Pnina Katz
oordpSetsn7au8rl472t53lg7tyt18ie1u0m1t1ifh74gb9Frl15 79g9450 ·איש מצמרת הציונות הדתית, העיתונאי הדתי מהימין קלמן ליבסקינד כותב היום מילים מסמרות שיער שמחייבות לייק מיידי ושיתוף למדינה שלמה:
גט כריתות לכתות החרדיות
״אנחנו חלק מהמגזר החדש שהתעצב והתחדד בישראל במלחמה הזו. אם בעבר היינו חצויים בין ימין לשמאל או בין דתיים לחילונים, היום חוצים את החברה הישראלית קווי הפרדה אחרים לגמרי. יש את מגזר ה"לתת" מול מגזר ה"לקחת"
החברה החרדית בישראל תיזכר לדיראון עולם בשל השתמטותה מאחריות לגורלנו כאן, .
הצבענו לציונות הדתית - ומצאנו את הפתק שלנו מייצג את יהדות התורה. נתנו את קולנו לטובת המדינה - ומצאנו אותו משרת קבוצה שהמדינה הזו עבורה איננה אלא קערה של תופינים. מפלגה הנושאת את שם הציונות הדתית ומוכנה להשלים עם מי שבוחרים לא לתת כתף כשעם ישראל נאנק תחת הנטל, ראוי לה להימחק ולא להמשיך לשאת לשווא את שמו של המגזר התורם.
העובדה שבכל החברה החרדית לא נמצא מנהיג אחד בעל שיעור קומה שידפוק על השולחן במרכז בית המדרש ויזעק בקול גדול "רבותיי, עם ישראל בצרה, דם יהודי נשפך כמים, ואנחנו לא יכולים לעצום את עינינו ולהמשיך לעמוד מנגד", מלמדת כמה עמוקה התחתית המוסרית שאליה התדרדרה החברה הזו.
זו התורה? כשמחבל רץ לשחוט אותך אתה לא הולך לבית מדרש לסיים דף יומי.
גולדקנופף יורק על קברי הציונות הדתית ודורש כסף.
ובכן, חברים, הגיעה העת להבין שמי שרואה את צרת הרבים ומתעלם ממנה, מי שרואה את אחיו משרתים 250 ימי מילואים בשנה ועוצם עין, מי שרואה נשים גיבורות שנאלצות לסחוב על גבן בית ומשפחה וילדים כי אבא לא בבית וזה לא מניע אותו לעשות משהו, מי שרואה את הר הרצל מתמלא בהמוני מלווים יום אחר יום ובוחר לעמוד על דם רעיו ולא לסייע להושיט להם יד - כמוהו כאותה מפלגת "חזיר לישראל", והוא אינו יכול להיות שותף לכלום.
מדינת ישראל חייבת להפוך את מי שלא תורמים למדינה לאנשים שמסתובבים עם אות קלון על מצחם. למי שמתביישים לצאת לרחוב. אנחנו חייבים את זה למשרתים, אנחנו חייבים את זה למשפחותיהם, אנחנו חייבים את זה לנופלים, אנחנו חייבים את זה כדי שכל ילד במערכת החינוך בישראל יידע להבדיל בין טוב לרע.
אני גאה לחיות בציבור שמקדש את השם, ודאי מול המופע הגדול כל כך של חילול השם שאחראי לו הציבור החרדי. בסביבה שלי, ככל שאני מיטיב להכיר אותה, לא יהיה איש שלא יתייצב בסיבוב הבא בגלל חוק כזה או אחר שיעבור בכנסת. כשהמדינה קוראת, באים. בכל מזג אוויר ובכל סיטואציה פוליטית. אבל הכעס הולך וגדל, והוא רגע לפני פיצוץ. החברה החרדית בישראל תיזכר לדיראון עולם בשל ההשתמטות שלה מאחריות לגורלו של העם היושב בציון, בשל ההתנכרות שלה לאחיה, ובשל השימוש הציני שהיא עושה בתורה הקדושה כדי להכשיר את כל אלה״