והנה גם אני מצטרפת

• פותח הנושא lilo4
  • פורסם בתאריך

lilo4

New member
והנה גם אני מצטרפת

בנות יקרות, שלום היום הייתי אצל רופא הנשים שלי לבדיקה שגרתית [טוב, אחרי שנתיים בצבא אצל סתם רופאים, צריך לחזור למקורות...]. בכלאופן, תוך כדי שאני מתלוננת על העובדה שהגלולות כבר לא משפיעות עלי טוב והמחזור שלי חזר להיות גיהנום, ותוך כדי שאני בטוחה שאני הולכת לקבל מירשם להתקן מירנה... הרופא מתחיל לתשאל אותי, מכניס אותי לחדר הבדיקות, ממשש, מכאיב, ומבשר שאני חולה באנדומטריוזיס. אז הנה אני. בעיקר בשוק, אפילו את השם של המחלה אני לא מצליחה להגות. אני בעיקר מבולבלת, והמילה "ניתוח" ו"לפרוסקופיה" מפחידות אותי נורא. וואו, בגיל 20 להיכנס לחדר ניתוח?! אני מניחה שהשד לא נורא כל כך, בהתחשב בעובדה שיש לי מחזורים מסויטים כבר כמה שנים טובות, ככה שאני בעצם חיה עם המחלה בלי לדעת. אבל אכישהו ברגע שמגדירים את זה, זה נהיה אחרת, מפחיד פתאום. למען האמת, אני אפילו לא יודעת לאיזו תגובה אני מצפה. אולי בעיקר ל"אל תדאגי, יהיה בסדר, חיים עם זה". וזהו, תוך כמה ימים אני בטח אתאפס על עצמי, ואז אני גם אתחיל לכתוב הודעות מתוך הכרה

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

זה בדיוק הזמן להתחיל לקרוא ולאסוף ידע, וללכת לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש, להגיד תודה שמצאת את ה
שלנו ואם את אנדואית מן המניין אז עם כל הקשיים - ללמוד לחיות עם זה. יש ברירה אחרת? לדעתי דווקא כשיש הגדרה אז ההתמודדות טובה יותר כי יש לזה שם ואת יודעת שזה אמיתי ואם את תופסת את זה בזמן ומטופלת כמו שצריך - אז הרווחת. מותר לך פה לבכות ומותר לך לקטר ומותר לך לכאוב ומותר לך לצחוק ולהתפרע בלי הכרה או עם. אה, וכל חדשה צריכה לעשות אליי טייק אווי של עוגת מוס שוקולד. 3 שכבות. (לא שוקולד לבן).

lilo4

New member
../images/Emo13.gif תודה

יש לי שאלה בנוגע למרפאה בתה"ש- האם זה באמת המקום היחידי בארץ שכדאי להגיע אליו? פשוט אני חיפאית, ואם יש איזשהו משהו כזה באזור חיפה אז מעולה [כמובן שאם לא, עם הבריאות שלי אני לא משחקת ואני אסע לתה"ש] ובקשר לעוגה- וואו, נפלת על מישהי שכ"כ לא יודעת לאפות. ועוד עוגות, ועוד עוגות שוקולד תלת-שכבתיות. סביר להניח שלא תדברי איתי לעולם אם אני אופה לך עוגה
אבל אני מוכנה לבשל לך מרק. במרקים אני סבבה

זואילי

New member
לשאלתך - כן

זה המקום היחידי בארץ שכדאי להגיע אליו. לדעתי. ועוגת מוס איננה זקוקה לאפייה.

lilo4

New member
את רואה שלא כדאי../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

פחח, לבקש ממני להכין עוגת מוס. אבל אני יכולה לעשות לך החייאה אם את רוצה! [סתם, סתם, זה לא רמז לשומדבר. פשוט הייתי שלוש שנים במד"א לפני הצבא, וכל פעם שצחקו על הבישול שלי אמרתי שלפחות ההחייאות שלי טובות]

בנתיים המרפאה בתה"ש היא בהחלט היחידה

שניתן לסמוך על הרופאים שיודעים את המחלה ואת העבודה. אז גם בתור חיפאית כדאי אם צריך להגיע אליה. לגבי העוגה לא אחריות שלי.......נראה לי שזואלי החליטה להיות פיל כמוני והפסיקה לשמור על דיאטת בריאות.

lilo4

New member
טוב, אז יאללה, לתה"ש

מצחיק, בזמן הצבא הייתי מטופלת במרפאה הצבאית שנמצאת ליד
מי ידע שהמקום הזה ימשיך לרדוף אותי גם באזרחות

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטרפת להמלצה של זואילי לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש.

galim29

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif

לא הבנתי את הקטע שהרופא ממשש ומחליט כבר שיש לך אנדו. דרושות בדיקות קצת יותר מעמיקות בשביל לאבחן. והדרך היחידה שהיא FINAL זה בלפרוסקופיה אבחנתית שצריך להחליט ולשקול האם כדאי. אולי בכלל כדאי לקחת דיכוי (גלולות רצוף) למחזור ואז לשקול לפרוסקופיה? מצטרפת להמלצות לקבוע תור למרפאה בתל השומר ולאבחן אצל המומחים. וכן, חיים עם זה. זה לא הכי כייף אבל גם לא הכי נורא. זאת מחלה כרונית, אבל אפשר ללמוד לחיותא יתה בשלום. כמובן שיש תקופות בחיים שכואב יותר וכואב פחות. הכול ניתן להיות בפיקוח וחשוב להיות מודעת לזה ולגוף שלך. אנחנו פה עבורך.

lilo4

New member
תודה רבה ../images/Emo42.gif

לטענת הגניקולוג שלי הוא הרופא שמרכז את הנושא באזור חיפה/צפון, ואני גם מכירה אותו וסומכת עליו ועל האבחנות שלו. כמובן שהוא הסביר לי שבשביל תוצאה חד משמעית צריך באמת לפרוסקופיה, ושזאת מחלה שלא נראית באולטראסאונד. האבחנה הגיעה אחרי סיפור מקרה- אני עם כאבי מחזור ודימומים קשים כבר כמה שנים טובות [בערך שנתיים אחרי שהתחלתי לקבל מחזור]. בהתחלה חשבתי שזה סתם, שזה קורה לכולן. ואז הגעתי לגניקולוג, קיבלתי גלולות, ובשנתיים האחרונות החלפתי כמה וכמה סוגים, ושומדבר לא משפר את המצב. אז הועלתה ההשערה שמדובר באנדו', והגניקולוג שלי כמובן עשה אולטראסאונד כדי לבדוק אם יש ציסטות [תודה לאל אין שומדבר כזה בשחלות], ובדיקה ידנית כדי לאתר מקורות של כאב [וכן, כואב
]. אז כרגע קיבלתי מרשם לגלולות ברצף, כשההנחיה הייתה לחזור הביתה, לקרוא חומר, לדבר עם ההורים ולחזור אליו. הוא מאוד כיוון אותי לניתוח, ולחץ מאוד שזה הפיתרון. וכשקראתי חומר פשוט התחלתי לשחזר אחורה, ולהבין למה היו לי מחזורים שפשוט הייתי יומיים בבית, מקיאה ומתפתלת מכאבים. וכרגע אני בעצם עסוקה בלנסות לצאת מהשוק, ולהבין אם הניתוח הוא הפיתרון הכי טוב בשבילי כרגע.... [זה בסדר, אני עדיין לא עושה שום החלטה, אני רק רוצה לקרוא ולברר ולהבין]

ברוכה הבאה

יש כאן התחלה כלשהי השאלה מה הוא המליץ הלאה? ממליצה לך לקרוא קצת מה זה אנדו.....כלומר לדעת מול מה את עומדת. משום מה יש כאן ריצה לא ברורה לניתוח .....למה? מה מצבך ביום יום? האם איכות חייך בלתי נסבלת שצריך מיד לרוץ לניתוח? היכן הכאבים ממוקמים ? מתי כואב? לפני שרצים לניתוח צריך לבדוק מה באמת קורה שם בפנים.....לפעמים טיפול תרופתי יכול להקל במידה והאנדו לא התפשט לו ..... מאוד משמח לקרוא שקיבלת את הבשורה בצורה טובה .......אבל כן צריך לדאוג .....כי אם באמת יש אנדו צריך בהחלט להשגיח עליו......כי אחרת הוא יודע בהחלט להתפרע ולהשתולל......אבל בהחלט אפשר לחיות עם זה אם את שומרת עליו שלא ישתולל....וישאר "רדום". אז בואי נתחיל מההתחלה צעד אחר צעד........תעני על השאלות.....תקראי קצת חומר......תלמדי את המחלה........איזה המלצה קיבלת מהרופא שלך......האם כדאי לפנות לייעוץ נוסף......או ללכת על ההמלצה שלו........הרבה עבודה לפנייך.......ואנחנו כאן לעזור.....לתמוך.......והכי חשוב לתת לך נקודות למחשבה מהניסיון שלנו....... ושאלה נוספת מי זה הרופא שאת מטופלת אצלו? אנחנו כאן

lilo4

New member
תודה לך ../images/Emo42.gif

אתמול כשחזרתי מהרופא התחלתי לקרוא קצת חומר, באתר של המרפאה בתה"ש, בעוד כמה מקומות... כרגע החומר שמצאתי דיי מתמצה ב"תאים של רחם שגולשים החוצה"
ההמלצה של הרופא כרגע היא להתחיל גלולות ברצף, תוך כדי שאני קוראת ומתעניינת ומבררת, וכמובן לחזור אליו שוב, כי זה רק איבחון ראשוני. השורה התחתונה שלו הייתה שאין לזה תרופה, ובגלל שהמחלה מחמירה עם הזמן כדאי להגיע לניתוח, אבל עכשיו כשאני קוראת את מה שאת כותבת זה באמת מעלה לי שאלה נורא נורא גדולה. כי ביומיום אני בסדר גמור. הכאבים הם באמת קצת לפני מחזור ובמחזור עצמו, ואני מאמינה שעם גלולות ברצף תהיה פחות בעיה. יש לי כאבי גב, אבל אני ממש לא חושבת שזה קשור לאנדו, אלא כנראה שזה קשור רק לעובדה שיש לי גם עקמת
בנוגע לייעוץ נוסף- זה משהו שברור לי שאני רוצה. אני מאוד סומכת על הרופא שלי, אבל בכל זאת- אני תמיד רוצה לשמוע עוד ולדעת עוד, לפחות כדי שאני אוכל לדעת להגיד לעצמי שעשיתי הכל ובדקתי הכל, ולא החלטתי מתוך איזו גחמה. הרופא שלי הוא ד"ר אבישלום שרון. ושוב- תודה רבה רבה רבה לכן, בנות מקסימות. תודה לאלוהים שאתן כאן, כי אני נעה בין אפאטיות להיסטריה כרגע, והשאלות שלכן קצת מסדרות לי את הראש

ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

ממליצה לך להתחיל לקרוא ולקרוא ולקרוא ולא להיבהל מהסיפורים הקשים שיש כאן. לא כולנו מקרים קשים וגם למקרים הקשים יש רגעים של נחת. מזמינה אותך להישאר

lilo4

New member
תודה רבה

אני באמת צריכה לא להיבהל מכל הסיפורים....אני פשוט נוטה לשכוח שהפורום הוא תמצית של הכל...

למעלה