והנה הוכחה לקיום האל...

plato

New member
והנה הוכחה לקיום האל...

אתמול הגיע במפתיע אחי הקטן לביקור. אחי הקטן שאיננו כל כך קטן כי הוא כבר חייל בגולני ואפילו סיים תירונות. מה לא עושים בשביל אח - קטן - חייל? את הפיצה האחרונה מהמקרר נותנים לו, מיטב מימי הברז משקים אותו, וכיוצא באלו פינוקים. לאחר מכן, כשרצה אחי לנסוע לירושלים הצעתי להקפיץ אותו לתחנה. עוד אנו עושים את דרכינו לכיוון כביש גהה (כי בשעה מאוחרת יש אוטובוס רק מבני ברק לירושלים, שהרי מעיין התורה לא פוסק לרגע מלנבוע), החל לרדת גשם. גשם גשם, לא כמו הנסיונות הכושלים הקודמים של השבוע. ואני, שונא גשם ידוע, ניסיתי להפיח קצת התלהבות לקראת מה שאולי יתברר להיות היורה. "אתה רואה איזה צדיק אני," התפארתי בפני אחי, "רק יומיים אני אומר ´ותן טל ומטר´, וכבר יורד גשם." הממונה על הקביעה מיהו באמת צדיק ומי לא, החליט כנראה להראות לי מי הבוס, ותוך שניה התחיל לנחות עלינו מכת ברד. וכשאני אומר מכת ברד אני מתכוון למכה כמו במצרים (אולי שמאי צודק ואנחנו באמת כמו פרעה). בהתחלה לא הבנתי מה קורה, הרעש של אבני הברד נוחתים על גג הרכב ושמשותיו היה מחריש אוזניים. בלי להגזים צעקנו כדי לשמוע אחד את השני. חיכיתי איתו בתחנה עד שהגיע האוטובוס המיוחל, ואז התחלתי לנסוע הביתה - במהירות 30 קמ"ש כדי שלא תנפץ לי איזה סלע ברד את השמשה. בדרך הביתה ראיתי מכוניות שעצרו מתחת לגשר עם חלון שבור, אנשים שנסעו מהר מידי בשלולית עמוקה מידי ונתקע להם האותו (כי נרטבו להם הפלאגים). וכשהגעתי הביתה - כלום. אין זכר לסופה שהתחוללה במרחק עשר דקות משם. בקיצור אוי לרשע ואוי לשכנו. או אם אני נוסע בגהה, תסעו אתם באיילון.

וואלה?! האלוהים שלי יותר גדול!

או אולי, אני רבי יותר גדול.... ומעשה שהיה, כך היה. הייתי אתמול בסרט, ובסרט ירד גשם שוטף, אני שאוהב חורף מובהק אני, אמרתי: ולוואי שירד כבר גשם כאן. כשיצאתי לרחובה של עיר, ראה זה פלא! העיר שטופה ורחוצה! אין זאת אלא שהגשם המצולם הרטיב את הרחוב למעני...

בת הרב1

New member
../images/Emo45.gif

וכמוך גם אני חולת חורף מושבעת אין דבר שעושה לי את זה יותר מגשם

שולציה

New member
אתם לא לבד../images/Emo24.gif

גם אני חולת חורף, קיימתי מצווה היום וליוויתי את אבי היקר למכולת, לאחר חיפוש מטריה מייגע, שלא יצא ממנה כלום וגם לא מטריה, החלטנו ללכת להנאתינו בטפטוף הגשם הקליל. כשחזרנו, בשניות הטפטוף הקליל התחלף לגשם זלעפות ונרטבנו עד לשד עצמותינו מהליכה של 20 מטר. היה רטוב... והיה כיף!!!!

טוב

New member
יווו, גם אני אוהבת גשם

תגידו, אין לתפוז איזה אייקונים חדשים לחורף? כאלה חמודים כאלה עם זקן ומטריה, או כובע גרב?

../images/Emo1.gifגם אני אוהב גשם ?

זה יצאתי מהארון אני אוהב גשם לא חורף לא שלג לא רוח מקפיאת עור ושערות קטנות שנדבקות לבגדים ולא בהחללללט לא שלוליות (במיוחד עם מכוניות נוסעות ...) אבל רק לתקופה מוגבלת של שתיים עשרה שעות בין 12 בלילה לתשע בבוקר ושיהיה הרבה אוויר אחרי זה הרררררררררבבבבבבבה כן זהו . ובכלל אם אפשר שלא יהיה פקקים אז בכלל טוב ... אהמ, אתם חושבים ששכחתי משהו ? אייל.

ציוד לגשם

בבית: מרק חם, שמיכת פוך, תנור דולק, טלויזיה/ספר/... תה צמחים עם דבש ולימון, רצוי הפטל-אשכוליות של ליפטון בחוץ: לקנות ארטיק או גלידה - הכי כיף גלידה בגביע - וללקק בחיוך מתחת למטריה בין הטיפות. יו איזה גשם טיף טיף טף טיפה קטנה כזאת נפלה לי על האף...

ש חף

New member
|כובע גרב|

ורק לי לא קורים ניסים... (אתאיסט,תסדר לי פגישה עם אלוהים שלך :)
בימים האחרונים הסרט התיעודי על הרבנית קוק רץ בשידורים חוזרים ועל החצר שהקימה בבית שלה וכל מיני אנשים באים ומקבלים ברכות - מומלץ!!! ערוץ 8.

ואני שונאת, מאד מאד שונאת

את החורף תנסו לעמוד בתחנת אוטובוס בירושלים, כשהקור מקפיא את העצמות וכל מה שמסביבן, כשהרוחות משתוללות וגשם זלעפות יורד, כשכל מכונית שעוברת חייבת, אבל חייבת, להראות את נוכחותה בהשפרצה לא עדינה על כל המצטופפים בתחנה והאוטובוס לא חושב להגיע גם אחרי עשרים דקות המתנה עצבניות, ולאהוב את החורף! או כשיוצאים נקיים ומצוחצחים מהבית ותוך שניות מה שאמורה להיות תסרוקת אופנתית הופך למשהו בלתי מובן על הראש בגלל הרוחות הנוראיות שיש. תקראו לי קטנונית, אבל זה יכול להוציא אותי מדעתי. מה שכן, אם יש עם מי להיות בחורף הקר, מכורבלים מתחת לשמיכת פוך עבה, זה כבר משהו אחר...

בן הרב

New member
מעניין!? מנסיון אישי

נראה לי שאת שמאד אוהבת ללכת בגשם, ולא רק, אלא גם ללכת לאט, ולעצור, מי יודע אולי גם לרקוד, או שההנאה היתה יותר לראות את חליפת השבת שלי מתקלקלת, ואותי מתעצבן אהההההההההההההההההההההההההההה ?????????????????????????
איציק

בן הרב

New member
חבל לבטל

פשוט מאד עדיף לקחת מטריה או ליסוע ברכב ולא אפרט מה הייתה הסיבה שאנחנו לא היינו ברכב

Le Fay

New member
במנהטן - ברכב? ../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif

בדיוק לצורך זה יש לי בכלל נעלי הליכה. חוץ מזה, בכל מקום שאהיה בו, בוודאי אצטרך לצאת לעשן.

סימפטומים ירושלמים

זאת כמובן הכללה גסה. בכל זאת. חורף ירושלמי הוא קודם כל קר אחר כך גשום ומדֵי פעם מושלג. אין ספק שבשביל שלג שווה לסבול. אבל הגשם הירושלמי על כל סוגיו הוא גשם מגעיל. זירזוף דק ועצבני, זירזוף עבה ועצבני, ממטרים קלים, ממטרים כבדים, ועוד מלא (שאני לא זוכרת כרגע, בכל זאת עברה שנה...) כולם מלווים ברוח קרה ומלוכסנת - מה שגורם לגשם להיות מלוכסן בעצמו. המטריות לא יעילות מראש (לפחות לא למטרתן המקורית), הרוח תמיד תהפוך אותן, ללא קשר לחוזקן ועלותן. והגשם - הגשם האלכסוני (מהרוח) תמיד מגיע מתחת למטריה ללא קשר לצורת האחיזה שלה. ירושלים וותיקים מזהים על-פי מיומנותם לאחוז במטריה על-פי כיווני הרוח, תוך שינויי זוויות חדות. אתם מכירים את תחרויות גלשני רוח - משהו מרשים בסדר גודל כזה. גל העלייה האחרון מרוסיה הביא איתו מחזות חורפיים משעשעים למדַי של אנשים בלתי מיומנים עם מטריות שגורלן נחרץ מראש. גשם תֵא-לביבי זה משהו אחר לגמרי. בגשם תאלביבי אפשר ללכת ברחוב בלי מטריה, להירטב עד לשד עצמותך ולהמשיך ללכת - כל זה תוך הנאה צרופה, למרות שכל כניסה לשלולית היא סכנה שבטביעה. גם הזירזוף התאלביבי לעולם לא יעקצץ בפניך כמו חברו הי-מי, אלא ידגדג בחביבות. החורף זה הזמן היחיד שאני חושבת על תאלביב בחביבות. בקיצור - להיות תאלביבי או בנברקי ולאהוב גשם זאת חוכמה קטנה מאוד. >ספל חמאה מחפשת חומר על חורף אירי<

אבזץ

New member
משיב הרוח ומוריד הגשם

סוף סוף, אלוהים מחרבן כמו בן-אדם, תמשיך ככה רק אל תשכח להוריד את המים, כי שוב פעם הרכב שלי התלכלך. שונא קיץ, שונא ים, אוהב את שמש רק בטלביזיה. רק גשם-הרבה אוהב, וגם אותך אני אוהב, קצת שמש. מוקדש באהבה רבה לסכיזופרניה יקירתי.

למעלה